P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29            
google   ili   dragotadic  

 

dnevnik

2.955.257
  ae  vijesti iz mog života
 
   
PRIJAVA

ZATVORI
 
    Ovo su dijelovi iz mog dnevnika, kojeg sam počeo voditi na bojištu 1992. godine. Radi svjedočenja istine, i samo istine, bilježio sam podatke uz događaje za koje sam, u tom trenutku, mislio da su bitni za mene osobno i za povijest mog naroda. Nastavio sam zapisivati događanja i nakon rata, jer sam se suočio s tendencioznim iskrivljavanjem činjenica i tretiranjem zbivanja kako je komu odgovaralo.
  Ja vam samo nudim istinu o onima koji proizvode ratove, pa tako i onom zadnjem - Domovinskom, a vi sami odlučite komu ćete vjerovati: činjenicama koje ja ovdje iznosim ili plaćeničkim medijima koji te činjenice prešućuju.
 
  © Drago Tadić  
 
 podnaslov Vaš izbor

Izabrali ste jedan naslov iz ovog dnevnika

Dubrovnik, 07. 03. 2012.  
Proizvođači zla

   Ne stišavaju se detonacije ljudskog zla, a evo se već uvelike najavljuju nove težnje za ubojstvima i uništenjem. Već smo kroz ljudsku povijest pratili osvajače i njihova "uređivanja civilizacija" pa se ne čudim previše niti ovome što se evo i danas događa. No, svakako je zanimljivo to kako jedna država već desetljećima ne prestaju slati svoje vojnike diljem svijeta, trošiti streljivo i tlačiti ovaj "civilizirani" svijet sa svojim nametanjem "demokracije i ljudskih prava". A, možda, još zanimljivije od toga jeste pitanje: Tko to, i zašto, upravlja tom i takvom državom? Počet ću od onoga što je bilo puno prije ovoga o čemu čujemo i čitamo danas ...
  

Rekli su o onima koji i dan-danas zagovaraju rat:
  
   "Podvrgnite kontroli 50 najbogatijih židovskih financijera, koji financiraju ratove radi osobnog prihoda i ratovi će nestati." - Henry Ford, New York Times, 8. ožujka 1925.
  
   "U kojoj god su se zemlji nastanili Židovi u većem broju uništili su njen moral, razorili njen ekonomski integritet, nametnuli samoizolaciju i nisu se asimilirali ... izgradili su državu unutar države, a kada im se pružao otpor pokušavali su ugušiti tu zemlju financijski... Židovi oplakuju svoju tužnu sudbinu što su istjerani iz rodne zemlje, kako nazivaju Palestinu. Ali, gospodo, kada bi im svijet danas bezuvjetno dao državu, odmah bi pronašli neki uvjerljiv razlog zbog kog se tamo ne vraćaju. Zašto? Zato što su oni vampiri, a vampiri ne žive od vampira. Ne mogu živjeti sami sa sobom. Oni moraju da preživljavaju na kršćanima i ostalim narodima koji nisu njihove rase ..." - Benjamin Franklin, 1778.


  
   Je li Izrael doista izabran od Boga da radi to što radi, ili smo pak svjedoci prokletstva jedne nacije koja se ne zna oduprijeti proizvodnji tuđih nesreća, i koje su u začetku uvijek polazile iz usijanih glava onih što ostatak svijeta nazivaše goimima? Danas se na sva zvona i kroz sve trube najavljuje još jedan rat pa bih nas podsjetio na ono što su Iranci govorili prije i na ono što Izraelci govore sada. Prvo, evo ono što se čulo ovih dana u zemlji na čiji arsenal i logistiku se oslanja cionistički kartel:
  
   Dakle, Iranci su govorili kako će Iran "izbrisati Izrael s lica zemlje ako ga hebrejska država napadne", što ima sasvim drugačiji priziv od onoga na što cilja izraelski premijer Netanyahu kada kaže da "postoji zemlja s atomskim oružjem koja poziva na uništenje Izraela". Također, ne vidim točan navod gdje to iranski predsjednik govori kako će državu Izrael i Izraelce "zbrisati s lica zemlje", nego govori o "brisanju cionističkog režima, kao simbola tlačenja i diskriminacije". A evo što ovih dana pišu režimski (uglavnom pro cionistički) mediji:
  
   Već je postala općepoznata činjenica kako aktualni imperij po svim značajnijim državama svijeta ima svoje falange i "oporbu" koju koristi na razne načine. Već je dokazano kako je Al Kaida CIA-ino kopile pa neka nas ne čudi kada skontamo da je i Hamas plod Mossada i CIA-e:
   Slijedeća vijest potvrđuje što se događa nakon što cionistički imperij, kojega održava okupirana Amerika, bude poražen. Naime, cionisti su naoružavali pobunjenike diljem Afrike te su tako rušili prethodne režime i vlade. Iza Sirije su stali Rusija i Kina pa sada kada su vladine snage porazile te i takve teroriste te naoružane pobunjenike događa se bježanija. Kako se i HRT dokazala da objavljuje samo cionistička smeća, tako čitamo da su to "sirijske izbjeglice i ranjenici", a svaka budala zna da su to teroristi koje su naoružali Izraelci i Amerikanci. Ovih dana smo se sami uvjerili kako UN-ovi (UNICEF-ovi) plaćenici i špijuni iz Italije krše dogovor i bezočno lažu, što se u TV serijalu 'Overland' lijepo vidi. A i u ovoj vijesti lijepo čitamo kako imperij koristi "povjerenicu UN-a za ljudska prava" i ostale razne "humanitarce" za podmukle rabote i radnje:
   Dođe li do stvarnog rata između Izraela i Irana, moglo bi se dogoditi konačno ujedinjenje islamista na Bliskom istoku, što će značiti i kraj ovakvog Jeruzalema. Kada mediji u Hrvatskoj zveckaju tenzijama partizana i ustaša tada se garant negdje potpisuju neki novi izdajničko-pljačkaški ugovori, na kakve je "stoka sitnog zuba" već oguglala. Tako se i ovo pompozno zveckanje svjetskim oružjem može analizirati kao predstava za javnost iza koje se piše neka druga povijest koja je vjerojatno već negdje zapisana. 'Protokoli sionskih mudraca' su svakako aktualni, a o njihovoj autentičnosti najviše dokaza daju upravo oni koji zabranjuju tu knjigu i tvrde da je izmišljotina antisemitiskog sadržaja. Tvornica zla ovaj put ima otvoreni plan za cionizam, kao što su prije imali komunizam, fašizam, liberalizam i ostala zla ljudske povijesti.
  
   Zasigurno, da nije bilo okupacije Iraka i Libije, Izrael (odnosno USA) bi napao Iran. Rusija i Kina su ključne karike ove krize i samo Bog zna što je istina te kakvi su ciljevi i dogovori najvećih oko najnovijih događanja na Bliskom Istoku ...
  
  
  
  
   - - -
   Post Script
  
   Nakon što su cionisti uspjeli dobiti samo jednog malo jačeg odbjeglicu iz Sirije (sirijski doministar nafte Abdo Hussameldin prebjegao je u Jordan), CIA i Mossad ipak stišavaju tenzije pa još jednom liju iz šupljeg u prazno:
  
  

26 × Sviđa mi se (Like it) × 26

KOMENTARI ( 60 ):

Za prikaz komentara i tekstova vezanih uz ovu temu - kliknite!

..., 2012-03-09 u 12:35:46 na vrh stranice

Bombama i lažima do cilja

Ubijati i doći do cilja je način na koji se u životinjskom svijetu odvija "život". Ta igra nije mimoišla niti ljudsku vrstu, a sve priče o civilizaciji i moralu nestaju u tren kada tu moć demonstriraju sljedbenici Talmuda. Je li ubijati za život samo formula životinjskog svijeta ili je pak pravo koje je ostvarivo i po knjizi 'Protokoli sionskih mudraca'? Za one koji žele znati odgovor, neka pokušaju - kao i ja - sakupljati tragove prošlosti, sadašnjosti i budućnosti ...


- - -
Post Script

Pročitajte kako laže Židov koji gubi u Francuskoj. To je čovjek koji je uz pomoć kazarskog lobija okupirao Libiju i dao ubiti na tisuće života. Sad kad je suočen s porazom u Francuskoj glumi većeg katolika od Pape, a znamo da je takvima laž utkana u sve pore života:
Dok britanska vlada drži da nije dopušteno nošenje križa oko vrata na radnome mjestu, jer to nije pitanje vjere, i dok nas komunistička dinastija još jedan put pokušava prevesti žedne preko vode, diljem Europe padaju nacionalne vlade. Ne zbog toga što su lijeve ili desne, nego zbog toga što narod želi smjenu vlasti - ma kakva ona bila ...

Koliko se ovakvih naslušasmo laži ...

Cionistički lobi se suočio s posljedicama imperijalno-fašističke politike koju provode, nakon što su okupirali i još jednom popljačkali Bliski istok i sjevernu Afriku, te nakon što su spin retorikom vratili u izbornu trku Židova Sarkozya. Evo najnovijih laži s te fronte:
Laži nakon kojih gotovo neminovno slijede bombe i rakete (p)ostale su zaštitni znak američko-cionističkog imperija kojima je nafta cilj i sredstvo. Ljudska krv je moneta za plaćanje nafte, a političke vođe koje ne upozoravaju narod kako je to jedina istina ovih krvavih ratova su najobičniji lažovi i sluge tog imperija. Imperiju, kao i njihovim slugama, nafta je ono što se poštuje i čuva, a ne ljudska krv ...

- - -
Nakon što se francuski predsjednik, inače mađarski poluŽidov, htio dodvoriti rasistima i homofobima - najavom kako treba zaustaviti nekontrolirani priljev imigranata - dogodilo se ovo što se lako može povezati sa Sarkozyjevom predizbornom retorikom. Čitajući ovu vijest mnogima na pamet pada prešućivana istina kako je židovski kartel (bankari i industrijalci) omogućio instaliranje Hitlera na vlast u predratnoj Njemačkoj, gdje su nakon toga upravo Židovi bili žrtve te i takve politike. I u ovom slučaju žrtve su Židovi, a okidač je "nečija" nesnošljivost". Ne znam jesu li žrtve francuski židovi ili Židovi koji niti nakon stoljeće i stoljeća življenja na tom tlu ne prihvaćaju francusku nacionalnost kao svoju? A, iskreno, koliko me god žaloste te i takve žrtve, još me više iritira iskorištavanje tih žrtava u neke nove političke igre i smicalice, kojih svijetu svakako ne nedostaje niti ovih dana i mjeseci.

Ned'o Bog da se ovo dogodilo prije izbora u Hrvatskoj. Cijela Hrvatska i svi Hrvati bi bili još jednom označeni kao "zločinačka nacija", a Izrael bi tražio sankcije za Hrvatsku pred UN-om. A nisam primijetio da se puno teži zločin američkih vojnika nad Afganistancima, koji se zbio prošli tjedan, u naslovima "naših" medija ističe kao pokolj ili masakr. I, moram reći, da mi je još žao što kazarski plaćenik Sarkozy nema niti trunku morala da prizna kako je upravo on pozvao na netrpeljivost prema onima koji ne priznaju Francusku k'o svoju jednu i jedinu domovinu. Opet se govori samo o posljedicama, a prešućuju povodi ...

 Podržavam ovo što kaže ....   Nisam za ovo što kaže ....

..., 2012-03-11 u 18:45:17 na vrh stranice

I civile ubijaju, zar ne?

Zbog puno manjih zločina kojim je hrvatska obrana od srpsko-crnogorskih krvnika proglašena "zločinačkim pothvatom", ovaj masakr imperij naziva samo "incident":


- - -
KOmentari:

# Pa što? Neš ti čuda. Pobili su desteke tisuća do sada u Afganistanu i više od pola milijuna u Iraku. Poslat će ga doma, ako je imao čin ražalovat će ga i nikome ništa. Kao i onom seronji koji je zapovjedio ubijanje 24 ljudi u Iraku. Amerikanci, Britanci i Francuzi i Izraelci imaju puno pravo legalno ubijati civile jer to rade u ime demokracije. Ma kakve Švabe ili Ustaše ili Nedićevci... Ovo su zločinci.

# Fuck You America !

# Upravo se osječam posramljeno jer je i Hrvatska dio fašističkog stroja zvanog NATO, a samim time ovo je i naš zločin!


- - -
Post Script

 Podržavam ovo što kaže ....   Nisam za ovo što kaže ....

HTV, 2012-03-14 u 14:40:00 na vrh stranice

RUNNING ON EMPTY

Na rezervi - stotinu godina naftne politike, dokumentarni film


Epizoda: 1.
Naslov epizode: FIRST COME - FIRST SERVED

U bliskoj bi budućnosti cijena nafte mogla dosegnuti 150 dolara po barelu, pa i više, a tenzije vezane uz Iran sve su izraženije. Za nekoliko će godina zalihe nafte postati oskudne, stoga ne treba isključiti niti rat za resurse. Donekle više iznenađuje da se svjetska ekonomija i dalje razvija unatoč rastu cijena jer cijene nafte ne samo da određuju cijene energenata nego i sirovina za proizvodnju plastike te drugih svakodnevnih proizvoda, a potrebe rastućih ekonomija, ponajprije Kine, dosežu zapanjujuće razmjere. Sve je izgledniji "transfer moći" Alvina Tofflera. Rusiji, Bliskom istoku i Kini utjecaj će jačati, a Zapadnoj Europi i SAD-u slabiti.

Istraživački novinar Éric Laurent, čovjek s izvrsnim vezama po cijelom svijetu i autor brojnih uspješnica, zajedno s Patrickom Barbérisom latio se dvodijelnog dokumentarnog filma u produkciji Sodaperaga kako bi otkrili što se zbiva u naftnoj industriji. ÉRIC LAURENT objavio je 1990. s Pierreom Salingerom "Skrivene namjere Zaljevskog rata", 2003. "Bushevu tajnu svjetsku politiku", 2005. "Skriveno lice 11. rujna 2001." te 2006. "Drugo lice nafte". Prve su dvije knjige pretvorene u iznimno uspješan dokumentarni film Williama Karela i Érica Laurenta u produkciji francuskog televizijskog kanala FR2.

Patrick Barbéris diplomirao je na Francuskom institutu za naprednu kinematografiju (IDHEC) te je uglavnom radio u javnom sektoru, posebice za televizijsku kompaniju Arte. Neki su od njegovih nagrađivanih filmova: "Vijetnam, medijski rat", "Priča o Indokini", "Incident s Greenpeaceom", "Ideologija stoljeća" te "Roman Karmen - kinematograf u službi revolucije".

Prirodi je trebalo 500 milijuna godina da stvori naftu, a čovjeku manje od stoljeća da je sagori. Nafta je uvelike pridonijela tehnološkom napretku i bogatstvu zapadnog svijeta, a ipak je u početku bila jeftinija od vode. John D. Rockefeller ugrabio je jedinstvenu priliku za zaradu na novoj sirovini, stoga je njegov uspon do moći na neki način preteča kapitalizma 20. stoljeća. Bio je poduzetni spletkar poput Donalda Rumsfelda koji je u novijem razdoblju 1980-ih sklapao sporazume sa Saddamom kako bi nafta nastavila pristizati. A cijela se naftna povijest Bliskog istoka vrti oko takvih više ili manje beskrupuloznih sporazuma. Kada je pojava električne energije počela prijetiti Rockefellerovoj prodaji ulja za svjetiljke, pomogao mu je Henry Ford sa svojom masovnom proizvodnjom automobila pa se "Standard Oil" okrenuo distribuciji goriva. Nafta je postala presudan čimbenik u Prvom svjetskom ratu i većini kasnijih ratova. Rockefeller je istodobno opskrbljivao francusku i njemačku vojsku, a naftna će industrija i u svim sljedećim sukobima igrati najvažniju ulogu. Do kraja Prvog svjetskog rata dnevna je proizvodnja sa 100 barela porasla na 300.000 barela.

Vidjet ćemo da je Drugi svjetski rat uvelike potaknut potražnjom za naftom te težnjom da se preuzme primat nad naftnim područjima. Amerikanci na kraju počinju uviđati da se najveće svjetske rezerve nalaze u Saudijskoj Arabiji koja kao novi igrač stupa na političku scenu. U američkoj vanjskoj politici počinje prevladavati "globalna akvizicijska naftna strategija", čiji je cilj očuvanje američkog načina života. Sklapaju se bliski odnosi sa Saudijskom Arabijom, Venezuelom te Iranom.


Epizoda: 2
Naslov epizode: AT WAR FOR OIL

Godine 1928. sedam britanskih i američkih naftnih kompanija među sobom je razdijelilo svijet. Sjedinjene Američke Države ostvarile su ekskluzivno pravo na saudijsku naftnu proizvodnju u zamjenu za zaštitu dinastije Saud. Kada su Sovjeti pokušali zauzeti sjeverni Iran zbog nadzora nad bogatim naftnim poljima, predsjednik Truman zaprijetio je nuklearnim napadom pa se Staljin povukao. Dostupnost nafte uvelike je doprinijela brzom oporavku Zapada nakon Drugog svjetskog rata te je postala temelj ekonomije i geopolitike u drugoj polovici 20. stoljeća. Sedam kompanija, poznatih kao "Sedam sestara", ostavljalo je proizvođačima tek 30 posto profita. Venezuelanski naftni ministar Pérez Alfonzo i njegov saudijski kolega Abdullah al-Tariki 1960. osnivaju OPEC kako bi zaštitili interese zemalja-proizvođača koje su 70 godina dobivale tek dolar po barelu. Godine 1973. cijena sirove nafte skače na 14 dolara po barelu, a zapadni svijet to naziva "naftnim šokom". No odgovorno je zapravo "Sedam sestara" jer se SAD služio naftom kao političkim oružjem kako bi oslabio Europu i Japan te financirao vrlo skupa istraživanja u Sjevernom moru.

Bijela kuća uviđa 2001. da je kasno za značajnije promjene u američkom rasipnom načinu života. Čim je izabran, George Bush osniva NEPDG (Nacionalnu grupaciju za strateški razvoj energenata) kojom predsjedava Dick Cheney. Posljedica je invazija na Irak i početak novog rata za resurse. U međuvremenu na scenu stupa Kina, kao vrlo moćan globalni igrač kojem očajnički treba sirova nafta za ubrzani gospodarski rast, no sve su poznate svjetske rezerve nafte pri samom kraju.

Patrick Barbéris iznosi ovu uzbudljivu priču zahvaljujući doprinosu nekih od značajnih sudionika. Među ostalima su tu: Roger Robinson, specijalni savjetnik Ronalda Reagana, Robert Baer, načelnik specijalnih operacija CIA-e, Nicolas Sarkis, geolog Colin Campbell, Dick Cheney, Mihail Gorbačov, novinar Michael Watts, Richard Overy i mnogi drugi. Patrick Barbéris koristi i neke od arhivskih snimaka koje dosad nisu objavljivane te snimke s izvornih lokacija.


Scenarij: Éric Laurent
Redatelj: Patrick Barbéris


- - -
Post Script

Inače, film obiluje brojnim dokazima kako danas funkcionira imperij te kako se lažima i pljačkama odvija život u suvremenom beskrupuloznom i nemoralnom svijetu. Doista, kad pogledamo destrukcije u likovnoj umjetnosti, znakovito se vidi u kakvom dobu (civilizaciji) živimo. Na putu u nove pljačke, gdje se jasno vidi demonstracija moći (novca i oružja), američko-cionistički imperij gazi sve pred sobom. Nema više Huseinova Iraka, niti ima Gadafijeve Libije, a već su na granicama Sirije i Irana. I sve to preko već pregaženih bliskoistočnih država koje su pod potpunom kontrolom podanika i plaćenika ovog imperija. A kako to izgleda u stvarnom - sadašnjem - životu, evo samo jedne od današnjih vijesti:

 Podržavam ovo što kaže HTV.   Nisam za ovo što kaže HTV.

dst, 2012-03-16 u 21:56:34 na vrh stranice

Krv jeftinija od nafte

Znamo da postoje brojni dokazi kako su gotovo svi veći ratovi zadnjih stoljeća vođeni uglavnom zbog nafte. Pa tako i Prvi i Drugi svjetski rat, kao i ovi brojni bliskoistočni "lokalni" ratovi. A tko to prikriveno želi tuđu naftu te jasno poziva na rat, uvjerimo se i u ovim najnovijim vijestima:


Pa pogledajmo što se sve to kuha dok se Kazari pripremaju za još jedan napad:
Evo "krasan" primjer tog i takvog "novinarstva" gdje plaćenica imperija skupine naoružanih civila koji ruši legalnu aktualnu vlast navodi kroz navodnike ("naoružani teroristi"), a srpsko-crnogorsku agresiju piše bez navodnika, kao balkanski građanski ratovi:
A kada je teritorij već osvojen, odnosno kada imperijalni bankarski psi čuvaju razne kartele po "civiliziranom" svijetu - tj. kada ne treba oružje - tada okupacija teče na malo drugačiji način:


- - -
Post Script

 Podržavam ovo što kaže dst.   Nisam za ovo što kaže dst.

..., 2012-03-19 u 00:00:07 na vrh stranice

K O M E N T A R I

Dok HTV nemilice pušta dokumentarce s ruba službene povijesti, na mreži se događa pravi tornado ...

The Jewish bolshevik revolution


The Jewish Communists of Soviet Russia


Jewish Man Exposes Israel's Lies


The Khazarian Conspiracy

 Podržavam ovo što kaže ....   Nisam za ovo što kaže ....

Gost_, 2012-03-21 u 12:34:50 na vrh stranice

Skalpiranje na Divljem Zapadu nisu izmislili Indijanci nego Englezi .
A Englezi su logističari Cionizma - današnjeg terorizma No 1. u svijetu .
Dosta ! ?

 Podržavam ovo što kaže Gost_.   Nisam za ovo što kaže Gost_.

CBK, 2012-04-01 u 12:51:59 na vrh stranice

Sirija

U glavnom gradu ove bliskoistočne zemlje eksplodirale su nedavno bombe koje su ubile sirijske civile i snage sigurnosti, što je dokaz da Asadov režim ne "ubija nedužno sirijsko stanovništvo i oporbene prosvjednike", kako se u zapadnoj propagandi tvrdi, nego se bori protiv oružanih pobunjenika koje zapadne tajne službe, uz financijsku pomoć nekih arapskih kolaboracionističkih režima poput onog u Kataru i Saudijske Arabije, ubacuju preko Turske, koja također surađuje u toj nečasnoj raboti protiv svog susjeda. (Human Rights Watch je ustvrdio da su sirijski pobunjenici počinili ratne zločine.)

Destabilizacija Sirije je na tragu priprema za vojni napad na Iran koji će ići preko Izraela, uz podršku Sjedinjenih Američkih Država, i EU. Izgovor za napad: Iran navodno gradi atomsku bombu.

Međutim, tajne službe SAD su potvrdile, da Iran ne gradi atomsku bombu, ali, je li to bitno? Sadamov Irak također nije imao biološko i nuklearno oružje, ali je svejedno napadnut iz razloga optužbe da takvo oružje navodno ima, i nakon toga je okupiran od strane Zapada, ali ne od kršćanskog Zapada nego od liberalnog Zapada pod utjecajem bankarske svjetske elite iz Wall Streeta i londonskog Citya koji su u rukama lažnih Židova, kako piše u Apokalipsi svetog Ivana, u obraćanju potlačenom čovjeku:

"(...) Poznam tvoju nevolju i tvoje siromaštvo - ali ti si bogat! - i grdnje koje su ti nanijeli oni koji tvrde da su Židovi, a nisu, nego sotonina sinagoga. (...)" (Biblija, Novi zavjet, Apk.)

Rockefelleri ne kriju svoje židovsko podrijetlo, naime, ova obitelj njemačkih Židova (aškenazi) se nakon preseljenja u S.A.D. prezivala Steinhauer, a prilikom dobivanja američkog državljanstva se preimenovala u Rockefeller, što je engleski prijevod prezimena Steinhauer (kamenolomac). Rockefelleri su financijeri njujorškog Vijeća za vanjske odnose (koje predvodi Henry Kissinger, također podrijetlom židovski aškenaz) koje u stvarnosti kreira američku vanjsku politiku, i koje je početkom 2012. godine u svom časopisu zahtijevalo neodloživi napad na Iran.

Židovski aškenazi govore jidiš jezikom, koji je bio jezik istočnoeuropskog hazarskog naroda koji je u 8. st. nakon Krista (740. A. D.) prešao na židovsku vjeru, odnosno za učenje prihvatio starobabilonski Talmud koje je postalo državna religija u kraljevini Hazariji, sve do ruskih osvajanja u 10. stoljeću. (Izvor: The Jewish Encyklopedia.) Osim toga su Hazari za slovne oznake svog pisma uzeli hebrejska slova jer je Talmud pisan na hebrejskom jeziku, a nakon ruskih osvajanja su svoj hazarski jezik nazvali jidiš jezikom koji, dakle, izvorno nije židovski jezik nego hazarski jezik, jezik jednog azijatskog naroda koji je u 1. st. zauzeo oko 1 milijun kvadratnih kilometara prostora u istočnoj Europi između Kaspijskog i Crnog mora.

Židovi iz Zapadne- i Srednje Europe, posebno njemački Židovi (hebrejski: aškenazi) su krivo mislili da se kod hazarskih židova radi o "izgubljenih deset židovskih plemena", opisano u Bibliji. Kako su progoni Židova u Zapadnoj- i Srednjoj Europi trajali od 13. do 16. st., tako su i njemački Židovi (aškenazi) našli utočište u Istočnoj Europi, i od hazarskih židova preuzeli njihov jidiš jezik, i s njima se pomiješali, a nakon toga se, dakle, nakon prestanka progona, vraćali u Srednju- i Zapadnu Europi, i tako se u 18. st. rodio, primjerice, u Frankfurtu na Maini, aškenaz Mayer Amschel Bauer (osnivač bankarske dinastije, i tajnog udruženja 'Iluminati') koji je svoje prezime promijenio u Rothschild, i postao najutjecajniji bankar u Europi, a njegovi nasljednici su danas čak šefovi Rockefellerovima u Americi. (Mayerov otac Moses Amschel Bauer je ispred svoje kuće u frankfurtskoj židovskoj četvrti, Judengasse, u kojoj se nalazila mjenjačnica novca, imao obrtnički znak crvene boje, a na njemačkom jeziku se za crveni znak kaže "Rot(h)es Schild".

Riječ "Židov" je pak stvorena tek 1775. godine kada su Englezi tiskali Bibliju na Guttenbergovom tiskarskom stroju, i za riječ "Judejac" skovali njima praktičnu riječ u izgovoru, riječ "Jew" koja je, dakle, značila u prijevodu na engleski jezik opis za riječ-imenicu "Judejac" (stanovnika antičke Judeje iz vremena Isusa Krista), međutim, riječ "Jew" ("Židov") dobila je s vremenom sekundarno značenje, i ne označava više Judejca nego sljedbenika farizejskog Talmuda - Židova (u starom vijeku nisu svi Judejci bili farizeji koji su svoju vjeru temeljili na babilonskom Talmudu, nego je bilo zelota i drugih judejskih skupina, a Isus iz Nazareta nije bio Židov u današnjem smislu, nego Judejac, i kritizirao je farizeje. Pilat je na iznad križa razapetog Isusa dao staviti natpis na latinskom, INRI: IESUS NAZARENUS REX IUDAEORUM [ISUS NAZAREĆANIN, VLADAR JUDEJACA]). Prije toga vremena, u niti jednom jeziku na svijetu nije postojala riječ "Židov", kao što ni u Bibliji kralja Jamesa iz 1611. godine nema riječi "Židov". U Sjedinjenim Američkim Državama je Vrhovni sud donio odluku da sekundarne riječi dobivaju prednost nad bilo kojom riječi iz rječnika, i tako je riječ "Židov" dobila sekundarno značenje, koju su aškenazi u New Yorku učinili kroz medijsku propagandu općeprihvaćenom. Međutim, židovski aškenazi nisu semitskog podrijetla nego hazarskog, a njihova vjera, bazirana na Talmudu, je farizejština, pošto se Talmud temelji na farizejstvu, što inače ne tvrde anti-semiti, nego to tvrde najutjecajniji židovski rabini. Tako istaknuti rabin (židovski vjeroučitelj) Louis Finkelstein, ravnatelj Židovske Teološke Bogoslovije Amerike, o kojoj se često govori kao o "Vatikanu judaizma", ističe u predgovoru svog svjetski čuvenog klasika "Farizeji, sociološka pozadina njihove vjere", na strani 23. slijedeće:

"(...) Judaizam... Farizejstvo je postalo talmudizam, talmudizam je postao srednjovjekovni rabinizam, i srednjovjekovni rabinizam je postao moderni rabinizam. Međutim, preko ovih promjena imena... preživio je duh drevnih farizeja, neizmjenjen... Od Palestine do Babilona; od Babilona do sjeverne Afrike, Italije, Španjolske, Francuske i Njemačke; odavde do Poljske, Rusije, i uopće istočne Europe, putovalo je drevno farizejstvo... iskazujući trajni značaj koji se veže za farizejstvo kao religiozni pokret (...)"

Također riječ "judaizam", kao oznaka za židovsku vjeru, nije izvorno judejska niti židovska u današnjem smislu, nego je taj pojam skovao judejsko-rimski povjesničar Josip Flavije, koji je prešao na stranu Rima, zbog čega su ga Judejci mrzili, i taj je pojam, dakle, judaizam, koristio da bi suprotstavio rimsku kulturu helenskoj kulturi odnosno helenizmu. Tek poslije mnogo stoljeća, kada su židovski aškenazi shvatili vrijednost tog pojma, počeli su ga koristiti kao naziv za svoju vjeru koja se temelji na Talmudu.

I tako jedna mala skupina moćnih svjetskih bankara koji tvrde da su Židovi, a nisu, već lažu da su Židovi (inače su borbeni ateisti, dakle, nevjernici, pripadnici masonerije i iluminata), tlači židovski narod, i putem lobbya židovskih aškenaza u Sjedinjenim Američkim Državama, koji govore jidiš, posebno u gradu New Yorku, instrumentaliziraju Državu Izrael koju smatraju svojim privatnim vlasništvom (svi izraelski premijeri su isključivo židovski aškenazi), i nameću svoju svjetsku politiku pokoravanja cijelog slobodnog svijeta, a što je povezano s Talmudom, jer je ova zbirka od 63 knjige dovršena između 5. i 10. st. nakon Krista, i u njima se na najdrskiji način kleveće Isusa Krista, i kršćane koje se zove "Goyima" (Nežidovima) koje treba potčiniti, a što je na svjetlo dana izašlo kada je cjeloviti Talmud preveden s hebrejskog na engleski jezik u gradu New Yorku, 1935. godine. (Kongresna knjižnica u Washingtonu ima primjerak te ograničene naklade prevedenog izvornog Talmuda, kao i javna knjižnica u gradu New Yorku.)

S obzirom da su Rockefelleri (njihova Zaklada) financijeri digitalnog minijaturnog chip-a, i zagovornici čipiranja ljudi, onda i drugi dio Apokalipse potpuno odgovara povijesnim činjenicama i našoj realnosti, naime, znak Mosesa Amschela Bauera na njegovoj kući u Frankfurtu na Maini, dakle, oca Mayera Rothschilda, bio je crveni heksagram čija numerička i geometrijska vrijednost daje brojku 666 koja je ljudska brojka, i koja je kao takva navedena u Apokalipsi da predstavlja znak sluge sotone, i koji je Lord Rothschild, kao financijer cionističkog pokreta i stvaranja Države Izrael, navodno nametnuo kao znak u izraelskom stijegu.

"(...) Misionarskoj crkvi u Filadelfiji napiši: ...Članovi sotonine sinagoge koji tvrde da su Židovi, a nisu, već lažu (...)

(...) Potom opazih drugu Zvijer gdje izlazi iz zemlje: imala je dva roga kao u janjeta, a govorila je kao zmaj. Svu vlast prve Zvijeri ona vrši u njezinoj službi i čini da se zemlja i njezini stanovnici klanjaju prvoj Zvijeri kojoj bi izliječena smrtonosna rana. Ona čini velika čudesa, tako da i vatru s neba spušta na zemlju naočigled ljudi, i zavodi stanovnike zemlje čudesima koja su joj dana da ih čini u službi Zvijeri, savjetujući stanovnike zemlje da naprave kip Zvijeri koja bi ranjena mačem, ali ostade na životu. Čak joj je bilo dopušteno da udahne život kipu Zvijeri, tako da kip Zvijeri progovori i prouzrokova da se pobiju svi 'koji se ne htjedoše pokloniti kipu Zvijeri'. Ona čini da svi - mali i veliki, bogati i siromašni, slobodni i robovi - udare sebi žig na desnicu ili na čelo i da nitko ne može ni kupiti ni prodati ako nema udaren žig: ime Zvijeri ili broj njezina imena. Ovdje treba pronicavosti! Tko je prodoran, neka odgoneta značenje broja Zvijera. To je, uistinu, broj čovjeka: njegov je broj 666. (...)" (Apk 3,7-13)

Uglavnom, cilj zapadne financijske elite jest osvojiti svjetske rezerve naftnih polja u Iranu, stoga i kampanja u zapadnim liberalnim medijima protiv režima u Teheranu, i njegovog saveznika u Damasku.

Njemačkoj javnoj televiziji ZDF je nakon višegodišnjih zahtjeva u Teheranu konačno odobren interview s predsjednikom Ahmadinedžadom koji je iznenadio europsku javnost, naime, rekao je da Iran ne radi na atomskoj bombi, ali ako bi htjeli imati atomsku bombu da bi to objavili cijelom svijetu, i na njoj radili. Podsjetio je, da Izrael ima oko 250 nuklearnih bojevih glava, i da to nikoga u svijetu ne smeta, nego smeta nepostojeći program izrade atomske bombe u Iranu. Na to je njemački novinar odgovorio iranskom šefu države, da Izrael nije potpisao međunarodni sporazum o neširenju atomskog oružja. Zaista super logika - ne potpišete međunarodni sporazum i smijete imati atomske bombe, odnosno neće protiv vas proglasiti sankcije? Naravno, inače, tko u svijetu ne potpiše taj sporazum, ne dobiva pristup međunarodnim organizacijama, od Ujedinjenih naroda nadalje. (Izrael nije član OUN). Na pitanje njemačkog novinara, zašto Iran ne dopusti sada inspekciju UN koja bi u Iranu provjerila je li postoji program nuklearnog naoružavanja ili ne, i tako odbacio moguću rat, iranski je predsjednik odgovorio - da kada su zadnji puta pustili organizaciju UN u kontrolu, da je nakon toga na internetu objavila popis iranskih atomskih fizičara koji su poslije ubijeni u politički motiviranim atentatima, vjerojatno od izraelske tajne službe. Njemački novinar bio je iznenađen što je Iran spreman se braniti u slučaju napada, naime, pitao je Ahmadinedžada - što mu znači tvrdnja da će u slučaju zapadnog napada na Iran nastati Apokalipsa? Ahmadinedžad je odgovorio da to znači, da će se Iran u slučaju napada braniti. To je izgleda problem za Zapad, jer se očekuje da kad dođe veliki big Boss i Cowboy na konjici, da se imaš predat s rukama u zraku, i svoju zemlju predat u ruke naftnim tvrtkama poput Rockefellerovog Essexa, ili britanskog BP itd.

 Podržavam ovo što kaže CBK.   Nisam za ovo što kaže CBK.

NYT, 2012-04-02 u 21:04:12 na vrh stranice

Goldman Sachs vlasnik oglasa za prostituciju

Jedna od najmoćnijih svjetskih investicijskih banaka Goldman Sachs sa 16 posto udjela posjeduje najveću internetsku stranicu Backpage.com koja se bavi seks trgovinom i trgovanjem maloljetnicama koje su najčešće prisiljene na prostituciju u Sjedinjenim Državama. Šokantno je to otkriće iza kojeg stoji novinar Nicholas D. Kristof uglednog The New York Timesa.

Kad je počeo sa propitkivanjem u vezi toga prošlog tjedna, Kristof je naišao na uspaničenu reakciju u Golden Sachsu , nakon čega su u toj međunarodnoj uglednoj kompaniji započeli proces prodaje dionica koje imaju u Backpage.com-u. Potom su nazvali New York Times te ih izvijestili da su uspjeli potpisati dogovor o prodaji svojeg udjela dionica.

"Tvrtka nije imala utjecaja u kreiranju sadržaja tih stranica", tvrdila je glasnogovornica Goldman Sachsa, Andrea Raphael. No, Kristof njihove tvrdnje odbacuje jer je, kaže, banka posljednje četiri godine imala predstavnika u nadzornom odboru stranice Backpage.com koja ima veliku ulogu u maloljetničkoj prostituciji, te prisiljavanju žena svih dobi na to.

U jednom ranijem slučaju u New Yorku o kojem se pisalo, 15-godišnjakinja je bila oteta, drogirana, preprodavana i silovana zbog oglasa na Backpageu, a 19 američkih senatora potpisalo je peticiju kojom je tražilo njeno gašenje. Backpage ima oko 70 posto tržišta prostitucijskih oglasa u SAD-u, podaci su trgovinske organizacije AIM Group. Cijeli slučaj i upletenost Goldman Sachsa u vlasničku strukturu Backpagea istražuje newyorška policija.


- - -
komentari:

# Moram reći kao Židov i kao ćovjek da je Goldman@Sachs najveća sramota koja se vezuje za židovski bankarski lobi.Ta banka je većinski dioničar i vlasnik korporacije koja u SAD otvara privatne zatvore i unutra ,uz pomoć korumpiranog policijskog i sudskog aparata,zatvara ljude bez optužnice i bez dokaza.Njihova pohlepa za bogaćenjem je frapantna i ne libe se apsolutno ničeg niti načina na koji će se bogatiti.Sramota za SAD i za sve koji imaju posla sa tom bankom.

# Sto mislite, kojim putem se ispiru novci od droga ,prostitucije i kriminala ?
John Cruz, an account relationship manager ,HSBC southern New York region, zaposlenik jedne od najvecih internacionalnih banaka HSBC za WorldNetDaily':" Ja sam pronasao mnogo racuna kroz koje su prani novci u iznosu stotina tisuca $$$$$$$$$$ mjesecno."

# joj jesu otkrili ameriku. pa i malo djete zna kako sve funkcionira, i da politicki i drzavni vrh kontrolira sve. trgovinu drogama, prostituciju, kompletan kriminal. tocno se zna ko smije i ko ne smije da se bavi sa cime. da nije tako droga i prostitucija bi vec davni bili iskorijenjeni. ali dok je policije dotle je i kriminala:)

# To je zato jer previše uopćavaš i pojednostavljuješ stvari. A istina je jednostavna. Svi masoni doista jesu Židovi, ali svi Židovi ni izdaleka nisu masoni. Dapače, Židovski narod, koliko ti to god čudno zvučalo, je jedan od najvećih žrtava masonske rabote. Jer, Hitler je njihovo djelo.

# što drugo očekivati od "izabranog naroda".

# Taj isti Goldman Sachs prevario je evropske banke i mirovinske fondove za milijarde i jos je na slobodi a obican covjek koji ukrade kruh jer radi bez place i nemoze da ga kupi momentalno zavrsi u zatvoru i etikira se ga LOPOV a ovom se daje MEDALJU

# jews

# Zato Kazari i optužuju Katoličku crkvu za pedofiliju jer je to isprobani recept pred neko novo doba ili ratno stanje..

# ...

 Podržavam ovo što kaže NYT.   Nisam za ovo što kaže NYT.

VLM, 2012-04-04 u 13:12:11 na vrh stranice

Izraelski udar na Iran bi izazvao regionalni rat

Situacija na Bliskome istoku ionako je složena, ali novu kockicu u slagalici dodao je turski premijer Recep Erdogan otvoreno stavši na stranu Irana u eventualnom sukobu zbog postrojenja za obogaćivanje urana! "Izraelski udar na Iran imao bi katastrofalne posljedice i vrlo bi vjerojatno izazvao regionalni rat. U isto vrijeme međunarodna zajednica šuti o izraelskom nuklearnom programu. Tel Aviv ima između 250 i 300 nuklearnih bojnih glava, a to nitko ne spominje, dok Teheran planira koristiti nuklearnu energiju u civilne svrhe", poručio je Erdogan američkom predsjedniku Baracku Obami.

Ovaj istup premijera Turske, inače jedne od ključnih članica NATO-a i vodećeg američkog saveznika, označava nove odnose snaga, ali i vjetrove koji pušu na istočnoj obali Sredozemlja. Dok je Ankara prije samo nekoliko mjeseci bila u sukobu sa Sirijom, sada je stala u obranu Irana, ključnog Assadova saveznika i jamca opstanka ...

- - -
komentari:

# Turci su prevtrljivi, ne zovu ih uzalud suncokreti. No ovdje se ne radi o nikakvoj potpori Iranu ( Turska je i dalje neprijatelj Assada), nego su Turci dobili diskretnu poruku od ruske diplomacije da ako budu otvoreno radili protiv ruskih interesa u regiji ( poput slanja terorista u Siriju preko svoje infrastrukture i logistike), da bi im se moglo otvoriti nekoliko frontova na granicama,od Kurda pa nadalje. Zato je Turčin dobro razmislio kuda ga to vodi.

# Na turski stav uvelike ima utjecaj Rusija i to punooooo veći, nego Iran. Ne boje se Turci Irana, kojeg smatraju za suparnika u muslimanskom svijetu i neprijatelja, te bi oni rado bili za to da se Iranu razbiju zubi, no u pozadini je Rusija kojoj sve više rastu zubi, a Turci itekako pamte povijesne lekcije koje su im dali Rusi. Turci su oportunisti i ovdje važu stvari jer znaju da niti jedna opcija za koju se odluče,neće biti bez posljedica.

# Turska je izuzetno važna zemlja za Zapad i NATO i nju je teško ignorirati samo tako, a i Turci to znaju. A glede zapadnih interesa to ionako ne postoji. Radi se o isključivim NWO interesima iza kojih stoji zionistička loža. Vrijeme je da kršćani i nežidovi skinu sa leđa taj teret zvani zionizam. Neka se svi zionisti mobliziraju i neka ratuju sa Arapima i muslimanima, samo bez nas kršćana i nežidova. Dosta je više tih kriminalnih neokolonijalnih ratova radi pljačke i otimačine koju diktira bezgranična zionistička pohlepa.

# Demoracija i ljudska prava u SAD i EU su pred ukidanjem jer NWO loža želi napraviti Diktaturu Krupnog Kapitala u kojoj nema mjesta za nikakve slobode i nikakva prava, osim prava robovlasništva nad robovima ! Zato je smiješno sa pozicije Zapada, druge optuživati za manjak istih,dok je uvođenje robovlasništa u tijeku. Ne postoji u političkom smislu toliko isprostituizirana riječ i pojam kao što je to "demokracija", koja je postala čista manipulacija i kako sam nedavno pročitao "Demokracija je sredstvo za masovno uništavanje nepodobnih i neposlušnih ", od strane onih koji je uopće niti ne priznaju. Ali svako sredstvo opravdava cilj, rekli bi oni koji diktuiraju NWO i neoliberalni lopovski model kapitalizma.

# Sjećaš se da je Turska 2002 i 2003 bila protiv napada na Irak i odbila je dati dozvolu da Amerikanci izvrše napad sa njezinog teritorija ali je napad ipak izveden, tamo Amerikanci imaju svoje saveznike Kurde koji će iz iračkog i turskog kurdistana krenut na iranski kurdistan kad dođe vrijeme a što su već i prije činili, sjeti se odluke Američkog savjeta za vanjske poslove s kraja 2011

# bez Turske bi bilo tesko napasti Irak! Ono sto ljudi ne znaju je da je Turska dobila novcanu kompenzaciju za to. Ali su dobili pola obecanog,i nisu mogli protestovati zbog toga. Obecanja da ce ih EU primiti, isto tako nije ispunjeno. E pa Turci su naucili lekciju. Sad su se ekonomski osnazili i rekli zbogom EU. Ugnjezdili su se izmedju Istoka i Zapada, upravo kao stara YU i trguju, ko da vise... Iran? Problem sa Iranom je taj sto imaju veliku granicu sa njima i moraju ziveti i u buducnosti. Iran nema Sadata, hoce razvijati svoju tehnologiju i velika su riba, tako da Turska i ne moze drugacije nego ih podrzati, reci javno ono sto svi misle...

# Na turski stav uvelike ima utjecaj Rusija i to punooooo veći nego Iran. Ne boje se Turci Irana, kojeg smatraju za suparnika u muslimanskom svijetu i neprijatelja, te bi oni rado bili za to da se Iranu razbiju zubi,no u pozadini je Rusija, kojoj sve više rastu zubi, a Turci itekako pamte povijesne lekcije koje su im dali Rusi. Turci su oportunisti i ovdje važu stvari jer znaju da niti jedna opcija za koju se odluče neće biti bez posljedica.

# Rusi u Siriji imaju radar koji kontrolira ogromno područje i zato nisu dozvolili da Sirija padne.

# Pa jasno ti je da su NWO globalisti svojom pohlepom i proždrljivom politikom upropastili zapad ( SAD&EU). Izgubljene su čitave grane industrije i desetine milijuna radnih mjesta. Sve su države u dugu i dužničkom ropstvu,a mnoge su i bankrotirale. Sve ćešće dolazi do pobuna i sukoba osiromašenih masa( zato se grade novi zatvori u SASD i koncentracijski kampovi). Lideri NWO znaju da im se bliži kraj, koji oni jedino mogu izbjeći izazivanjem novih ratova i borbom protiv vanjskog neprijatelja, sa svim mogućim manipulacijama. Nije čudno da su im u tim ciljevima,saveznici i muslimanski radikali iz Saudijske Arabije, Katara i u drugih država ...


Cionistički barbari su se još jednom pokazali kao grobari: danas uništavaju muslimanski svijet i njihovu civilizaciju, a prije toga su uništavali kršćanstvo i zapadnu civilizaciju. Pođimo samo od Lenjina i Staljina koji su uništili istočno kršćanstvo pa preko Staljina i Hitlera koji su uništili zapadno kršćanstvo i ovu civilizaciju. Naravno, nećemo zaboraviti niti masonski plan uništenja kršćanstva u Britaniji i Francuskoj. Danas su na redu Italija, Španjolska, Irska, Poljska, Mađarska, pa i Hrvatska, a u tome im svesrdno pomažu obitelji Bush i Clinton te ostali poslušnici i plaćenici dinastija Rothschild i Rockefeller ...

- - -

# Iako je dogovoreno da će se snage sirijskog predsjednika povući i prestati s napadima, mirovni promatrači iz te zemlje poručuju da je vojska napala pobunjenike u nekoliko gradova među kojima su Homs, Deraa i Damask. Procjenjuje se da je u napadima otkad je postignut dogovor poginulo više od 230 ljudi, dok je danas poginulo oko 50 ljudi.
Prema prijedlogu UN-a, sirijska vojska ima rok za povlačenje do 10. travnja, no mediji javljaju kako se još ne nazire kraj nasilju.

# Sirijska opozicija nikad neće pobijediti vojsku predsjednika Bašira al-Assada, izjavio je u srijedu ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov. "Jasno je kao dan da čak i kad bi bila do zuba naoružana, sirijska opozicija ne bi mogla poraziti vladinu vojsku", rekao je Lavrov tijekom posjeta Azerbajdžanu, citira Interfax. "Umjesto toga, bit će to pokolj što će potrajati mnogo, mnogo godina - uzajamno uništenje", rekao je ministar zemlje koja se uz Iran pokazala kao najbliži saveznik režima u Damasku.

# Nova libijska vlast okrutnija je, fanatičnija i militantnija nego što je Gaddafi ikad bio, samo što anglosaksonski "zapadni" mediji o tome ne pišu jer je sada libijska nafta u rukama američkih i britanskih naftnih korporacija. Tko je na vlasti, to je njima manje važno. Arapi će u roku od deset godina, nakon što se sruše svi nacionalistički (ali ne vjerski) autoritarni lideri (ostao još Assad), stvoriti gospodarsko-politički blok koji će se bazirati na salafizmu, najradikalnijoj sunitskoj varijanti. Taj blok će biti od Maroka do Iraka i predvođen Saudijskom Arabijom. To su stotine milijuna stanovnika, gomila oružja, prirodnih resursa i dr. Kad blok postane prejak u vojnom smislu, pokajat će se neki...
Nova "demokratska" libijska vlast drži nekadašnje radnike, crnce iz središnje Afrike kao životinje u kavezima. Ti, nekadašnji radnici, izloženi su raznim torturama i mučenju jer ih sadašnja "demokratska" vlast optužuje da su podržavali Gadafija. Oni su iz središnje Afrike, Nigera, Čada, Malija itd. bježali zbog neimaštine u bolji život da bi zaradili kao građevinski, industrijski radnici ili kao trgovci jer je Libija imala najbolje uređen zdravstveni i socijalni sustav te politiku zapošljavanja u cijeloj Africi. Daleko od toga da branim Gadafija. Bože sačuvaj! I on je dosta loših stvari napravio. No, kad čovjek pogleda što je "demokracija" donijela, zaplače. Afrička unija ni danas ne priznaje novu vlast, kako reče južnoafrički predsjednik Jacob Zuma jer u novoj libijskoj vlasti vide neokolonijalizam na Crnome kontinentu.

# Sukobljene milicije, mučenja i teror?! Pa o čemu to vi, to su samo "osloboditelji" koji uživaju u "demokratskim tekovinama". Svi znaju da je Libija bolje mjesto za život nakon što je "oslobođena" od strane NATO d.o.o. , to mogu posvjedočiti naftni moguli i njihova političarska klika diljem svijeta. Što se tiče građanina Libije, oni su ionako samo smetalo u naftonosnoj pustinji.

# U napadu bombašice samoubojice u novootvorenom somalskom nacionalnom kazalištu u Mogadishu poginulo je desetero ljudi i ranjeno troje novinara. BBC piše da su većinom stradali pojedinci koji su obnašali visoke funkcije, uključujući čelnike Olimpijskog odbora Adena Yabarowa Wiisha i nogometnog saveza Saida Mohameda Nura. Kako piše Telegraph, napad je izvršila tinejdžerica.

# Da bi se moglo znati što je antisemitizam, mora se znati tko su semitski narodi. Semiti su dobili ime po biblijskom Semu, Noinu sinu. Nakon razaranja Jeruzalema od strane Rimljana 70. godine poslije Krista, dio semitskih Židova ostao je u Palestini, a manji dio je otišao. Na jugu Rusije živjeli su Khazari kojima je vjerojatno netko od autohtonih Židova prenio svoju vjeru i običaje te su oni prigrlili judaizam u 8. stoljeću. U 10. stoljeću njihovu državu razara ruski car Vladimir. Khazari su se raspršili po Rusiji i Europi. Semitski Židovi su ostali u Palestini, ali vrlo mali broj. Tako da je danas svega 8% Židova semitskog podrijetla naspram nesemitskih 92% turkijskih Khazara i germanskih Aškenaza. Semitski su Židovi zajedno s palestinskim kršćanima i muslimanima u Izraelu danas građani drugoga reda. Od ostalih semitskih naroda tu su još gotovo svi Arapi te Maltežani i nešto Grka.

# Vehabije iz Saudijske Arabije su najveći saveznici cionista. Nije to ni čudno jer su slični, slično izgledaju i imaju jako slične običaje. Uglavnom i jedni i drugi nemaju ništa sa zapadnom civilizacijom.

# Koliko je dollara Amerika POKLONILA Hrvatskoj?!( Danas je Izrael zatrazio $ 700 milijuna dodatne vojne pomoci od USA.
USA ima vanjski dug od $ 15.7 TRILIJUNA a unutrasnji od $ 85 trilijuna. Federalna drzava MORA posudjivati novac od FED i vratiti ga sa eksponencijalnim kamatama ( compounded interest), ali "mogu" Izraelu darivati novac i oruzje ,dok istovremeno imamo 65 milijuna siromasnih( nevjerovatno).Izmedju 1949- 1998 SAD su DALE ( ne posudile) Izraelu, koji ima 5.8 milijuna stanovnika, vise pomoci ( prosjecna placa izraelskog covjeka je preko $ 24.000 ) nego svim africkim i karipskim i latinsko-americkim drzavama ,sa preko JEDNU MILIJARDU LJUDI. Naprimjer 1997 Izrael je dobio $ 3 milijarde iz Foreign Aid Budget i $525 milijuna iz drugih budjeta i jos $2 milijarde zajma ( preko 15 milijuna $$$ dnevno).( ovo je javno ,dok sa tajnom pomoci u oruzju ,itd suma prelazi 10 milijardi godisnje)
Od 1949-1998 Izrael je dobio bespovratno $ 87.8 milijardi i jos $10 milijardi u zajmovima. Kad se sracunaju kamate na taj novac koje SAD moraju platiti(komu???,ha) onda dobijemo sumu od $135.8 milijardi ( bez inflacije).Preracunato po osobi svaki Izraelac kosta americkog radnika $ 23.241.

# @ Stockholm
Neću ja ništa od tebe učiti, nego ćeš ti naučiti - šta je to SS 1920-1929, šta 1929-1944 (pod Himlerom), a šta krajem 1944. i u 1945. U vreme kada se Gras našao u tenkistima, Waffen SS je naziv za sve koje je Rajh mogao još da mobiliše. Dakle, ne radi se o zloglasnoj dobrovoljačkoj SS sastavljenoj od ubeđenih nacista, kako mu zlonamernici podmeću, nego o armiji dece koju su uspeli da nahvataju. Gras se inače ionako bio prijavio u podmorničare, Kriegsmarine, a ne u Waffen SS tenkiste, gde su ga mobilisali.
Mislim, i ti si možda, kao i toliki, pod prinudom služio u JNA pod petokrakom, pa te opet niko ne treba tek tako i samo zbog toga zvati partizanom-komunistom.
A ako neko misli da se Gras, kao Nemac, npr. trebao staviti na stranu Crvene armije, onda mu ja ne mogu pomoći.

# Einstein - lopov koji je ukrao formulu E=mc2 od Talijana de Pratto-a koji ju je objavio u znanstvenom casopisu 2 godine ranije.

# Najveci SS-ovci današnjice su izraelci . Maltretiraju celi svet. Stalno se vraćaju na nešto sto je bilo pre 70 godina.
Onaj ko zna kako je nastala Balforska deklaracija Sve mu je jasno na prevaru su stvorili drzavu Izrael .
Prvo su izazvali WW1 pa su uvukli Ameriku u WW1 kako bi od Britanije dobili na poklon Palestinu . Tako je i nastala Balforska deklaracija
Britanija je bila pred kapitulacijom u WW1 a onda na scenu stupa Rotsild i nudi Britancima pomoć . Britanski premijer Lord Dzordz je nije mogao da odbije ponudu od Lajona Rotsilda i jevreski cionista da ce povesti USA u rat ako za uzvrat Britanija ustupi svoju koloniju Palestinu
Britanska vlada je napisala Balforsku deklaraciju i posvetila je Lajonu Rotsildu.
Deklaracija je obecavala Palestinu Izral Rotsildovim cionistima
Deklaraciju je odobrio Viudrou Vilson i liga naroda
UNje pod kontrolom cionista 1948 priznao drzavu Izrael

# Danas nema veći fašista od Židova i Srba. Sa svim susjedima ratuju a poslje plaču.


Inicijativa za osnivanje izraelske države pokrenula je WW1. Za samo osnivanje te države pokrenut je WW2, a za novi egzodus i ponovno uništenje te države trebat će WW3. Cionisti su nakon Prvog svjetskog rata mislili da će Palestinu naseliti brže i jednostavnije, ali Židovi naprosto nisu htjeli napustiti gradove i svoje trgovinske veze. Zato je osmišljen novi Drugi svjetski rat i holokaust - po uzoru na Abrahama koji je bio spreman ubiti vlastito dijete radi "većih interesa" - pa su zato bogati Kazari instalirali Hitlera u moćnu i bogatu Njemačku da pokrenu još jedan izopačeni mentalni sklop. Kada bi se temeljito ispitalo tko su sve žrtve tog i takvog holokausta, vjerujem da bi percepcija javnosti bila sasvim drugačija od one koju nam naturaju aktualni mediji. I, kada bi se slušalo Aškenaze, Treći svjetski rat bi već započeo. Temelj i krucijalni interes tog krvoprolića opet će biti mitološka država Aškenaza (Kazara) i njihovo bogaćenje na račun drugih (goja) ...

A da Aškenazi žive prema talmudskom zlu dokazuje i ovo:
Uz kontrolu istine, imperij čini sve da Židov opet zasjedne u predsjedničku fotelju Francuske. A nigdje niti slova kako su žrtve u Francuskoj ovaj put muslimani. Kada je ubijen jedan Židov odmah cijeli svijet piše o antisemitizmu, a kada je ubijen neki Arap ili obični musliman ili kršćanin, tada - ŠUTNJA. Očito je u opticaju "oko za oko" i "zub za zub" ...

Jedino 'Vjesnik' iznosi tek dio istine i otkriva da ubojica Židova možda i nije onaj kojega su francuski medijski obradili i "smakli":
Još jednom, evo, moram napisati da se nastavlja medijski teror nad istinom jer istina o bliskoistočnoj krizi je gotovo sve drugo, a samo ne ono što ti i takvi mediji pišu. Evo još jednog primjera kojega lansira 'Reuters' (NARAVNO) i gdje se cionističke plaćenike (teroriste) naziva jednom od strana:
A da Sotona nikada nije sam dokazuje i ovaj biser "našeg" novinarstva. Ne znam je li VLM u ovih par rečenica uhvatio bit Papinog govora, a ako jeste onda se uistinu valja zapitati: Tko je tamo tko? Dakle, ako je Papa na tragu istine o Siriji doista rekao kako "čovječanstvo srlja u tamu, ne razlikujući dobro od zla" tad u tome i ne bi bilo nekog većeg grijeha osim ako se ne radi o namjernom izbjegavanju spoznaje i savjesti. Naime, ne srlja čovječanstvo u tamu samo, niti ga tamo vučem ja, niti itko od mojih suboraca i suputnika. Pa čak sam voljan reći kako tamo ne ide niti voljom mog naroda, kao niti voljom bilo kojega naroda na ovom svijetu. A ako čovječanstvo doista srlja u tamu, tada oni što vode to i takvo čovječanstvo odlično razlikuju dobro od zla. Dakle, najbliža istini je konstatacija da u tamu ne srlja "čovječanstvo" nego da to i takvo "čovječanstvo" tamo vode plaćenici i sluge imperija kojima je Bog novac na Zemlji, a ne Otac na Nebesima. A dio tog imperija koji vodi čovječanstvo u tamu - dalo se nekima to priznati ili ne - jeste i Vatikan. Koliko je pak Vatikanu (ne)bitan novac, ne želim opet o tome ...

 Podržavam ovo što kaže VLM.   Nisam za ovo što kaže VLM.

miX, 2012-04-11 u 16:23:45 na vrh stranice

Cionizam kruži Europom

Ponekad nam se pričinjava kako su velike laži pred ratove (i zločine) samo dio nečije i nekakve povijesti, ali ovo što se događa upravo sada i pred našim očima je dio iste priče:

Eto, to je bio način na koji - još uvijek - pokorena Njemačka mora pisati o Njemcima. To je bio "lijep" primjer kako mediji oblikuju javnost te kako namjerno izobličavaju istinu, tvrdeći da je istina ono što to nikako nije, govoreći to u ime većine, o čemu ta većina ima IPAK drugačije mišljenje od tih i takvih medija. I, ne zadugo, demanti stižu iz samog Izraela, a valja znati da srce i mozak cionizma nije Jeruzalem nego Jew York (New York):


Bože dragi; ako su cionisti u stanju činiti ovo njemačkim političarima, kulturnjacima i medijima, što se onda ja čudim "našim"? 'Večernjak' revno briše "nepodobne" komentare i neka mi netko kaže da se ikada smjelo javno govoriti bez težih posljedica, a poglavito danas. Ili je ovo samo jasan znak da cionistička Sotona doista priprema novi rat? Dok je Grass osuđivao nacizam bio Im je dobar, a sad kad osuđuje cionizam - ne valja. Ma nemojte!?! Spoznaja je nešto što imperij shvaća samo silom oružja ...


- - -

Kazarski jahači apokalipse opet jašu. Njihov multi-kulti se sve više prepoznaje k'o smicalica za Novi svjetski poredak u kojemu nacionalne države trebaju nestati pred najezdom kontinentalnih superdržava i planom jedne svjetske vlade. Koliko nas se ne prestaje čuditi tom pretjeranom uvozu bliskoistočnjaštva u Nizozemsku, Njemačku, Norvešku, Švedsku i ostale visokorazvijene države zapada - kako ekonomski tako i socijalno - pa vjerujem da je sazrelo vrijeme da se upre prstom u kukolj. Ili, bolje reći: sijače kukolja. Samo totalni idioti će prešutjeti njihov plan i vjerujem kako je došlo vrijeme za pripreme na odgovor za njihov plan. A taj odgovor svakako NIJE ovo:

Nacistički način kojim je Breivik izvršio pokolj nevinih je odgovor onih što su poput Lenjina, Hitlera ili Staljina instrumentalizirani od kazarskog imperija upali u zamku vlastitih grijeha. To su osobe ograničene doziranom spoznajom i medijskom stihijom multikulturalizma, u okvirima čega su izvršavali monstruozna djela. I kakav god bio plan tih fašista i nacista, ili komunista, od njega se previše ne razlikuje niti plan Novog svjetskog poretka. I jednima i drugima kumuju Kazari koji bankovnim i inim računima produciraju te i takve plaćenike, da bi ih na određenom stupnju njihova osobnog razvoja zadojili mračnom ideologijom zla. I Novi svjetski poredak u svom planu ima zacrtan uvoz islama u Europu, multi-kulti, s jedne strane, a s druge strane će cionistički zapad izvoziti svoju "demokraciju" na islamski istok. Ta i takva "demokracija" se jasno vidi na Iraku, Afganistanu, Libiji, Siriji, Iranu, Egiptu i ostalim državama okupiranog Bliskog istoka, dok se multi-kulti sve jače očituje u srcu Europe; od sve jačeg okupljanja ekstremnih nacionalista do onih koji sami djeluju i presuđuju slučajnim prolaznicima ...

A da je cionizam - taj vladar svjetske industrije, bankarstva i medija - glavni proizvođač ratova dokazuje i ovo:

 Podržavam ovo što kaže miX.   Nisam za ovo što kaže miX.

dst, 2012-04-30 u 14:23:50 na vrh stranice

I Argentina se igra naftom

Imamo još jednu vijest koja se ne pojavljuje na mainstream portalima niti na naslovnicama tiska, a najmanje u središnjima tv emisijama.

E, sad?! Je li ovo još jedna predstava za javnost ili će učinci biti stvarni i duboki, vidjet ćemo uskoro, ali je svakako za pohvalu. Ovo je veoma znakovito za našu vlast i oligarhiju koje su se bezbroj puta potvrdile kao pljačkaška i izdajnička elita ...A glavni papir za dnevno brisanje imperijalne guzice se odlučio na ovo:

Naravno da sam i ja među onima koju vjeruju Engdahlu i ne čudim se ironičnoj intonaciji ovog članka jer imperijalne trube ne smiju svirati svakakve note, a najmanje one istinite ...

 Podržavam ovo što kaže dst.   Nisam za ovo što kaže dst.

dnevno, 2012-05-01 u 23:59:17 na vrh stranice

Mossad je kriv za norveški masakr

Johan Galtung poznati je norveški sociolog svjetski poznat kao osnivač mirovnih studija (disciplina koje proučavaju mir i sukobe) te osnivač Međunarodnog instituta za istraživanje mira u Oslu. Jedan je od vodećih živućih sociologa, objavio je preko stotinu knjigu i preko tisuću članaka. Tijekom prošlog tjedna privukao je pozornost medija nizom kontroverznih komentara o Izraelu na predavanju na Sveučilištu u Oslu, članku i intervjuu norveškim novinama.

Mossad je odgovoran za masakr u Norveškoj

"Židovi kontroliraju američke medije i upravljaju njima u korist Izraela", napisao je Galtung. "Šest židovskih tvrtki kontrolira 96% medija". Galtung je nabrojio i novinare, izdavače, vlasnike, TV mreže i filmske studije koje kontroliraju židovi. Osim toga "70% profesora na 20 najvažnijih američkih sveučilišta su židovi". Takva situacija podsjeća na onu u Njemačkoj uoči i nakon Prvog svjetskog rata gdje su mnogi židovi bili vrlo utjecajni. Prema njemu postoji moguća veza između Andersa Behringa Breivika i proizraelskih struja. Naime, Breivik je pripadnik masona koji su "organizacija židovskih korijena".

Prošlog rujna Galtung je održao predavanje nazvano "Deset teza o 22. srpnju". Nakon što je u novinama njegovo predavanje ismijano kao fantazija o masonskoj kontroli svijeta, Galtung je napao kritičare. Smatra da je Mossad možda dao Breiviku njegove naredbe. Također mu je sumnjivo što je na datum masakra, 22. srpnja, obljetnica napada na hotel Kralj David u Etzel 1946. kojega su počinili ekstremni cionisti. Galtung je sve to komentirao "biti će zanimljivo čitati policijski izvještaj o Izraelu, tijekom suđenja."

Židovi su sami krivi za progone

Naravno, ovo je privuklo pozornost izraelskih medija. U dopisci s Haaretzom Galtung je nastojao obraniti se. "Iako ne znamo ništa o tome tko je iza Breivika, uključujući ima li koga uopće, bilo koja hipoteza je točna; to je u prirodi istraživanja. [...] Smatram da Mossad nije vjerojatan, no nije objektivno eliminirati ga kao hipoteza bez dokaza."

Osim toga Galtung je objasnio izraelskim novinama 'dvosmislenost svega ljudskog'. To je potkrijepio nizom primjera iz povijesti. "Grozni pogromi usmjereni protiv židova imali su još jednu 'problematičnu' stranu: židovi su utjerivali kamate iz prezaduženih seljaka. Kod Holokausta treba imati na umu da su židovi imali ključne uloge u društvu koje je ponizio poraz u Versaillesu. To ni na koji način, apsolutno ni na koji, ne opravdava genocide. No to stvara antisemitizam koji se lako mogao predvidjeti."

Židovska kontrola medija ima dobre i loše strane

Galtung je obranio i svoj stav o medijima. Istina je da židovi kontroliraju medije no to je dobro jer doprinosi intelektualnoj kvaliteti medije s obzirom da su židovi obično vrlo dobro obrazovani. Problematično je što 'ograničava raspravu o bilo čemu gdje je Izrael spomenut'. Galtung je upozorio izraelske novinare na jednostranost američkog pokrivanja vijesti o Iranu. "Raspravlja se o Iranu samo u okvirima nuklearnog oružja," a desetljeća interveniranja u iranski državni poredak se ignorira, pogotovo "trauma 1953. - kada su CIA i MI6 svrgli legalno izabranog premijera".

Drugi primjer je arapsko prolijeće koje se "raspravlja samo u terminima diktatura-demokracija, ne i u okvirima uloge SAD i Izraela iza tih diktatura."

Svatko bi trebao pročitati Protokole sionskih mudraca

Galtung je nedavno imao i kružok o sadržaju Protokola sionskih mudraca. "Pitam se koliko je ljudi s tako čvrstim mišljenjima o sadržaju uopće pročitalo knjigu." Danas je nemoguće to učiniti "ne misleći o Goldman Sachsu".

Goldman Sachs je međunarodna investicijska banka koji su osnovali i vodili židovi, koju napadaju povremeno u medijima kao "kapitalističku svinju". S druge strane Protokoli su navodna krivotvorina ruske tajne policije iz carskih vremena. "Teško je vjerovati da je ruska tajna policija mogla biti toliko precizna". Smatra da bi ih svatko trebao pročitati jer prilično dobro objašnjavaju današnju međunarodnu ekonomsku situaciju.

Javnost šokirana

Norveška i izraelska javnost su jednostavno šokirane jer se od Galtunga kao eminentnog sociologija te osnivača mirovnih studija očekivalo više. Tim više što je njegova unuka gotovo postala Breivikovom žrtvom. Upućeniji nisu iznenađeni jer je Galtung poznat po povijesti teške kritike kapitalizma i SAD-a, te po podržavanju gotovo svih komunističkih režima.

Simon Weisenthal Centar najoštrije je napao Galtunga. "Antisemitska trabunjanja profesora Galtunga, znanog kao 'oca mirovnih studija' diskvalificiraju ga za razmatranje njega u bilo kojem polju istraživanja, pogotovo onome koji se bavi mirom. Radi se o pokušaju oživljavanja srednjovjekovnih optužbi o pijenju krvi". Zaključili su da "više ne može razlikovati stvarnost i fantaziju".


- - -
komentar (dst):

Gotovo da ne mogu povjerovati u ovo što piše. Ovo potvrđuje gotovo sve što ja godinama pišem i jedan sam od prvih koji je u Hrvatskoj javno počeo iznositi teze o imperijalnom (cionističkom) zlu ...

- - -
ostali komentari:

# MEDIJSK MONOPOL U HRVATSKOJ DRŽE ŽIDOVI IZ INOZEMSTVA., DOMAĆA JUGO-OLOŠ U REDAKCIJAMA SU IM SAMO INSTRUMENT REALIZACIJE PLANA

- Europa Press Holding EPH(sve novine) je u rukama njemačkih Židova, tj. WAZ Media Grupe (Westdeutsche Allgemeine Zeitung). Na čelu je njemački židov cionist Bodo Hombach.
EPH izdaje Jutarnji list, Slobodnu Dalmaciju, Sportske novosti, Globus, Gloriju, Cosmopolitan, Graziju, Areu, Vita, Doktor u kući, OK!, Teen... Svakako, najvažniji od njih je Jutarnji list u kojem je glavni urednik Židov Tomislav Wruss.

- Židov, cionist i mason Ronald Lauder vlasnik Nove TV-predsjednik židovskog kongresa.

- Bonnier grupa (u vlasništvu istoimene židovske obitelji) je pokrenula Business.hr, vodeće poslovne novine u Hrvatskoj.

- Izraelski milijarder, židov i cionist Haim Saban vlasnik televizijske kuće Pro Sieben SAT.1. RTL Grupa, koju čine 34 TV postaje u 11 zemalja, širi židovsku propagandu po cijeloj Europi. Ujedno je i vlasnik RTL podružnice u Hrvatskoj.

- Styria grupa , židovska grupa iz austije vlasnici novina u hrvatskoj : Večernji list , 24sata ,Poslovni dnevnik , njuškalo .com
U Styrijinom vlasništvu je i 9 dnevnih novina, više od 20 tjednika, 13 magazina, 13 magazina za klijente (Styria Multi Media Corporate), više od 40 magazina u Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji (Adria Media), 2 supplement-a, 21 online portala, 2 radio postaje, udjeli u 2 TV-kuće i 7 izdavačkih kuća.

 Podržavam ovo što kaže dnevno.   Nisam za ovo što kaže dnevno.

dst, 2012-05-05 u 14:35:02 na vrh stranice

Cionističko zatupljenje

Što sve cionistički imperij neće smisliti da pokrene još neki rat ili pak samo da nastavi neke već započete projekte kojima industrija rata i industrija holokausta pune bankovne i ine račune plaćenika i poslušnika Mossada, CIA-e i MI6, dok nevini ginu i ginu?

Dok se prva crta cionističkog imperija naoružava nuklearnim arsenalom - protiv svega i svačega - njihove podružnice ili točnije terorističke podružnice obučavaju ubojice i teroriste u državi koju su ne tako davno i stvorili u bačvi baruta - na Balkanu:

 Podržavam ovo što kaže dst.   Nisam za ovo što kaže dst.

Washington Post, 2012-05-16 u 19:18:36 na vrh stranice

Najnovija velika reportaža jednog od najutjecajnijih američkih medija, The Washington Post, otkriva poprilično "hladnoratovsku" atmosferu kada je riječ o aktualnom konfliktu u Siriji. Prema izvještaju WP-a, SAD više ne krije svoju upletenost u naoružavanje sirijskih pobunjenika najmodernijim oružjem. Otvoreno se govori o pokretanju vojne invazije na Siriju i o "evoluciji" Obamine administracije koja više ne smatra da je političko rješenje moguće. Američka administracija već se nalazi i u pregovorima s Kurdima na istoku Sirije - raspravlja se o "hipotetičkom" otvaranju novog fronta protiv Assadove vojske.

Ovaj, neočekivano iskren, izvještaj gotovo u potpunosti opisuje američke planove za rušenje sirijske vlasti uz pomoć zaljevskih zemalja kao što su Katar i Saudijska Arabija. Promatračku misiju UN-a u SAD-u nitko ne doživljava ozbiljno i samo se čeka dan kada će Kofi Annan i službeno potvrditi da je plan propao. Direktan napad ne mogu izvesti bez Vijeća Sigurnosti, no, već su pronađene "zaobilaznice" - Turska bi se mogla žaliti da joj je povrijeđen teritorij, a prema Članku V povelje NATO saveza to bi doslovno značilo da je Sirija napala NATO savez i da se NATO sad mora "braniti".

Jedna stvar je ipak sasvim jasna - priče o opozicionim "aktivistima" sada potpuno padaju u vodu. Ako je vjerovati izvještaju WP-a, Siriju čeka sukob u stilu Hladnog Rata. Washington je nametnuo ova pravila, za očekivati je kako Moskva neće ostati suzdržana.

Prenosimo vam aktualni tekst u cijelosti:


Washington Post: "Sirijski pobunjenici dobivaju velike količine oružja uz pomoć novca zaljevskih zemalja i koordinacije SAD-a"

"Sirijski pobunjenici koji se bore protiv režima Bahasr al-Assada počeli su dobivati znatno modernije oružje - i u znatno većim kvantitetama - posljednjih nekoliko tjedana. Potez direktno financiraju zemlje Perzijskog Zaljeva uz koordinaciju SAD-a, tvrde aktivisti opozicije i američki i strani dužnosnici.

Obamina administracija i dalje tvrdi kako SAD ne dostavlja naoružanje - koje sada uključuje i antitenkovsko oružje - niti financira pobunjenike, već - navode iz administracije - proširili su kontakte s predstavnicima naoružane opozicije kako bi isti lakše stupili u kontakt sa zemljama Zaljeva. SAD ovim putem zemljama Zaljeva daje direktne informacije o kredibilitetu i vojnoj strukturi pobunjenika.

"Pojačali smo ne-oružanu asistenciju sirijskoj opoziciji i nastavljamo koordinaciju s našim prijateljima i partnerima u regiji i šire kako bi imali najveći utjecaj na sve što trenutačno radimo kolektivno", rekao je jedan visoki dužnosnik State Department-a koji je želio ostati anoniman.

Direktan kontakt s naoružanim pobunjenicima i dostava obavještajnih informacija zemljama Zaljeva predstavlja znatan zakret u pristupu Obamine administracije koja sada smatra kako su šanse za političko rješenje u Siriji iznimno male. Mnogi visoki dužnosnici u američkoj vladi sada vjeruju kako je šira vojna konfrontacija neizbježna.

Oružje se gomila u Damasku, Idlibu, Zabadaniju, u blizini turske granice i na granici s Libanonom. Opozicijski aktivisti prije 2 mjeseca su rekli kako pobunjenicima ponestaje municije, no ovog tjedna su potvrdili kako su počele stizati velike količine - većina je kupljena na crnom tržištu u obližnjim zemljama ili od elemenata sirijske vojske. Nagli dotok oružja dolazi nakon što su Katar, Saudijska Arabija i druge zemlje Zaljeva počeli davati milijune dolara svaki mjesec.

Sirijska Muslimanska Braća također su potvrdila kako su otvorili nove kanale za pobunjenike, koristeći se resursima brojnih bogatih privatnih osoba i novcem koji stiže iz zaljevskih zemalja, uključujući Katar i Saudijsku Arabiju, ističe Mulham al-Drobi, član izvršnog odbora Muslimanske Braće.

Novo oružje preokrenulo je višemjesečnu situaciju u kojoj su pobunjenici bili natjerani na povlačenje iz svojih utvrda kao što je Baba Amr u gradu Homs, mnoge lokacije u Idlibu i drugdje.

"Velika količine oružja su se probile", navodi član opozicije - "neke lokacije su doslovno krcate oružjem".

Dostava novog oružja pokazala se ovog ponedjeljka kada su izbili sukobi pobunjenika i vladinih snaga u gradu Rastan, blizu Homsa. Britanski "Syrian Observatory for Human Rights" prenosi kako su pobunjeničke snage pregazile vladinu bazu i ubile 23 sirijska vojnika.

Američka administracija održala je u Washingtonu razgovore i s delegacijom Kurda s istoka Sirije, gdje još nema previše nasilja. U razgovorima se raspravljalo o "teoretskom" otvaranju drugog fronta protiv Assadovih snaga zbog kojih bi morao prebaciti dio resursa sa zapada na istok.

Sirija će također biti glavna tema na summitu NATO pakta ovog vikenda u Chicagu, prenose dužnosnici iz administracije.

Unatoč činjenici da je NATO u nekoliko navrata izjavio da neće napasti Siriju, Turska je zaprijetila pozivanjem na Članak IV NATO povelje kojim bi se otvorila vrata prema konzultacijama o obrani Turske i o zajedničkoj obrani NATO saveza prema Članku V.

Prošlog mjeseca, kada su sirijske snage ubile 4 Sirijca koja su bježala preko granice u Tursku, turski premijer Recep Tayyip Erdogan rekao je kako prema Članku V "NATO ima dužnost braniti turske granice".

Turci, koji su sve nervozniji zbog konflikta u susjednoj zemlji, do sada su odbijali direktan vojni angažman bez odobrenja UN Vijeća Sigurnosti. Nastojanja da se uvede rezolucija koja bi išla dalje od humanitarne pomoći, spriječena su vetom Rusije i Kine.

No, tursko stajalište evoluira, pojedini vojni dužnosnici koji su do sada odbijali intervenciju, sada su već svjesni kako je u ovaj konflikt upletena cijela regija. Izbile su borbe između Šijita i Sunita u susjednom Libanonu zbog situacije u Siriji prošlog tjedna, što dodatno zabrinjava Ankaru i Washington.

Dužnosnici u regiji napominju kako je Turskoj u ovom trenutku jedino bitno gdje SAD stoji po pitanju sirijske krize, i da li će ih SAD podržati u oružanoj obrani sigurnosnih zona uz granicu o kojima se već ranije raspravljalo.

SAD i saveznici još uvijek su formalno predani planu UN-a kojeg predvodi Kofi Annan. Gotovo dvije trećine od najavljenih 300 nenaoružanih UN promatrača stiglo je u Siriju, dok se ostatak očekuje do kraja mjeseca.

No, i sam Annan je već potvrdio kako inicijativa nije uspjela smiriti nasilje ili napraviti progres prema političkom rješenju. Službenici iz SAD-a navode kako ne žele još proglasiti misiju propalom, barem dok na teren ne dođu svih 300 promatrača. Annan je izrazio pesimizam po pitanju eventualnog uspjeha misije.

Predstavnici opozicije navode kako su u direktnom kontaktu s američkim State Department-om kako bi im dojavili kome slati oružje i na točno koje lokacije. Američki dužnosnici napominju kako se na terenu u Siriji trenutačno ne nalaze američke trupe niti američki obavještajci.

Pentagon je već pripremio opcije za napad na Siriju, uključujući i zračne napade koji bi imali cilj uništiti sirijsku zračnu obranu. No, američki dužnosnici za sada još uvijek tvrde kako provedba takvog plana nije izvjesna, već da se sada fokusiraju na što veću koordinaciju i naoružavanje pobunjeničkih snaga.

Sunitske zaljevske zemlje, koje vide pad Assada kao udarac Iranu, pozdravljaju ovaj potez, no žele još konkretnije poteze. Jedan dužnosnik iz zaljevske države rekao je kako Obamina administracija polako evoluira i od početnog stava da se neće uplitati osim politički, sada se već nalazi u prijelaznoj fazi iz "ovo moramo napraviti" u fazu "ovo upravo radimo".

"Mnogi ljudi se nadaju da će SAD poduzeti daljnje korake u rušenju sirijskog režima. Želimo maknuti Assada", rekao je dužnosnik jedne zaljevske države.

Od kada je izbio konflikt prošle godine, planovi SAD-a da se postigne političko rješenje srušeni su od strane Assada koji je vojskom napao gradove i naselja, i zbog opozicije koja ne želi pristupiti političkom dijalogu.

Unatoč nastojanjima Obamine administracije da se sunitska organizacija SNC (Sirijski nacionalni kongres) nametne kao glavna opozicija, SNC nije uspio pridobiti sirijske manjine - Kršćane, Kurde, Druze i Assadove Alawite. Sve manjine se protive ovoj organizaciji za koju smatraju da je predvođena Muslimanskom Braćom.

Slobodna Sirijska Vojska, opozicijska naoružana snaga, odbila je surađivati s političkom opozicijom. Trupe SSV-a, sastavljene većinom od dezertera iz sirijske vojske, navode kako operiraju nezavisno od drugih entiteta, zbog toga je SAD oprezan kada je riječ o direktnoj suradnji s tom organizacijom."


- - -
Slobodni prijevod na hrvatski: Marko K.
Preuzeto s originala: http://www.washingtonpost.com/world/national-security/syrian-rebels-get-influx-of-arms-with-gulf-neighbors-money-us-coordination/2012/05/15/gIQAds2TSU_story.html?hpid=z1
datum objave originala: 16.5. 2012
autori: Karen DeYoung i Liz Sly
izvor(i): Washington Post

 Podržavam ovo što kaže Washington Post.   Nisam za ovo što kaže Washington Post.

abC, 2012-05-17 u 17:23:12 na vrh stranice

Rat, terorizam, mržnja, recesija ...- - -

Čim se svijet malo primiri ili cijene nafte na svjetskom tržištu pođu padati, mediji puštaju novu (staru) priču:


- - -
Post Script

He, he; nigdje ne pišu kako su i 'Bank of England' i američka središnja banka ('Federalne rezerve' - FED) u biti vlasništvo Židova (Kazara). Svi koji su dali uništiti nacionalnu industriju i proizvodnju, osuđeni su na propast, a Hrvatska je upravo na tom putu. Zato je Njemačka opet jaka, jer Njemačkom opet upravljaju Kazari - zucni samo slovo protiv cionizma i industrije holokausta - odmah letiš u zatvor ..

Količina američkih obveznica u posjedu Kine, najvećeg kreditora Sjedinjenih Američkih Država, u ožujku je povećana za 1,3 posto. Peking je u ožujku kupio američke obveznice vrijedne 14,7 milijardi dolara. Kina je tako ostala najveći inozemni vlasnik američkih dužničkih obveznica, ispred Japana.

Količina američkih obveznica u inozemnom vlasništvu povećana je u ožujku za 0,3 posto na 5,12 bilijuna dolara, što je osmi uzastopni mjesečni rast. Od toga je u rukama Kine 1,17 bilijuna dolara. Stručnjaci navode da je dužnička kriza u Europi doprinijela visokoj inozemnoj potražnji za američkim obveznicama.

- Trenutno ekonomska i tržišna neizvjesnost u Europi doprinose protoku sredstava u sigurne imovine kao što su američke državne obveznice - rekao je predsjednik newyorkškog Centra za financijsku stabilnost Lawrence Goodman.

Količina federalnih obveznica u rukama Japana smanjen je u ožujku za 0,2 posto na 1,08 bilijuna dolara, ali je ta zemlja i dalje drugi po veličini vlasnik američkog duga. Prema ranijim podacima, količina američkih dužničkih obveznica u vlasništvu Japana povećana je za oko 200 milijardi dolara od lipnja 2011, čime se ta zemlja približila Kini. Brazil, treći najveći strani kupac američkog duga, svoj je udjel u ožujku povećao na 237 milijarde dolara.

p.p.s.

 Podržavam ovo što kaže abC.   Nisam za ovo što kaže abC.

mraf, 2012-05-19 u 13:09:11 na vrh stranice

Ako banka raspolaže s 1000 dolara kapitala, 100 dolara stavlja u polog,
a 900 dolara izdaje u vidu kredita.

Kredit od 900 dolara koji je nekome dala upisuje u bilancu.
Od tih 900 dolara KREDITA, 90 dolara služi kao polog, a
810 dolara izlazi u obliku kredita.

Sada smo vec kod 1710 dolara koje je banka dala kao kredit,
a u pocetku je imala samo 1000.

Prica ide dalje.

810 dolara kredita upisuje se u bilancu, 81 dolar služi kao polog,
a 729 dolara izlazi u obliku kredita.

729 dolara upisuje se u bilancu, 73 dolara su polog,
a 656 dolara izlazi u obliku kredita.

U ovom trenutku banka je na osnovu kapitala od 1000 dolara
vec izdala kredit u iznosu od 3095 dolara i za njega ubire kamate.

Ovo nije kraj price nego ona ide dalje,
a ti se potrudi i izracunaj koliko se ukupno može na taj nacin izdati "zamišljenog" novca.

Toj prici nema kraja jer,
i prije nego li je banka iscrpila sve mogucnosti prvih 1000 dolara,
došao je netko drugi i uplatio u banku 1000 dolara.
Ili možda 2000, netko i 10 000.

Sav tudji novac koji se nalazi na racunu banke,
banka koristi za izdavanje novih kredita.

Iz tog razloga se postojeci financijski sistem naziva kreditni.

Krediti se daju u vidu "zamišljenog" novca, a garancija tog novca su
realne vrijednosti koje su tim novcem kupljene.
Zato svatko tko uzima kredit mora za njega i garantirati,
stanom, kucom, autom, zemljom ili nekom drugom realnom vrijednošcu.

Sve to funkcionira samo zato, što od svog novca uloženog u banku,
izlazi svega nekoliko procenata.

Problem nastaje kada svi žele podici svoj novac, a banka ga nema.
Banka nema novac, jer je novac ulagaca izdala u obliku kredita
i ne samo taj novac, nego i zamišljeni, multiplicirani.

U biti, sve se svodi na to, da je netko tko je uzeo kredit za kupnju kuce ili stana,
tu kucu ili stan kupio nekim "kao" novcem.

Za taj "kao" novac garantira banka na osnovu garancije (hipoteke) zajmoprimca.
To znaci, ako negdje zapne, bankin "kao" novac pokriven je hipotekom na kucu.

Problem nastaje ako vrijednost nekretnina opadne (kao sto se dogodilo u Americi).
U tom slucaju hipoteka više ne pokriva visinu kredita i banka ne može ispuniti obaveze.
Taj pad vrijednosti nekretnina mora biti drastican. Manje padove vrijednosti banka pokriva bez problema.

Banka za kupovinu kuce daje kredit tudjim ili izmišljenim novcem,
a na taj kredit u vidu kamata ubire realni novac, ili uzima realne vrijednosti dužniku,
ako ovaj nije u mogucnosti podmirivanja obaveza.

U Kanadi ili Australiji (ne mogu se tocno sjetiti), dužniku je banka oduzela kucu,
jer nije mogao više placati kredit.
Kucu je uspio zadržati, jer je dokazao da mu je banka dala kredit nepostojecim novcem.
O tom slucaju službeni mediji nikada nisu napisali ni jednu rijec.

Krediti se "isplačuju" samo ako se radi o malim svotama.
Za kupovinu kuce ili stana, kredit nikada nije "isplačen" (misli se na gotovinu),
nego je kolicina novca samo UPISANA na neki racun.

Dobro potkovani materijom, kao sto napisah, vec su izvojevali pobjedu.
U Hrvatskoj tako nešto nije moguce, jer u Hrvatskoj još uvijek vlada pravo jacega.

Sve ovo što si napisao su samo dokazi da si kreditno sposoban.
Samo ako si kreditno sposoban, možeš dobiti od banke kredit za kupnju necega.

To što si kupio, medjutim, ne pripada tebi, nego se nalazi u vlasništvu banke,
sve dok kredit nije u potpunosti isplacen ili do trenutka kada je isplacen
onaj dio "od banke stvorenog" novca.

Preostale "rate" su cista zarada banke.

Ne smije se zaboraviti da je ukupno isplacena svota, a zahvaljujuci kamatama
i kamatama na kamatu višestruko veca od one, koja se u vidu kredita dobila;
radi se o dugorocnim kreditima.

Najvecu zaradu banka ostvaruje u slucaju kada je dužnik isplatio "zamišljeni" novac
i radi poteškoca više nije u mogucnosti otplacivanja.
Takvima banka na kraju uzme i dušu.

Naravno da svatko za svoj novac uložen u banku dobije i kamatu.

Postotak koji štediša u banci dobije u vidu kamata za svoj novac,
upravo je smiješan ako se usporedi sa svotom koju na osnovu tog novca dobije banka,
ako se uzme u obzir koliku kamatu uzimaju za kredite i ako se uzme u obzir da
banka novac koji se nalazi na štednji multiplicira na nacin koji sam opisao.

Uzgred moram napomenuti, ovdje se ne radi o stvarima iz nekog naucnofantasticnog romana,
nego se radi o necemu u što smo svi mi htjeli, ne htjeli, ukljuceni.

Problem je samo taj, što vecina ljudi toga uopce nije svjesna,
a kada im se pokuša objasniti o cemu se radi,
njihov razum ili nije u mogucnosti, ili ne želi to shvatiti.

Sve se svodi na to, da smo svi mi - Grcka,
netko danas, a netko sutra.

Samo za primjer:

Svota koju je netko uzeo u vidu kredita s kamatom od 18%,
i nije u mogucnosti redovitog vracanja (poput Grcke, Hrvatske i svih ostalih u dužnicko ropstvo
bacenih zemalja) udvostrucuje se nakon samo 4 (cetiri) godine.

 Podržavam ovo što kaže mraf.   Nisam za ovo što kaže mraf.

VLM, 2012-05-21 u 14:30:52 na vrh stranice

'Mitovi, laži i ratovi za naftu' - posljednja knjiga Williama Engdahla u kojoj se ovaj poznati analitičar političkih i ekonomskih zbivanja te žestoki kritičar američke politike bavi korijenima obmana vezanih uz naftu kao sredstvo gospodarskog i političkog monopola, u subotu je u Zagrebu imala svoju europsku promociju.

Kako je tom prigodom rekao autor, knjiga je zasad doživjela hrvatsko, a osim njega jedino još kinesko izdanje. Englesko tek slijedi. Stoga je Profil kao izdavač Engdahlovih "Mitova, laži i ratova za naftu" promoviranih na Prvom hrvatskom festivalu knjiga imao svjetsku ekskluzivu.

Monopol nad zalihama

Autor je poznat po negiranju tvrdnji da su zalihe nafte ograničene te propagiranju teze kako je to izmišljotina američkih i britanskih naftnih kompanija koje podržavaju njihove vlade, a sve kako bi osigurali monopol nad svjetskim zalihama nafte, pa time i koncentraciju političke moći. - Moj se rad temelji na istraživanju i činjenicama. Knjiga se bazira na istraživanju moći koju utjecajne elite i moćne obitelji zlorabe - odgovorio je W. Engdahl na uvodnu provokaciju vojnog analitičara Igora Tabaka, voditelja razgovora s autorom knjige koja raskrinkava začetak mita o ograničenosti zaliha nafte.

Engdahl kaže da su oba svjetska rata, regionalni ratovi na Bliskom istoku i u Africi te Hladni rat, poticani u američkoj i britanskoj političkoj kuhinji, a sve zbog nadmoći nad izvorima nafte, kontrole nad njihovom distribucijom i očuvanja dolara kao jake svjetske valute. Ta kontrola, prema njemu, leži u rukama četiriju naftnih kompanija: ExonMobila, Cheverona, BP-a i Shella.

Engdahl je u Zagrebu govorio kako američka politika kontinuirano ima za cilj održati status svjetske sile. - Sva moć SAD-a bazira se na dva stupa. Prvi je vojna moć koja mora biti najveća na svijetu, a drugi je dolar koji mora biti svjetska valuta na kojoj se temelje rezerve - rekao je W. Engdahl dodajući da je i to jedan od razloga zbog kojih je euro došao u krizu. Tvrdi da je isprovocirana na Wall Streetu jer je SAD želio oslabiti euro kada se shvatilo da je postao prijetnja dolaru kao svjetskoj trgovinskoj valuti. Kaže da ni kriza u Grčkoj nije slučajna, i stavlja je u kontekst ugovora Grčke s Gaspromom o gradnji naftovoda što se nije svidjelo SAD-u. Dodaje i da je Grčka nedavno otkrila velike rezerve nafte i plina u Egejskom moru.

Iran nije opasnost

O sukobima u Siriji W. Engdahl rekao je da je razgovarao s ruskim i kineskim vojnim dužnosnicima koji su mu rekli da su načinili propust u slučaju Libije jer nisu stavili veto, ali da pogrešku neće ponoviti u slučaju Sirije. Kina, kaže, shvaća da je, ako padne Sirija, sljedeći Iran. Za Iran kaže da ne predstavlja opasnost zbog nuklearnog naoružanja nego što geostrateški s Kinom i Rusijom čini trokut otpora SAD-u.

NATO je produžena ruka SAD-a

NATO, čiji se najveći summit upravo održava u Chicagu, Williamu Engdahlu je samo produžena ruka SAD-a.

- NATO je za SAD svjetski policajac i produžena ruka SAD-a. Apsurdno je da su NATO-ovi vojnici u Afganistanu i u Libiji - kaže Engdahl. On tvrdi i da Washington ni u jednome trenutku nije prestao voditi Hladni rat. Podsjeća kako nakon pada Istočnog bloka nije ugašen NATO i nije sagrađen most prema Rusiji. Suprotno, SAD stoji iza narančaste revolucije u Ukrajini te Saakašvilijeve revolucije ruža u Gruziji čime su došli pred vrata Moskve, kaže Engdahl.

Hrvati, okrenite se prema Kini i Rusiji

Igor Tabak pitao je Engdahla što Hrvatska treba činiti jer smo zemlja kojoj plin i nafta dolaze kroz Ukrajinu i Siriju. Odgovorio je da, bez obzira na pritisak SAD-a, Hrvatska ne bi smjela staviti sva jaja u jednu košaru. Pritom je svejedno je li ta košara u Bruxellesu ili Washingtonu.

- Mala zemlja kao što je Hrvatska treba produbiti veze s Rusijom i Kinom kako ni jedan centar svjetske moći ne bi mogao s vama manipulirati - zaključio je.

 Podržavam ovo što kaže VLM.   Nisam za ovo što kaže VLM.

dnevno.hr, 2012-05-24 u 13:56:42 na vrh stranice

Amerikanci i Britanci su zbog nafte izazvali oba svjetska rata

Popularni američki analitičar i publicist William Engdahl nedavno je u Zagrebu, promoviravši svoju novu knjigu, privukao pažnju javnosti tvrdnjom da najveći svjetski naftaši i njihovi politički sponzori lažu kad govore da su izvori nafte ograničeni, te da to čine samo zato da bi osigurali monopol nad svjetskim zalihama nafte i kako bi na taj način ostvarili neograničenu moć u svijetu. Ponovio je, također, da su oba svjetska rata, regionalni ratovi na Bliskom istoku i u Africi te Hladni rat, poticani u američkoj i britanskoj političkoj kuhinji, a sve zbog nadmoći nad izvorima nafte i očuvanja dolara kao jake svjetske valute. Dodao je na kraju kako Hrvatska u takvoj situaciji ne bi smjela 'staviti sva jaja u jednu košaru', bez obzira je li ta košara u Bruxellesu ili Washingtonu

Treba li Hrvatska produbiti veze s Rusijom i Kinom?

- Mala zemlja kao što je Hrvatska treba produbiti veze s Rusijom i Kinom kako ni jedan centar svjetske moći ne bi mogao s vama manipulirati – zaključio je Edgahl, a s velikom većinom njegovih tvrdnji slaže se i mr. sci. Karino Hromin Sturm, ugledni ekonomist, politolog i publicist, te stručnjak za međunarodne odnose kojega smo zamolili da za Dnevno.hr prokomentira i proanalizira teze Williama Engdahla. On je učinio i više od toga.

>>> Svjetski moćnici uz pomoć Rohatinskog i Škegre namjerno su nas gurnuli u ropstvo

- Endgahl je u pravu kad kaže da zalihe nafte nisu ograničene. Rekao bih da ih ima za najmanje tristo godina, što znači da nestašica sigurno nije uzrok naftnih kriza koje potresaju svijet. Svaki dan se, naime, otkrivaju nova nalazišta i nema govora o nestašici. Monopolisti, međutim, umjetno izazivaju krizu da bi održali visoke cijene. Bio sam u Kazahstanu kada je Chewron 1995. godine kupio jedno od većih svjetskih nalazišta u Tengizu. Pompozno su postavili jednu bušilicu, pokrenuli proizvodnju samo za televiziju, dok u suštini i dalje čuvaju to nalazište.

I kriza u Grčkoj umjetno je stvorena zbog nafte

Manipulacije s naftom počinju još prije Prvog svjetskog rata, u vrijeme kada je nafta zamijenila ugljen. Nakon Prvog svjetskog rata opskrba Britanije i Amerike u nafti dobila je veliku važnost, zbog čega je Britanija tijekom 1919. godine držala milijun vojnika na Srednjem istoku i u Perzijskom zaljevu. Sve naftne krize u povijesti, počevši od Prve iz 1973. godine kada se cijena nafte povećala četiri puta, pa do 2008. godine kada je cijena skočila na vrtoglavih 147 dolara po barelu, pomno su isplanirane, pripremljene i provedene ističe Hromin-Sturm, te dodaje da je i kriza u Grčkoj, baš kako tvrdi Engdahl, umjetno stvorena upravo zbog nafte, odnosno zbog činjenice da je Grčka nedavno otkrila velike rezerve nafte i plina, te stoga što je dogovorila gradnju naftovoda s ruskim Gazpromom.

- Postoje i drugi razlozi, prije svega provedba doktrina Nafte kao oružja i Dolara kao oružja, koje uvijek djeluju u paru. Međunarodna financijska oligarhija stvorila je krizu u kolovozu 2008. i ta kriza, prema njihovom planu, treba trajati desetak godina. Zato stalno i izazivaju nove krize čim se financijska situacija malo popravi. Tko u krizi ima kapital, taj sve kupuje po minimalnim cijenama. Moćnicima o kojima govorim ne odgovara ni jačanje eura. Budući da je Grčka s deset milijuna stanovnika zadužena čak 400 milijardi eura, odabrana je kao najpogodnija za manipulaciju i rušenje eura. Osim u Grčkoj, s istom svrhom izazivaju se i krize u Španjolskoj, Portugalu i Italiji - dodaje Hromin Sturm.

Zbližavanje Njemačke i Francuske smeta Britaniji i SAD-u

Upozorava potom i na činjenicu da je veliko zbližavanje Njemačke i Francuske, te njihova suradnja s Rusijom, zasmetala američko - britanskim interesima, koji zbog toga i provode Doktrinu šok terapije, te liberalnog kapitalizma, "starog masona Adama Smitha".

- Smithova teorija slobodnog tržišta upotrijebljena je kao oružje protiv suverenosti nacionalnih ekonomija i politike suparničkih europskih sila, u prvom redu Njemačke, Francuske i Rusije - tvrdi Hromin Sturm.

Složio se, potom, i s Engdahlovom ocjenom da je nafta bila glavni uzrok 'revolucija' u Libiji i Siriji i ostalim zemljama u okruženju.

Providan scenarij osvajanja nalazišta nafte u Libiji

- Scenarij u Libiji je bio tako dobar da su pobunjenici u Bengaziju, gdje se nalaze najveća nalazišta libijske nafte, već nakon tjedan dana priznati od Zapada. S tog područja je, dakako, brzo organiziran izvoz nafte za koju su pobunjenici dobivali oružje za borbu protiv Gadafija. Na koncu su ga, 20.listopada 2011., i ubili. Pobuna u Libiji dio je šire priče tobožnjih demokratskih promjena u Maroku, Alžiru, Egiptu, Tunisu, Libiji i Siriji. Plan je da se nakon smirivanja situacije organizira Arapska Unija. Kralj Saudijske Arabije Abdulah na sastanku u Bahrainu 12. svibnja ove godine već je pokrenuo je postupak osnivanja te Unije, a članice bi trebale biti Kuvajt, Oman, Ujedinjeni Arapski Emirati, Katar i Saudijska Arabija. Kako se iz zemljopisne karte vidi, to je većina zemalja Perzijskog zaljeva koje posjeduju 51,3 posto svjetskih zaliha nafte - podvlači ugledni hrvatski analitičar.

Na pitanje treba li Hrvatska produbiti veze s Rusijom i Kinom kako ni jedan centar svjetske moći ne bi mogao s nama manipulirati (sva jaja ne smiju u istu košaru), autor 'Političke biblije' također odgovara pozitivno.

>>> Hrvatska je neformalno 'bojište' naftnih interesa Rusije i SAD-a

- S jajima treba oprezno jer su lako lomljiva. Prije dvadeset i više godina Hrvatska je s Rusijom, odnosno s SSSR-om, imala jake trgovačke odnose. Naše privrede su bile kompatibilne, pa smo lako izvozili na to tržište, kao i na tržište Kine. Dolaskom predsjednika Tuđmana na vlast, ta suradnja je prekinuta. To je bila pogreška koju je sada teško ispraviti jer je prošlo dvadeset godina i potrebno je uspostaviti nove odnose što iziskuje mnogo truda i novca. S Rusijom i Kinom, koje spadaju u najpropulzivnije zemlje svijeta, rade sve države, osim nas. Kada bi Vlada pokrenula organiziranu akciju, uz odabir kadrova koji su tamo nekada radili, Hrvatska bi mogla relativno brzo napraviti dobre poslovne rezultate - ističe Hrumin Sturm, te dodaje da članovi kineske Vlade nedavno došli u Hrvatsku upravo zbog starih poslovnih odnosa.

Prvi svjetski rat počeo jer Britanci nisu htjeli da Nijemci grade prugu za Bagdad

- Engdahl je u Zagrebu ispravno zaključio da su oba svjetska rata, regionalni ratovi na Bliskom istoku i u Africi te Hladni rat poticani u američkoj i britanskoj političkoj kuhinji, a sve zbog nadmoći nad izvorima nafte, kontrole distribucije nafte, i očuvanju dolara kao jake svjetske valute. To su povijesne činjenice. Zbog interesa Britanije da Njemačka ne završi željezničku prugu Berlin - Bagdad, za koju je dobila koncesiju, prvo su organizirani Balkanski ratovi, pa kada to nije bilo dovoljno, organiziran je i atentat u Sarajevu. U to doba već se znalo da je Mezopotamija, područje Iraka kod Mosula, Bagdada i Kuvajta, bogato naftom. Tim područjem je trebala prolaziti željeznička pruga Berlin - Bagdad, što su Englezi svakako htjeli spriječiti. Deutsche Bank je, naime, 1912. godine dobila koncesiju od Osmanskog cara za pravo prolaza do svih nalazišta nafte u širini 20 kilometara sa svake strane željezničke pruge, što je Njemačkoj omogućavalo da bude neovisna o svim britanskim morskim blokadama. Britanija se bojala da neće moći kontrolirati taj dio koji nije moguće napasti s mora, a koji je Njemačka trebala imati pod svojom vlašću. Radilo se o cijelom koridoru sa sjevera Europe na istok, preko Austrije, Hrvatske, Turske do Iraka. Britanija se u Europi uvijek najviše plašila Njemačke, zbog čega su se 14. travnja 1914. engleski kralj George i ministar vanjskih poslova Edward Grey, tajno sastali s francuskim predsjednikom Poincareom i ruskim ambasadorom Izvolskim u Parizu, na kojem su dogovorili tajni vojni savez protiv Njemačke i Austro-Ugarske. Da spriječi gradnju pruge Berlin-Bagdad, britanska tajna služba organizirala je i nagovorila vlade Srbije, Bugarske i Grčke da povedu rat protiv Turske, Prvi Balkanski rat 1912. i Drugi Balkanski rat 1913., a zatim je 28. srpnja 1914. organiziran atentat u Sarajevu na austrougarskog prestolonasljednika Ferdinanda. Tako je, kao što znamo, i počeo Prvi svjetski rat - podsjeća stručnjak za međunarodne odnose te autor Strategije razvoja Republike Hrvatske i bivši diplomat koji je nakon uspostave Republike Hrvatske uspostavljao odnose Hrvatske s Rusijom, te sa drugim zemljama bivšeg SSSR-a, a koji je na koncu svoje detaljnje analize ponudio i svoju viziju razvoja Republike Hrvatske.

Suština izazivanja krize: Bogati za sitniš kupuju sve što vrijedi

>>> Hrvati će poput Ilira nestati u roku od 70 godina!

- Suština umjetno izazvane krize je namjera da bogati postanu još bogatiji, jer oni posjeduju kapital i u krizi sve kupuju vrlo jeftino, dok su siromašni prisiljeni sve što imaju prodavati ispod cijene, ili im se sve oduzme ovrhama. U svijetu se namjerno proizvodi sve manje hrane, zbog čega je ona sve skuplja. Doktrina hrane kao oružja provodi se već dugi niz godina, zbog čega je proizvodnja hrane pala za 20 posto, a cijena hrane je porasla za 30 posto (podaci UN-a). U svim krizama, dakako, najviše stradava narod bez posla, što je slučaj i u Hrvatskoj. Tako danas uvozimo sve poljoprivredne proizvode, dok nam seljaci protestiraju u traktorskim kolonama. Zbog svega navedenog, Hrvatska mora pod hitno zaštititi svoj nacionalni interes i sve podrediti tom cilju. Najvažnije je, stoga, napraviti Strategiju razvoja Republike Hrvatske i okrenuti se sebi i svojim planovima razvoja proizvodnje - zaključuje Hromin Sturm, te podsjeća da je on, zajedno s profesorom Antom Laucom s osječkog Ekonomskog fakulteta, izradio model prema kojem bi država trebala investirati 100 milijardi eura u razvoj, na osnovi istih metoda za koje je američki profesor Gudrich 2007. godine dobio nobelovu nagradu.

- Mi smo 1956. godine postigli stopu rasta 20,7 posto s tačkama i lopatom, pa ne vidim zašto to ne bi mogli danas s resursima i kadrovima koje imamo. U informatizaciji smo ispred mnogih europskih zemalja, jer imamo vrlo vrijedan narod koji želi i zna raditi. U svijetu su naši radnici cijenjeni, ali ne i kod kuće, jer ovdje nema razvoja pa nema ni posla. Što se tiče kapitala, mi se trebamo prestati zaduživati i zaustaviti dužničko ropstvo koje je već naraslo na čak 50 milijardi eura duga. Hrvatska narodna banka mora preuzeti ustavnu ulogu i financirati državu. Ustav Republike Hrvatske kaže, naime, da je HNB odgovorna za stabilnost valute i opću likvidnost u zemlji i inozemstvu. Zašto su nas onda guverner, ministar financija i Vlada zadužili za 50 milijardi eura i zašto ne ispunjavaju svoju Ustavnu ulogu, kao što to izvršavaju druge središnje banke? Guverner Hrvatske narodne banke bi trebao provoditi politiku kakvu je vrlo uspješno provodio naš zagrebački profesor dr. Ivo Perišin kao guverner bivše Narodne Banke. Pod tim uvjetima, Hrvatska bi mogla živjeti kao Švicarska - s porukom nade svoju analizu zaključuje svestrani mr. Hromin Sturm.


- - -
* Dr. Ivo Perišin, bivši guverner, je istjerao direktora MMF-a iz ureda i omogućio monetarnu suverenost.

 Podržavam ovo što kaže dnevno.hr.   Nisam za ovo što kaže dnevno.hr.

Ateist, 2012-06-08 u 17:09:33 na vrh stranice

Pozdravljam prvo Vedranu Rudan i G. Grassa!
Cijeli krscansko-vjerski Svijet podrzava 60-to godisnje Svinjarije Israela, kao biblijski svete Zemlje, po kojoj su koracali Zlocinci, poput Mojsija, Joshue i Davida! Interenet propagira biblijsko Nasilje legalno, samim tim i Israel podrzava. Evropski Politicari sa Amerikom podrzavaju Israel, kao i Vatikan, tu situaciju Israel obilato koristi, dobijajuci od Amerike najnovije Oruzje za Svojatanje Palestine, po uzoru na njihov Stari Testament!

 Podržavam ovo što kaže Ateist.   Nisam za ovo što kaže Ateist.

Ateist, 2012-06-08 u 17:13:43 na vrh stranice

Krscani diljem Svijeta Biblijom podrzavaju Israel 100%!
I to Cionisti znaju vrlo dobro, koji inace vladaju Planetom! Chabad Organizacija sa AIPACOM, Neo-Conom imaju sve politicke Konce u Americi i u Njemackoj posebno! Israelci su svima nama Tutori, ne samo Palestincima, koje drze u betonskom Getu Desetljecima! Vedrana Rudan je dobila vise puta Otkaze, zbog kritike israelskog Genocida u Palestini!

 Podržavam ovo što kaže Ateist.   Nisam za ovo što kaže Ateist.

Ateist, 2012-06-08 u 17:23:36 na vrh stranice

Postovani Drago Tadic!
Ne znam tko ste Vi, ali Vas Clanak mi se izuzetno dopada! Da li ste Katolik, Pravoslavac ili Musliman, ne zanima me, ja sam Ateist, ali sa Vasim misljenjem i stavom po pitanju Israela sam suglasan 100%! Nema te Sile, Zemlje, sem Ateista, koji najostrije kritiziraju Israel, kao Proizvodjaca Ratova, Gladi i Nezaposlenosti diljem Svijeta! Vec Biblija mi govori svojim Sadrzajem o Zidovima sve, i tko propagira tu Knjigu, ne misli dobro Covjecanstvu! Jer podrzava Zidove!

No, nisu svi Zidovi ist, pozor!


Pozdrav!

 Podržavam ovo što kaže Ateist.   Nisam za ovo što kaže Ateist.

Ateist, 2012-06-08 u 17:29:13 na vrh stranice

Biblija vec na samom pocetku propagira Svojatanja!
A prostorna Svojatanja se odnose na Zemlju Kanaan i Unistenje svih Naroda, koji u toj Zemlji zive! Bog je Zidovima obecao tudju Zemlju, u Ime njihove Pokornosti. Gdje stane Vasa Noga, taj Dio Zemlje pripada vama! Vrlo opasna Ideologija Svojatanja, koju danas vjerski podrzava cijeli krscanski Svijet Biblijom! I te Ideologije se mudro danas pridrzavaju Zidovi i israelska Vlada, kao i americko-evropsko krscan. Cionisti.
Ateisti sirom Svijeta u Internetu ostro kritiziraju tu Ideologiju Svojatanja, koju je prakticirao i Adolf Hitler!


Pozdrav!

 Podržavam ovo što kaže Ateist.   Nisam za ovo što kaže Ateist.

dst, 2012-06-09 u 01:02:03 na vrh stranice

Istina nema vjeru, ali ...

@Ateist,
pozdrav i tebi, a o tvom kratkom osvrtu na moj članak mogu samo reći kako mi je drago da nitko nema monopol na istinu, te kako istinu nitko ne može zatvoriti ili na bilo kakav način trgovati njome. Svaka sila ima svoje vrijeme i rok trajanja, a ovaj imperij je već počeo pisati svoju dekadenciju, iako se čini kako upravo sada Oni doživljavaju svoj vrhunac. Zanimljiva je ta Njihova, gotovo pa vječna, proizvodnja neprijatelja od koje - gledajući reprezentne demokratske procese - oligarhija i intelektualne prostitutke lagodno žive svojim životom.

Slažem se s ovim iznesenim i hvala ti na još jednom svjedočenju kojim i ova naša intelektualna underground branša dobiva sve više zamaha. Vedrana Rudan i Günter Grass, po mojim provjerenim spoznajama, ne idu nikako zajedno. Jer g. Grass je istinski intelektualac, dok gđa Rudan vrlo perfidno koristi medijski status žrtve, što ona - ipak - nije. Pokušao sam nekoliko puta ostaviti komentar ne njezin blog (kojega više ne posjećujem) i svaki moj upis je izbrisan u roku keks; jer nije odgovarao njezinom statusu žrtve, a pisao sam o tome što je to medijsko manipuliranje. A da žrtava industrije holokausta ima i u Hrvatskoj, to znam i iz osobnog iskustva.

No, za ovo kako "Nema te Sile, Zemlje, sem Ateista, koji najostrije kritiziraju Israel, kao Proizvodjaca Ratova, Gladi i Nezaposlenosti diljem Svijeta!" valja reći kako se ipak radi o previdu ili o nedovoljnom poznavanju onoga što sve prati ovu i ovakvu civilizaciju. Vjera i religija danas nisu isto, a meni se čak čini da su najveći protivnici cionizma upravo vjernici. Ne deklarativni vjernici kao pripadnici religija, nego istinski vjernici koji žive prema mjerilima morala i u vjeri konačne pobjede dobra i ljubavi. Jer da nije vjere u ljubav i dobro, zašto bi se netko i borio protiv tog talmudskog (cionističkog) zla koje tako snažno i perfidno urušava ovo i ovakvo čovječanstvo? Ateizmom se u biti afirmira i propagira nihilizam, a to je pak opet jedan od produkata cionizma - kao i sektaštvo. A nihilizam, kojega zagovara taj isti ateizam, je štetočina i u umjetnosti, a ne samo u vjeri.

Ponavljam, kada govorim o vjeri ne mislim na religije, niti na sekte, a niti na nacije. Vjera je u svojoj naravi vezana uz osobu, a kolektivna opčinjenost i propagandizam su izrodile i nacizam, i fašizam, i komunizam, i liberalizam, pa i taj cionizam. Istina i vjera nisu iste kategorije našeg poimanja svijeta, na putu spoznaje i samospoznaje. Istina je u biti narav objektivnog zbivanja i tumačenja svijeta oko nas, dok je vjera po svojoj naravi subjektivna i ne bi smjela biti upotrijebljena protiv niti jednog čovjeka. A svjedoci smo kako su upravo religije te pod čijim kišobranom teku rijeke suza i krvi. I nisam baš siguran kako i ateizam nije produkt tog istog imperija. A jedan od ciljeva Novog svjetskog poretka i masonstva (kao i cionizma) jeste upravo svođenje vjere pod jedan kišobran, a kojega najviše zagovaraju upravo - ateisti. U ovoj fazi to sliči na Babilonsku kulu. Pročitaj ovo ...

BTW; Ja potječem iz tradicionalne katoličke obitelji, ali moram priznati da sam se već nekoliko puta pitao zašto se Stari Zavjet gura tako i toliko u kršćanstvo. Već mi pomalo smeta to što gotovo svaki katolički blagdan u Hrvatskoj bude popraćen filmovima s tematikom iz Starog Zavjeta, a veoma rijetko i filmovima s tematikom iz Novog Zavjeta. Dok je, na primjer, gotovo nemoguće na "našim" televizijama vidjeti bilo kakav ili bilo čiji film u kojemu katoličanstvo ili tradicionalno kršćanstvo imaju pozitivnu ulogu i viziju svijeta. Dok filmova koji o ciljevima cionizma govore pozitivno ili afirmiraju židove i židovstvo - imamo gotovo svaki dan.

P.S.
I, nu vraga. Dok pišem ovaj post script na HTV1 igra film "Pi" koji - fakat k'o opet slučajno - ima u sebi tematiku i zbivanja iz židovskih krugova ...

 Podržavam ovo što kaže dst.   Nisam za ovo što kaže dst.

miX, 2012-08-06 u 21:20:19 na vrh stranice

02.08.2012
Tajna naredba Baracka Obame: CIA je dobila odriješene ruke za pomoć sirijskoj oporbi

Američki predsjednik Barack Obama potpisao je dokument koji će omogućiti slanje američke pomoći sirijskim pobunjenicima, otkrili su američki dužnosnici CNN. Iako Bijela kuća za sada ne želi ni potvrditi ni demantirati Obamin potpis na tajnoj naredbi kojom se želi pomoći pobunjenicima da sruše Bašara al-Asada, očito se posljednjih dana užurbano rade pripreme da američka pomoć stigne što prije do pobunjenika. Isto tako CIA-i se dopušta šira aktivnost na tom području.

U Siriji se nastavlja bitka za Aleppo, ali su posve kontroverzne informacije koje dolaze iz tog grada. Sirijski zrakoplovi ispaljivali su rakete po dijelovima grada, a pobunjenici su došli u posjed tenkova koje su zaplijenili vojsci. Pobunjenici zadnjih dana imaju sve više oružja, a izveli su i napad na zračnu luku u blizini Aleppa, strateški najvažnijeg mjesta u Siriji. "Ako Aleppo padne, imat ćemo otvoren put do predsjedničke palače al-Asada", kaže Burhan Ghalioun, član sirijskog Nacionalnog vijeća u Parizu.

Nakon što je Asad pozvao vojsku da pojača napore i slomi pobunjenike, promatrači UN-a vidjeli su brojna mrtva tijela u Damasku i okolici. Navodno al-Asadove snage masakriraju pobunjenike, koje nazivaju teroristima. Vladine snage prekinule su i komunikacijske veze s gradovima pa ne rade telefoni i internet. Bitke za prevlast u Aleppu traju već dva tjedna, a značajnijih pomaka kada je riječ o pobunjenicima još uvijek nema.

Republikanci su dosad nekoliko puta kritizirali Obamu da je previše neutralan u odnosu na stanje u Siriji. Posljednjih tjedana primijećeno je osjetno poboljšanje u povezanosti i aktivnostima sirijskih pobunjenika. Još do nedavno su strani promatrači na pobunjeničke skupine gledali kao na neorganiziranu gomilu, koja je kaotična i loše vođena.

Amerika je i do sada surađivala s tajnim zapovjednim centrom u Turskoj, koja je uz Saudijsku Arabiju i Katar ustanovila tajnu bazu blizu sirijske granice. Cilj je da se direktno pomogne na vojnom i komunikacijskom planu pobunjenicima u Siriji. Centar se nalazi u Adani, gradu sto kilometara udaljenom od sirijske granice. U Adanu je i američka zračna baza, gdje su smješteni i pripadnici tajnih službi.

Turska vlada također traži hitan odlazak al-Asada s vlasti, a njihove vojne snage angažirane su također da pomognu sirijskim pobunjenicima, šaljući opremu i vježbajući njihove ljude. Izvori iz europskih vlada kažu da i bogate obitelji iz Saudijske Arabije i Katara daju znatnu financijsku pomoć pobunjenicima. I vlasti iz te dvije zemlje javno su pozvale al-Asada da odstupi. Slobodna sirijska vojska navodno je posljednjih dana dobila i najmodernije naoružanje, među kojim i projektile zemlja-zrak, iako su to pobunjenici demantirali.

State Department je objavio da je osigurao 25 milijuna dolara pomoći sirijskim pobunjenicima, za nabavu komunikacijske opreme, uključujući i šifrirane radiouređaje. Osigurana je i humanitarna pomoć u iznosu od 64 milijuna dolara za sirijski narod.

U Siriji prvi put intervenirali 1949.

Sirija je postala samostalna republika 1946. godine, ali je u ožujku 1949. izvršen državni udar na čelu s načelnikom stožera vojske Husnijem al-Za'imom, koji se najmanje šest puta sastajao s operativcima CIA-e prije udara. Za'im je tražio američku vojnu pomoć, ali nije nikada razjašnjeno je li do nje i došlo. Za vrijeme njegove kratke vladavine od četiri i pol mjeseca pokrenuti su mnogi projekti u eksploataciji i prijevozu nafte, u što su bili uključeni i Amerikanci.

Kada je predsjednik Hafez al-Asad 1983. godine potpisao ugovor o miru i prijateljstvu sa Sovjetskim Savezom, neki su smatrali da je CIA, kroz aktivnosti Muslimanskog bratstva, pokušala srušiti predsjednika. WikiLeaks je izvijestio 2011. da američka vlada financira sirijsku opoziciju. Navodno je punih pet godina Amerika potajno financirala opoziciju. U mnoge akcije bila je uključena i CIA


06. kolovoz 2012.
Uhićeni turski i saudijski oficiri u Aleppu

Sirijska državna televizija objavila je jutros vijest kako su u Aleppu među pobunjenicima uhićeni turski i saudijski vojni oficiri, prenosi Press TV.

Neposredno nakon objave te informacije došlo je do eksplozije na trećem katu sjedišta sirijske državne radio-televizije u Damasku. Službena državna novinska agencija SANA objavila je prije nekoliko minuta fotografije napada na svojoj Facebook stranici, službena domena sana.sy ponovno je nedostupna.

Korespondent iranske novinske agencije Press TV, koji se trenutačno nalazi u Aleppu zajedno sa sirijskom vojskom, Maya Naser, objavio je na svojem Twitter profilu kako su uhićeni turski oficiri Sultan Oldo i Taher Amnetyaw.

Do sada su postojale samo glasine kako turski i drugi oficiri aktivno sudjeluju u redovima pobunjenika, no, ukoliko se dokaže da je današnja vijest točna, to bi moglo dodatno zakomplicirati situaciju. Naime, bitka za Aleppo je, prema brojnim izvorima, ujedno i ključna bitka koja bi mogla odlučiti ishod sirijske krize. Od početka sukoba u najvećem sirijskom gradu pobunjenici nisu uspjeli napredovati i trenutačno samo drže svoja uporišta. S druge strane, informacije govore kako sirijska vojska još nije ni krenula u preuzimanje pobunjeničkih uporišta već primarno čuva ostatak grada i u isto vrijeme dovodi sve veći broj trupa na sam ulaz u grad.

Turska se u ovaj konflikt uključila možda i najviše. Upravo iz njihove baze, koju vode zajedno s pripadnicima tajnih službi Saudijske Arabije, Katara i američke CIA-e, i njihovog teritorija, šalju se brojni militanti za koje su izvori do sada potvrdili kako uopće nisu sirijski stanovnici.

Što se tiče današnjeg napada na sjedište sirijske televizije u Damasku, ovo nije prvi ovakav napad. Krajem lipnja u terorističkom napadu uništeno je sjedište sirijske TV postaje al-Ikhbaryia, pritom su smrtno stradala 3 novinara (vidi: Oružani napad na sirijsku TV postaju, 3 novinara ubijena, ministar informacija: "brutalni masakr protiv novinarstva i slobode medija").


- - -
komentari:

# Politički analitičar iz Sirije izvjestio je o hapšenju nekolicine turskih oficira tokom akcije čišćenja grada Haleba od naoružanih osoba. Fars prenosi dad a je Rijad Sakre naveo da se među uhapšenim naoružanim osobama nalazi i nekoliko turskih oficira te osoba sa libijskim, libanskim, tuniškim, katarskim, kuvajtskim i afganistanskim državljanstvom. Prema njegovim navodima turski oficiri su obučavali teroriste u gradu Halebu

# ...

 Podržavam ovo što kaže miX.   Nisam za ovo što kaže miX.

dst, 2012-08-06 u 21:53:40 na vrh stranice

Niti Rusija nitii Kina ne brane Siriju

Gledajući kako Sirija sve više tone u rat ne mogu a da ne primjetim kako Rusija i Kina samo glume branitelje suverenog prava, jer je sve očitije da i ovaj cionistički plan prolazi. Tko zna čime su cionisti ovaj put kupili rusku i kinesku diplomaciju pa ovako na tanane ruše suverene države diljem svijeta.

Ako padne Sirija, tada slijedi rat s Iranom i sve su prilike kako će cionistički UN i NATO smisliti neku novu podvalu čime će okriviti Irance i tako pokrenuti novu terorističku invaziju na one koji ne žele biti roblje cionističkom imperiju kojega štiti američko i britansko oružje.

Naravno, nisu kupili samo diplomaciju, nego još puno, puno toga ...

 Podržavam ovo što kaže dst.   Nisam za ovo što kaže dst.

Hassan Haidar Diab, 2012-08-24 u 16:39:42 na vrh stranice

Nemoguća misija - (z)asad

Zbog žestokih oružanih sukoba koji se vode između sunita i alavita u sjevernom libanonskom gradu Tripoliju Libanonci su počeli strahovati da bi se riječi sirijskog predsjednika Al-Assada - da će se rat iz Sirije proširiti i destabilizirati cijelu regiju - mogle obistiniti. Prema posljednjim podacima, poginulo je desetero, a ranjeno 100 ljudi.

Iako su snage libanonske vojske koje pokušavaju zaustaviti borbe raspoređene duž crte razgraničenja, zasad su sva nastojanja o prekidu borbe bez uspjeha. U pokušaju razdvajanja sukobljenih strana ranjeno je 15 libanonskih vojnika. U žestokim uličnim borbama koriste se automatskim oružjem, protutenkovskim bacačima i ručnim bombama.

Dvije zajednice u smanjenom obliku reproduciraju sukob koji se vodi u Siriji, između većinskih sunita i Al-Assadovih alavita koji drže vlast. Krivnja za te sukobe prebacuje se s jedne strane na drugu, a zapravo nitko od zaraćenih strana ne želi priznati kako je pozadina tih sukoba politička. Naime, alaviti podržavaju sirijski režim, a suniti podržavaju i financiraju sirijske pobunjenike.

Analitičari strahuju od mogućeg širenja sukoba, između pristaša i protivnika sirijskog režima, na teritorij Libanona. O razlozima sukoba svaka strana ima svoju verziju. Predsjednik stranke arapskih demokrata, alavit Rafat Ali Eid kazao je kako su za sukobe odgovorni suniti i salafisti ideologija srodnih Al-Qaidi.

- Dok su se naša djeca za vrijeme Bajrama u četvrti Jabal Mohsen igrala petardama, suniti i salafisti počeli su pucati po njima. Što je nama preostalo osim da se branimo? - istaknuo je Rafat te napomenuo kako više neće trpjeti njihovo tlačenje.

S druge strane, suniti za sukobe optužuju alavite.

- Kad je do nas došla informacija da je Maher al-Assad, brat sirijskog predsjednika Bashara, ubijen, od veselja smo pucali u zrak. To je naljutilo alavite koji su tada počeli pucati po nama pa smo mi bili prisiljeni uzvratiti - kazao nam je Abu Omer, jedan od vođa naoružanih sunita u četvrti Bab el-Tebaneha.

Bin Ladenov prijatelj poziva na osnivanje vojnog vijeća

Vođa salafista u Libanonu šeik Omar Bakri, koji se ponosio svojim prijateljstvom s Bin Ladenom, pozvao je muslimanske sunite da osnuju sunitsko vojno vijeće u Tripoliju kako bi se vojno mogli suprotstaviti alavitskoj i šijitskoj dominaciji na čelu s Hezbollahom te ih poraziti. Takav poziv promatrači u Libanonu smatraju opasnim presedanom jer na taj način poziva muslimanske sunite na mobilizaciju koja bi još više povećala tenzije.


- - -
komentari:

#1 Posto je sunita 80 %, a siita (alavita) oko 10 %, poraz je Assadu zagarantiran

#2 Alaviti podržavaju režim predsjednika Bashara al-Assada, dok suniti stoje uz teroriste financirane iz Saudijske Arabije, Izraela i Amerike.

#3 Sirija. Predzadnja linija obrane od anglo-američko-cionističkih imperijalista i njhovih plaćenika, koji su i izazvali krvavi građanski rat u toj državi svojom prljavom propagandom, lažima, ubacivanjem takozvanih osloboditelja Sirije u istu, a koji se sastoje od američkih odreda smrti, kriminalaca i ubojica, koji kolju djecu i civile zajedno čak i sa donedavno neprijateljskom Al-Quaidom, sve s ciljem da unište još jednu suverenu državu. Britanski i američki engleski izlazi iz usta prigodno prozvanih pobunjenika protiv strašnog režima Bashara al-Assada, a sva moguća oružja su već izišla iz cijevi svih interesanata za uništenje Sirije. Koja je, pa ma koliko Assadov režim i nije bio kamilica za svoje građane, prema imperijalističkom SAD-u, Velikoj Britaniji i genocidno, ratno i od osnutka rasističko nastrojenom izraelskom režimu imala većinu naroda na svojoj strani, i koja je daleko demokratskija država nego će navedene agresorske ikada biti. Demokratskija, da, a ne vječno isticani Izrael, ta zemlja stvorena na etničkom čišćenju Palestinaca, tako da se, u tom slučaju, bez ikakvih problema Siriju može zvati demokratskom. Kao i iz razloga što navedeni agresori samo koriste riječ demokracija u trenucima kada ju dušebrižno žele uvesti u neku zemlju za koju su procijenili da joj iste nedostaje, dok u njihovim zemljama odavno vlada tek šačica najbogatijih, najmoćnijih, najžednijih krvi, te ubija, ruši, harači diljem svijeta, baš kao i u vlastitim dvorištima, provodeći razne torture nad svojim narodima. Jednako kao i u zemljama im saveznicima, tim pokornicama.

Sirija je bila, više nije, ali još opstaje. Imperijalisti nisu uspjeli dobiti potporu u svojem UN-u, jer su, eh, kakve li nezgode, u tom članstvu i jedna Rusija i Kina, no nastavljaju prijetiti napadima, agresijom i mimo odluka UN-a, preko svih veta. Uostalom, sva klanja, sve propagande, cijela pobuna - odavno je jasno čije je to djelo, informacije su procurile, nekad prije tako stvarne slike pokolja koji čine pripadnici sirijske vojske nad vlastitim narodom, u više navrata se razotkrilo da su to ustvari namješteni događaji, scenariji odigrani i snimljeni u studijima CNN-a, Fox Newsa i ostalih ratno-propagadnih medijskih mašinerija. No, sirijska vojska oslobađa svoj teritorij od plaćenićke bagre ubojica male djece, koju čine ta CIA, Al-Quaida, Mossad, zamaskirani islamisti pristigli iz pokvarenih američkih država-satelita Katara, Saudijske Arabije, mudžahedini od tko zna kud, svi jednaki u naumu da kolju, da šire kaos, da zauzimaju zemlju za svoje poslodavce, koji će ju onda crpiti kako njima odgovara, ali i naći se u odličnoj strateškoj poziciji da nastavljaju širenje svoje hegemonije smrti. Ali stvari se ne odvijaju baš kako su oni zamislili. Rusi su u sirijskoj luci, sirijska vojska je izdržala plaćenićke napade, koji su, zamislimo samo to, u jednom trenutku napredovali iz zabitih dijelova zemlje sve do Damaska u samo dva dana, odjednom naoružani najsuvremenijom vojnom tehnologijom, odbacivši valjda one tri puške koje su imali do tada.

I sada se opet javio najveći svjetski mirotvor Barack Obama. Ne može biti zadovoljan razvojem situacije na terenu, pa je prešao u novu fazu apsurdne propagande i podmetanja, ne mareći što su sve njegove laži odavno izišle na vidjelo. Tako cionistički sluga (jer on i nije doli nazovi političar) poručuje Siriji: "Napast ćemo vas ako pribavite kemijsko oružje!" Mora da je i nobelovac Obama malo dezinformiran. Pa sam ministar vanjskih poslova Sirije je nedavno izjavio kako Sirija ima kemijsko oružje (unači da ga niti ne treba pribavljati), ali kako ga neće koristiti u borbi protiv "pobunjenika". Obami se malo pobrkalo od svih tih laži kojima se njegova administracija služi, kao i svaka američka prije njega. Dovoljno je sjetiti se Iraka i danas izoliranog grada Faludže, koji je američka vojska zasipala bijelim fosforom i koji je zasipala raketama punim osiromašenog uranija; čak su oklopna vozila američke vojske imala u sebi osiromašeni uranij, a da to nisu znali niti vojnici koji se služe istima. Zašto je Faludža doslovno karantena? Zato što se rađaju djeca sa tri oka i četiri noge, zato što mnogi američki vojnici koji su sudjelovali u agresiji na Faludžu imaju po desetak malignih tumora u sebi.

Obama dodaje iz Bijele kuće (prigodnog li naziva, iako sumnjam da se zabijelila od fosfora) kako "SAD neće tolerirati bilo kakve pokušaje Sirije, ili bilo koje druge zemlje, kako prenosi RT, da pribavi oružje za masovno uništenje." Pohvalno, u svakom slučaju. Pogotovo od predsjednika države koja je puna nuklearnog i kemijskog oružja, i koja ga, zapravo već odavno i koristi diljem svijeta. Potpuni apsurd i još jedan maloumni hraćak u lice ostatku svijeta. Taj cionistički sluga samo traži neko novo opravdanje za napad na Siriju, "pravi" napad, pod okriljem zločinačkog NATO saveza, jer ovako, sa plaćenicima koje je poslao da kolju djecu, sa lažima o Siriji i dušebrižnim pokušajima da se američka demokracija (što god bi to već trebalo biti, ali znamo o čemu se zapravo radi) dovede u Siriju, zajedno sa nekom novom marionetom na vlasti koja će raditi protiv sirijskog naroda, sve u korist američkog imperijalizma.

Neće ići gospodine Obama, morat ćete vi poslati svoje odrede smrti dolje, na zemlju, i to u svakoj zemlji koju odlučite pokoriti, jer nisu Sirija i Iran poput Iraka i Libije. Možete ispaljivati milijune vaših precizno navođenih raketa, slati radilice da ubijaju civile na tlu, no to vam neće biti dovoljno. Možda da bacite nuklearnu bombu na Siriju, kasnije i na Iran, ili ih makar poprašite bijelom smrti. A možda bi vam najbolje bilo da i vi siđete u Siriju, ili u Iran kojem zdušno prijetite, umjesto da se, poput vašeg prethodnika skrivate u bijelim kućama i bunkerima, deset tisuća milja daleko od udisanja bijelog fosfora i nišana.

Treba napomenuti da je mirotvor Obama, uz izravnu i direktnu prijetnju ratom svim zemljama koje razmišljaju o započinjanju kemijskog rata, dodao: "U ovom trenutku mirno razrješenje situacije u Siriji ne čini se vjerojatnim." To je već jasno, jer vi želite rat u Siriji otpočetka. A što se tiče svih zemalja koje razmišljaju o kemijskom ratovanju, pitam se koje bi to bile, ako se uzme u obzir da je bivši saveznik SAD-a Saddam Hussein, zajedno sa svojim "kemijskim" Alijem već jednom pobio Kurde kemijskim oružjem, napao Iran, Kuvajt, sve po nalozima američkih vlada, čijih ste vi politika ubijanja i pokoravanja odani i sustavni nastavljač. Ništa drugo. Da sirijsko, ili čije već, kemijsko oružje! Gdje je američko, odnosno - gdje nije? Čistite i Vijetnam ovih dana od istog. Zato nas poštedite gorkog i kiselog smijeha, kada već novih velikih tragedija ljudskog roda nećete.

#4 Bravo za komentar. Bio bi slobodan povući jednu malu paralelu. Zvala bi se "priča o NDH". Ondašnji Anglo-amerikanci - Srbi istu su takvu priču godinama pričali o povampirenim ustašama, koljačima Hrvatima. NDH je od 1945. do slobodno se može reći i danas isto tako "jedna današnja Sirija". I NDH je imala svih svojih mana (poput Sirije), no sva zvjerstva, ubojstva i "jasenovački ep" proizvod su CNN-onovske propagande, pardon velikosrbijanske, koju smo i danas dvadeset godina nakon što imamo samostalnu Hrvatsku, nasljedili u cijelosti. Imamo i mi naše "CNN-onovske" medijeske čuvare istine - od Puhovskih, Jakovina do Goldsteina... Treba znati otvoriti oči, poput autora ovog sjajnog komentara!

#5


= = =
Post Script

Yu.WC, 24.08.2012
Tajni rat u Siriji

Amerikanci i njihovi zapadni saveznici boje se hoće li sirijski režim pred sam pad koristiti kemijsko oružje, ali i mogućnosti da ga se u općem kaosu dočepaju teroristi. Uz upozorenje Baracka Obame da će Amerika intervenirati ako režim Bašara al-Asada upotrijebi kemijsko oružje, specijalne američke snage raspoređene su duž granice sa Sirijom. Uz Amerikance su tu Francuzi i Britanci koji danonoćno pozorno prate sve što se događa u Siriji, spremni uništiti sirijski arsenal kemijskog oružja.

Iza kulisa sve jalovijih diplomatskih pokušaja da se riješi eksplozivno stanje u Siriji očito je da se vojne snage, prije svega američke, intenzivno pripremaju za moguću intervenciju. Obavještajni izvori ukazuju da su Amerikanci mjesecima blisko surađivali s Turskom, Izraelom i Jordanom s ciljem da brzo i efikasno interveniraju ako Asad posegne za kemijskim oružjem, ali i u slučaju da ga se dočepaju pobunjenici. Na terenu su i britanski specijalci i do detalja su razrađeni razni planovi ako intervencija bude nužna. Postoji veliki strah da bi u potpunom kaosu koji slijedi u Siriji kemijsko oružje moglo doći u ruke terorista, koji su također premrežili zemlju. Riječ je o najvećoj zalihi kemijskog oružja na Bliskom istoku, a al-Qa'idi bi mnogo značilo da se dokopa opasnog oružja.

Sve je očitije da se Amerikanci namjeravaju vojno angažirati ako se još više pogoršaju prilike u Siriji. U Ankari su razgovarali predstavnici turskih vojnih snaga sa šefovima iz CIA-e, Pentagona i State Departmenta, a potvrđeno je da je u fokusu rasprave bilo upravo kemijsko oružje. Asadove prijetnje nitko ne uzima olako, jer bi korištenje kemijskog oružja moglo imati nesagledive posljedice za zemlje regije. Američki general James Mattis zatražio je da u mogućoj akciji sudjeluju i dva američka nosača zrakoplova. Plan uključuje bombardiranje skladišta gdje je pohranjeno kemijsko oružje. USS Enterprise je već u regiji, a sada je prema tom području krenuo i USS John C. Stennis.

Obavještajci znaju koje sve kemijsko oružje Sirija ima, a kemikalije su pripremljene za vojno djelovanje izbacivanjem projektila, granata i bombi. Identificirana su i četiri glavna proizvodna pogona u Aleppu, Latakiji, Homsu i Hami. Navodno ima još pogona u Siriji i sada obavještajci žele doći do točnih podataka. Pentagon ima razrađene brojne planove, a po jednom bi zajednički mogli intervenirati vojnici iz Amerike, Turske i Jordana, uz potporu Izraela. Pretpostavlja se da bi trebalo angažirati gotovo 70.000 vojnika ako dođe do intervencije. Ništa manja opasnost neće biti ni ako Asad bude srušen, jer je izvjesna potpuna anarhija u Siriji. Vjeruje se da će režim, kada počne završno urušavanje, dio kemijskog oružja premjestiti i na druge lokacije, uz zaštitu sirijskog zrakoplovstva. Bivši obavještajni časnik sirijske vojske, koji se priključio pobunjenicima, rekao je za The Times da je dio oružja već preseljen u blizinu libanonske granice. Stanje u regiji pozorno prate i Izraelci, koji i sami strahuju za svoju sigurnost. Ipak, malo tko vjeruje da će se Asad odlučiti za korištenje kemijskog oružja jer bi to bilo i potpisivanje vlastite smrtne presude. Sada kemijski arsenal osiguravaju najvjerniji Asadovi ljudi, ali postoji realan strah da bi novi porazi vladinih snaga mogli dovesti i do nepromišljenih odluka.

Sve u svemu, sirijskoj agoniji nitko ne vidi kraj. Međunarodni promatrači napustili su Damask, a dnevno smrtno strada najmanje stotinjak ljudi. Situacija je teška, a još je teže prognozirati što će se događati sljedećih dana.

 Podržavam ovo što kaže Hassan Haidar Diab.   Nisam za ovo što kaže Hassan Haidar Diab.

HRT, 2012-08-31 u 14:52:36 na vrh stranice

I Japanci protiv cionističkog zla

Japanski sud odbacio je Appleovu tvrdnju da mu je južnokorejski konkurent Samsung ukrao tehnologiju, zadavši udarac američkom proizvođaču iPhonea kojem je prošloga tjedna američki sud na temelju iste tužbe dosudio 1,05 milijardi dolara odštete.

Presuda tokijskog suda predstavlja najnovije poglavlje u ratu dva diva oko patenata. Apple i Samsung vodeći su proizvođači pametnih telefona u svijetu. Japanski sud utvrdio je da Samsung nije prekršio Appleova patentna prava vezana za iPhone i iPad u projektiranju svojih tablet računala i "pametnog" telefona Galaxy. Sud je također naložio da se Samsungu nadoknade sudski troškovi. Ne bi se moglo reći da proizvodi tuženika koriste istu tehnologiju kao i oni tužitelja, pa smo zato odbacili Appleove prigovore, rekao je sudac Tamotsu Shoji.

Apple je tražio odštetu i zabranu prodaje Samsungovih proizvoda na unosnom japanskom tržištu. Odbacivanje tužbe protiv američke kompanije pomoći će Samsungu da se lakše oporavi od poreza pred američkim sudom i propisane odštete, ističu analitičari.


- - -
komentar:

Apple, Microsoft, Google, Facebook i ostala zla kazarske industrije služe ponajviše imperiju, a tek onda korisnicima koji nemaju pojma tko ih sve - i u kakve svrhe - iskorištava ili prati. Cionistička Amerika je i ovim pokazala kakva je - i čija - zemlja. Njihova demokracija i pravosuđe su egzemplari nepotizma, mita, korupcije i kriminala. A iza toga svega stoje cionističke zvijer i plaćenici svih zanata, boja, rasa ...

 Podržavam ovo što kaže HRT.   Nisam za ovo što kaže HRT.

Yu.WC, 2012-09-02 u 10:43:17 na vrh stranice

Bankarske špekulacije i prevare

Britanska banka Barclays, glavni sudionik u nedavnoj aferi oko namještanja referentne kamatne stope libor, uhvaćena je u još jednoj nečasnoj radnji: zaradila je oko pola milijarde funti u dvije godine spekulirajući s cijenom hrane, prije svega žitaricama i sojom. Time je došla na udar kritika da je jedna od banaka koje zarađuju na globalnoj krizi hrane. Uz američke bankarske grupacije Goldman Sachs i Morgan Stanley, Barclays je jedan najvećih globalna igrača uključenih u trgovinu sirovinama hrane.

Na tim aktivnostima, prema izvješću Svjetskog razvojnog pokreta, Barclays je u 2010. i 2011. godini zaradio oko 529 milijardi funti. Zahvaljujući rastu cijene kukuruza, žita i soje, u 2010. godini ta je banka inkasirala 340 milijuna funti. Iduće godine zaradila je malo manje, 189 milijuna funti, jer su cijene hrane pale. Ove godine se opet očekuje značajan rast prihoda jer cijene sirovina hrane opet rastu. Od početka lipnja, primjerice, cijena kukuruza porasla je 45 posto, a žita 30 posto.

Veći dio prihoda od spekulacija Barclays ostvaruje tako da osniva i upravlja sirovinskim fondovima koji ulažu novac mirovinskih fondova, osiguravajućih kompanija ili bogatih pojedinaca u različite poljoprivredne proizvode, a zauzvrat dobivaju naknade i provizije. Banka tvrdi da pritom ne igra s vlastitim novcem. U posao ju je uvukao njezin glavni direktor Bob Diamond, najbolje plaćeni bankar do prošlog mjeseca, kada je zbog skandala oko manipuliranja s liborom morao podnijeti ostavku.

Dramatičan rast cijene hrane koja je, prema podacima Svjetske banke u prosjeku rasla deset posto samo u mjesec dana, nametnuo je pitanje jesu li tome krivi samo suša i slabi urod. Osobito nakon što je trgovinski div Glencore opisao globalnu krizu hrane i rast cijena kao "dobru poslovnu priliku", čime je izazvao veliki gnjev javnosti. Rob Nash, savjetnik u Oxfamu, međunarodnoj organizaciji koja se bavi siromaštvom, kaže da tržište hrane postaje "igralište za ulagače, a ne prostor u kojem glavnu riječ vode farmeri". Trend klađenja velikih igrača, koji preuveličavaju rizike od slabog uroda, "pretvara hranu u financijsku imovinu". Christine Haigh, analitičarka koja stoji iza istraživanja Svjetskog razvojnog pokreta, kaže da takvim ponašanjem ulagači "riskiraju da stvore spekulativni balon i pridonesu gladi i siromaštvu milijuna siromašnih ljudi u svijetu". Banke su prinuđene više razmišljati o etičnosti svoga poslovanja.

( ... )

- libor - namještanjem referentne kamatne stope banke su - i tu je glavni igrač bio Barclays - potencijalno oštetile ljude širom svijeta koji su zbog toga plaćali više kamate na kredite

- nafta - na sličan način kao Libor, sumnja se da su banke namještale i cijene nafte, a pretpostavlja se da su rastu cijena nafte pomogle i spekulacijama na tržištu

- nekretnine - američka banka Morgan Stanley prije financijske krize svojim je klijentima prodavala vrijednosnice povezane s nekretninama, a istodobno se kladila da će cijene nekretnina pasti.

 Podržavam ovo što kaže Yu.WC.   Nisam za ovo što kaže Yu.WC.

Yu.WC, 2012-09-10 u 10:52:34 na vrh stranice

Novo kazarsko oružje

Izrael priprema napad bombom koja će "Iran vratiti u kameno doba". Izrael bi mogao onesposobiti iransku električnu mrežu moćnim elektromagnetskim impulsima u napadu radi zaustavljanja razvoja iranskoga nukleranog programa, kojemu je, prema tvrdnjama Jeruzalema, cilj proizvesti nuklearno oružje, piše današnji 'The Sunday Times'. Korištenje takvog oružja vratilo bi Iran u kameno doba, tvrdi se u nekim krugovima. Naime, američki veteranski stručnjak za pitanja obrane i urednik konzervativnog websitea The Washington Free Beacon, Bill Gertz, tvrdi kako su američki obavještajci izvijestili o tome da se sve više strahuje da će Izrael napasti Iran koristeći nuklearnu tehnologiju koja bi onesposobila većinu električnih uređaja u Iranu.

Tehnologija elektromagnetskih impulsa poznata je već dugo. Riječ je o snažnom prasku gama zračenja koje u reakciji s elektromagnetskim poljem Zemlje proizvodi snažan strujni udar. Ti valovi mogu "spržiti" elektroničke uređaje i strujne krugove. Iako je potencijal elektromagnetskih impulsa prvi put otkriven za vrijeme izvođenja nuklearnih pokusa u 50-im i 60-im godinama, impulse se može proizvesti i nenuklearnom tehnologijom, primjerice generatorom mikrovalova. Takav udar onesposobio bi električne mreže i komunikacijske kanale za promet te zaustavio rad financijskog sektora i hitnih službi.

Poziv na "vraćanje Irana u kameno doba" objavljen je desničarskoj izraelskoj publikaciji Israel National News, a autor Amerikanac Joe Tuzara tvrdi da je preventivni udar na Iran nužan zbog znakova da su Iranci sve uspješniji u nuklearnoj tehnologiji.
- Prasak ne bi prouzročio radijaciju na zemlji, no opskrba hranom i komunikacije bi bile onemogućene, što bi dovelo do ekonomskog kolapsa - izjavio je Tuzara. Teheran, pak, tvrdi da je razvoj nuklearne energije pravo svih nacija te da nuklerani program razvijaju u civilne svrhe.

Uzi Rubin, koji je pomogao razviti izraelski antiraketni štit, izjavio je kako ne bi smjelo biti govora o korištenju nuklearnog uređaja, pa čak i za neubojite svrhe, kao u ovom slučaju.
- Postoje metode operiranja tim oružjem sa zemlje, a ne iz zraka, kao što se predlaže. Ta bi se tehnologija mogla iskoristiti za onesposobljavanje iranskoga radarskog sustava - izjavio je Rubin.


- - -
komentari:

# Ovako velike gluposti se rijetko citaju. Novinari, razmislite kad kopirate takve budalastine.

# Kojim pravom se izraelu dopušta korištenje smrtonosne nove tehnologije, razvijane u američkim laboratorijima, čiji efekti su jednako katastrofalni, kao i nukčearno oružje ?
Kojim pravom uopće izrael smije imati nuklearne bombe, a druge države ne ?

# Briga cioniste za izrael... ako dođe do sukoba na bliskom istoku, izrael bi mogao nestati... ali briga belosvetske cionisten za to ... ceo svet je ionako već njihov...

# Puno je Perzijanaca unakaženo sa kemijskim oružjem koje su ćifuti ( CIA ) dali Saddamu ,a prije toga su ga nagovorili da napadne Iran. Sa tim je oružjem Saddam pobio 5000 Kurda.
Bilo kuda, ćifuti su smrtna opasnost svuda.

# "Zidovi" su narod koji se uporno nastoje nazvati rasom. Samo su oni SEMITI, iako oni to uopce nisu, 92 % su Ashkenazi Khazari turkmenskog genskog podrijetla a ostalih 8 % su Shepardi i Mizrahi mjesavina sacinjena od Edomita, Hetita, Kanaanita, Judejaca, Babilonaca, Ismaelaca, Huna i u novije vrijeme nesto Etiopljana. Zene se medju krvnim srodnicima da im se ne rasipa bogatstvo. To je prouzrocilo veliki problem za zidovski narod. "Zidovi" su NAJBOLESNIJI NAROD na Zemaljskoj Kruglji. Imaju 112 NASLJEDNIH bolesti (specificnih samo za njih) ciji su uzroci u MOZGU i centralnom zivcanom sistemu (Dr. Richard Goodman, Zidov; "Genetic Disorders Among Jewish People"), naprimjer; Bloom, s Syndrome, Canavan Disease, Familial Dysauautonomia, Gaucher Disease, Fanconi Anemia, Mucolipidosis, Tay-Sachs, Niemann-Pick, Torsion Distonia, itd, itd). Crnci ,za razliku imaju samo jednu nasljednu bolest, koje druge rase nemaju, Sickle Cell Anemia, dok bijelci nemaju niti jednu ( koje drugi nemaju). Zidovski Sveznadar to potvrdjuje;
"Zidovi imaju vise bolesti zivcanog sistema nego druge RASE (???) histerija i neuroastenija su mnogo cesce". ( Nekoliko doktora cak tvrdi da vecina ima takve predispozicije). Dr. Alexander Pilez,poznati svjetski psihijatar, u svojem svjetski poznatom djelu (Weiner Klinische Rundschau, str.888) tvrdi: "Slucajevi akutne psihoze koje dovode do ludila najcesci su kod Zidova". I tom je narodu dozvoljeno imati 400 A-bombi.

# Ako napadnu, nadam se da će to biti početak kraja Židovske države, Bolje nisu ni zaslužili !

# Imao je Iran demokratski izabranog premijera Mossadeka, kojeg su šugavi zionisti skinuli jer je nacionalizirao naftu, A što bi bagra nego KRALA tuđe resurse.

# Iran ima :
druge najveće sv. rezerve nafte,
najveće sv. rezerve plina,
najveće sv. zalihe bakra,
najveće sv. zalihe cinka !
A za time šugavim ćifutima cure sline. Vidjeli smo što je taj ološ napravio u Iraku i Libiji,

# Da dodam da je obrezivanje ritual kojeg su Židovi prenijeli na Arape muslimane, što dovoljno govori o zajedničkim korjenima.

# "Židovi rade protiv nas djelotvornije nego neprijateljske vojske. Tisucu su puta pogibeljniji za nase slobode i za veliku stvar koju smo prigrlili. Oni su narodna kuga, najveci neprijatelji narodne srece", George Washington 1. predsjednik SAD, 1732 - 1799

"Ma gdje bilo, u zemlji, u kojoj se naseljavaju Židovi, nezavisno od njihovog broja, oni snižavaju njen moral, komercijalno poštenje, izoliraju se i ne dopuštaju asimilaciju. Ako ih mi putem Ustava ne isključimo iz SAD, onda za manje od 100 godina oni ce navaliti u velikoj količini, uzeti ce vrhunac, progutat će zemlju i promijeniti oblik naseg upravljanja. Ako ih ne isključite, onda za manje od 200 godina naši potomci ce raditi na poljima, izdržavajući njih, dok će oni trljati ruke u svojim uredima. Upozoravam vas, ako Židove ne iskljucite zauvijek, Vaša djeca će vas proklinjati u Vašim grobovima", Benjamin Franklin (1706 - 1790)

"Židovi su kuga, zaraza i nesreca koju iz njemackih zemalja valja izgnati isto onako, kako su otisli iz Egipta.", Martin Luther ,crkveni reformator, 1483 - 1546

"Nema potrebe preuveličavati ulogu, koju su odigrali međunarodni Židovi-ateisti u stvaranju boljševizma i njihovog učešća u ruskoj revoluciji. Više od toga, glavna inspiracija i pokretačka snaga dolaze od židovskih vođa. U sovjetskim institucijama dominacija Židova više je nego poražavajuća. I glavni dio u provođenju sistema terora, izvršili su Židovi i u nekim slucajevima Židovke. Takvu đavolsku slavu Židovi su postigli u vrijeme terora, kada je Mađarskom vladao Bela Kuhn.", Winston Churchill , engleski državnik, istupanje u predstavničkom domu 5.11 1919.g.

# Znam ja jako dobro što se u Francuskoj događa i koliki su Arapi problem, ali ništa ne govoriš što je trebalo tvojim zionstima da idu napasti Libiju radi pljačke, a isto rade i u Siriji. Nije to interes Francuza, nego vas prokletih zionista. Francuzi bi trebali sve Arape i zioniste zajedno protjerati van pa se onda međusobno obračunavajte.

# Njemački Židovi i Turci ustali protiv zabrane obrezivanja. Sud u Kölnu zabranio je obrezivanje nakon što je jedan dječak nakon obrezivanja završio s krvarenjem..
++++++++++++++++
Tko će zajedno ako neće braća.

# Prijasnji sef francuske tajne sluzbe napisao je knjigu u kojoj jasno tvrdi da Zidovi upravljaju francuskom tajnom policijom.

# Pokušaj shvatiti da iranci i arapi nemaju apsolutno ništa zajedničko (zato ih valjda toliko mrzite) dok arapi i židovi vuku identične korijene i spadaju u skupinu semitskih naroda. Iranci su ispred židova u obrazovanju kulturi znanosti i povrh svega časti, barem jedno tisućljeće ispred...
Članak o "ultra-super-duper-mega-moćnom svemirskom" oružju je u konačnici smiješan kao što je postala većina stvari o kojoj "zapadno" žutilo u nemoći piše... da su "pisci" iole slušali fiziku, znali bi koja veličina tog "oružja" bi trebala biti za neku manju zemlju kamo li Iran (izuzmemo li napad N oružjem)

# Članak je napisao netko potpuno neobrazovan za ovu temu. U članku su same gluposti. EMP nastaje kao posljedica eksplozije nuklearne bombe u atmosferi. Nije riječ o novom oružju, nego o ideji da Izrael detonira nuklearnu bombu na u atmosferi iznad Irana. Time bi proizveli EMP, a vrlo malo radijacije bi došlo na zemlju. Dalje, EMP ne nastaje u interakciji s magnetskim poljem zemlje, nego kad gama zračenje izbije elektrone iz molekula plinova u atmosferi. Elektromagnetno polje zemlje ima suasvim suprotan učinak - ono slabi učinak EMP-a. Ajme, na što je spao Večernji, a nekad ste bili ozbiljna novina.

# Mene osobno zanima, što najviše boli malu Reicu:
a) Činjenica da Iran nije nimalo izoliran unatoč američkim, britanskim i izraelskim naporima i da je osnažio odnose sa 120 svjetskih država (2/3 svijeta)?
b) Činjenica da većina spomenutog svijeta podržava iranski nuklearni program?
c) Činjenica da njen Izrael nikad nije uspio prirediti ni skup 12 država, a kamoli 120?
d) Činjenica da je 120 država svijeta posjetom Iranu neizravno reklo Izraelcima u lice: "Vi ste šaka jada koja samo laje, a ne grize"?

# Dragi naši Židovi...
Moram tako početi jer čim nešto napišem o judama, admin me istog trena obriše.
Dakle...
dragi naši Židovi (jude), mislim da bi za vas naj bolje bilo da se odselite, recimo na Jupiter!

# Da je ovakvu izjavu dao bilo tko iz Irana, već bi svi "svjetski" mediji brujali o iranskom "terorizmu", o prijetnji svjetskom miru, tražila bi se NATO intervencija...
No kada ovakve izjave daje Izrael to je valjda... dopušteno i normalno?
Baš kao što recimo SAD kaže da će cibernetski napad smatrati objavom rata na koji mogu odgovoriti konvencionalnim napadom dok u isto vrijeme skupa sa svojim "prijateljem" na istoku Izraelom, potpuno bez osude "svijeta" već dože vrijeme napadaju Iran i njegovu infrastrukturu raznim "crvima" te se time javno hvale?
Tko je tu stvarni agresor... ovo pitanje časnim ljudima ne treba postaviti

# izrael is just big mouth ...da ima muda vec bi napao... ceka velikoga brata... a zapravo veliki brat slama siriju i onda bi tek napao iran jer je sirija jedina drzava koja jos nije osvojena ...tada bi iran bio u potpunome okruzenju i lakse bi pao... medjutim rusi nisu glupi... oni to nece dozvoliti, jer onda se sukob prenasa na rusiju... putin ce ih slomiti ili u siriji ili u iranu...

# sve religije su instalacije tame jer su zasluzene isskljucivo za polarizaciju i kultiviranje suprotnosti... koje onda stvaraju tenzije i explozivne eskalacije sukoba... nijedna religija nema veze sa istinskim Bogom... ako je bog dobar i ljudi su dobri... ako je bog los i ljudi su losi

zapravo sve filozofije svjetla kao sto su zaratustrijanci, gnostici, eseni, manihejci, bogumili, katari su pobijeni od religijskih fanatika koji su sluzili tamu... bogumile i katare je pobio vatikan... kakva je to vjera koja sebi daje nza pravo da ubija u ime svoga boga? to moze biti samo od tame... krscanstvo je samo jedna grana judaizma, koji je toal evil principle of darkness

samim time sto je jahve uvjerio izraelce u elitisticko uvjerenje da su iznad ostalih i da su izabrani narod, prodao im je foru... kolektivno su ego programirani... zato i izrael je drzava sa najvise psihopata... 40%... ameri oko 20%... englezi slicno... rusi 18%... spanjolci 1.5%... tahiti; gdje tami nije bilo u interesu da kultivira ideologije i religije na malim otocima i tako gubi veliku kolicinu energije za mali broj ljudi;taj broj je za ocekivati 0.01

tama je extremno podcjnjena na ovoj planeti.. ona je ipred svega sto mi mozemo zamisliti ... i potrebna je izuzetna orjetnacija u svjesnosti da bi se izbjegle sve zamke tame koje je ona na ovoj planeti vjesto posijala... osam visokih bica svjetlosti koja su stvarala realitete su pocela stvarati realitete za sebe, to jest kada se u njih pojavio ego-zelja za posjedovanjem... bog ih je pustio misleci da ce se oni jednoga da na njemu vratiti... medjutim oni su odbijali ljubav koju je on prema njima slao,postajuci sve tamniji i tamniji... ali uvijek postoji dosta pa caki za boga...

kako moze Bog stvoriti bice sa vrijednijom i manje vrijednom dusom/to je nemoguce... to znaci da bi bog u samo startu neka bica stvorio naprednijim i boljim a neka losijim... to ne drzi vodu to je program za zemlajske kokosi koji je prodan oda tame... izraelci su udicu tame progutali do zeluca...

bogu i istinskim bicima svjetla bilo je potrebno jako puno vremena da razbiju sve kodove tame u koji je ona zakljucala ovaj realitet na kvantnome nivou... i to je oko 2012... zato tama reklamira tu godinu kao smak svijeta... a zapravo je to novi pocetak... tama drzi na ovoj planeti jako puno bica svjetlosti kao taoce isisavajuci energiju svjetla kojom ih bog hrani... kinezi ju zovi chi,indijci prana... bog ne zeli rat sa bicima tame on samo zeli spasiti sve one koji njemu pripadaju, medjutim tama je toliko zla da ce se radije boriti do posljednjega atoma nego pustiti i jedno bice svjetla... i to ce biti armagedon...

# iako sam po vjeroispovjesti Kršćanin, ovdje bih se složio sa rezonancijom, jer ovakvo Kršćanstvo kakvim ga propagiraju svećenici nije moje viđenje Kršćanstva, ne znam, možda nemam pravo, ali ako netko predan bogu blagosivlje oružje koje će uzeti nečiji život pa bio on Imam, Svećenik ili Pop, za mene ne može dolaziti od Boga...
Što se tiče tvog pitanja o "istinskom" Bogu, smatram da je istinski Bog Bog dobra, Bog ljubavi, Bog milosti... tko se po tim načelima vodi Bog je uz njega ma "čiji" on bio... Ovo je borba između dobra i zla, u kojoj je zlo upravo kroz religijske podjele naroda ojačalo... ali ne može pobijediti.
Zato je prije svega bitno da se dobri ljudi ujedine ma koje vjere bili.
Na kraju, zar i tvoja vjera ne kaže da je bog samo jedan??
Vidiš da vjerujemo u istoga... samo ga drugačije nazivamo

# kako jedan narod kao sto su izraelci mogu biti uvjereni da je to u redu ako oni imaju dva konc-logora west bank i gazu koji su najveci konc logori u povijesti svijeta i jedini i zadnji na planeti zemlji, kako oni mogu vjerovati da je to sto rade dobro i da je njihov bog jahve bog svjetla?
west bank i gaza su konc logori sa svim aspektima koja ta rijec znaci;znaci postoji ogranicena sloboda kretanja, sustavna likvidacija i izolacija, nedostatak hrane i medicinske opreme, ogranicena kolicina vode i struje... pogledajte izrael iz satelitske snimke... izrael je sav zelen a west bank i gaza su gotovo crni... izraelci natapaju svoja polja dok je to palestincima zabranjeno... izrael je najextremniju u serviranju evil principle of darkness jer ih je tama kolektivno programirala da su nad narod... bog nas je sve jednake stvorio i sve nas jednako voli... on nikada ne pravi razlike to je djelo tame

samo da jos nadopunim islam je isto religija tame,sve sto ima dogme pripada tami jer ako nekome uskratis pravo na kritiku programirao si ga i odgojio u robota za manipulaciju... to je sve tuzno i zalosno... ali to je nacrt koji tama vjesto koristi po cijloj galaksiji i svemiru; izolira pojedine planete i onda ih u potpunosti manipulita i kotrolira religijma i ideologijama kada bi ljudi prosirli sliku stvarnosti ne bi bili kokosi za manipulaciju... znanje izjednacuje moc...

# 20 000 mrtvih palestinaca u 60 godina, pa to je sitnica naspram 2 milijuna mrtvih Armenaca zašto su krivi dragi Turci, ali to nije bitno je li?

# Nemoj javno... danas su turci najveći saveznici "zapada" u agresiji na Siriju... znači "dobri" dečki

# Alfons-x- zar ti ne vidiš tu licemjernost, za njih to nije genocid, niti jedna musl. zemlja nije priznala taj genocid, a ni neke eur., a s druge strane trebaju se roniti suze za palestinu, svi se zločini moraju priznati, neovisno tko ih je napravio.

# Zemlje napadnute izravno vojno, ili pokušajem svrgavanja vlade:

od strane SAD (zionista):
Kina
Sirija
Iran
Korea
Guatemala
Indonezija
Tibet
Kuba
Kongo
Irak
Dominikanska Republika
Brazil
Laos
Peru
Grčka
Kambodža
Čile
Argentina
Poljska
Salvador
Turska
Nikaragva
Angola
Libanon
Grenada
Filipini
Panama
Somalija
Srbija
Sudan
Afganistan (isprika ako sam koju zaboravio)

- Od strane Irana:
- - - - - - -
NITI JEDNA ovo je samo razdoblje nakon WW2 - prijeratno nisam postao

# ako me znanj ne vara samo u jednome tjednu su briti pobili oko 60.000 palestinaca 1947... i to u sljemovima plavih kaciga kada je stvrana drzava izrael i cuvenume zbijegu al nakba... a plave kacige i britaske putovnicu su bili sami cioisti... zanimljiva koincidencija je i to da je CIA nastala isto 1947... logisticka agencija koja je bila stvorena da pomogne u stvaranju drzave izrael...

# Sve velike monoteističke vjere su velika podvala. Uopće ne vidim nikakav smisao božjih zastupnika na zemlji, koji su se sami organizirali u njegovo ime kao zastupnici.
Kad je več riječ o genocidima, koliko su Briti pobili Kineza ,samo za vrijeme Bokserskog ustanka ??

# ekonomija amerike i engleske je pljackaska i njihova svijeca uskoro dogara... parazitska drzava sa bliskoga istoka gadno ce proci jer povijest se ponavlja jer su kolektivno programiranoga ega i uvijek su htjeli sve pogane podjarmiti kao volove i zato ce izrael uskoro biti waterworld...

# ajme gdje god su se briti pojavili tu se radi o milionskim brojkama... neki povjesnicar je izracunao da su u zadnjih 200 godina bili krivi za smrt najmnje 200 miliona ljudi...
mossad, cia, mi-5 su zapravo agencije koje rade za internacionalnu bankarsku kriminalnu organizaciju... ne daj boze da im netko stane na put... slucajno znam tipa koji radi za SAS... preko nekoga drugoga... kaze da su oni najobicnije placene ubojic i nista vise... jednom roknu nekoga vlasnika dijamanata... pa onda odu u siriju i snajperom skidaju malo civile malo policajce i vojsku... tek toliko da zapocnu rat... jedan od stotine koji su zapoceli... onda stize mossad koji novaci ljude i djeli oruzje i novac... ova planeta je stvarni pakao

# xeeatwelve.net... amitakh stanford ...za sve one koji zele explozivno napredovati u svjesnosti... istinsko bice svjetla... pripada istome energetskome nivou kao sto je isus, pitagora sokrat, platon, giordano bruno, mani, zaratustra, nikola tesla, rudjer boskovic... svi su bili ili likvidirani ili sistematski izolirani bas kao tesla; koji kada je htio podjeliti slobdne izvore energije; bio je izoliran o d FBI... do kraja zivota i umro u hotelu uboznici... oni volontiraju na nivou svemira i bore se sa tamom neshatljivo puno vremna za nase pojmove...

svi ovi navedeni velikani svjetla su se inkarnirali na ovoj planeti sa ciljem da razotkriju kako je tama na kvantnome nivou zakljucala ovaj realitet... i to cu potpunosti uspjeti do 2012... jer inace numeroloski 2x12=24 sto je kodni broj svjetla... 2012... ovaj realitet ce se poceti raspadati.. pogledajte you tube... san cruiser... maticni brod svjetla ubrzava radijacije sunca koje prze gravitaciju planete zemlje, zato su tako velike suse... gravitacija je kraljica svemira... zato je sve sto je materijalno stvoreno od tame jer je podlozno manipulaciji... najveca tajna kvantne fizike je sta je to sto drzi sve atome zarobljene u stolu, stolici, drvetu iili fizickome tijelu... kada nestane gravitacije... nastace sloboda... gravitacija stvara linerano vrijeme koje je extremno manipulativno od tame... svaki puta kada imate deja vu iskustvo tama ponovo mjenja u vemenskome-prostornome ralitetu stvari u svju korist...

da jos jedan podatak ...SAS-ovci su placeni po aktivnome danu 20000 eura... toliko nije al capone placao svoje ubojice... samo sto su ovi "legalni"... mogu potpisat ugovor samo na 8 godina a onda su preopasni jer previse znaju i mogu raditi za sebe i druge pa onda nakon toga na njih paze... jedan agent NSA je rekao; kada bi obicni ljudi znali sta se sve dogadja na ovoj planeti; mnogi bi trenutno umrli od soka.. radio je u area 51... dreamland...

 Podržavam ovo što kaže Yu.WC.   Nisam za ovo što kaže Yu.WC.

miX, 2012-09-13 u 12:21:33 na vrh stranice

Demokracija na američki način

Dok u Iraku nasilnom smrću svakodnevno umire na desetke ljudskih života, niti u Libiji nije drugačije. Imperijalna demokracija sve je vidljivija i prepoznatljivija, a evo kako tu i takvu demokraciju održavaju amerikenjci i njihovi cionistički nalogodavci:


- - -
Nakon ovog uratka Mossada i CIA-e te nakon arapskog proljeća, slijedi li i arapska jesen? Ili možda neka američko-cionistička jesen, pa čak i zima ...


= = =
Post Script

 Podržavam ovo što kaže miX.   Nisam za ovo što kaže miX.

Styria, 2012-09-22 u 20:21:22 na vrh stranice

Terorizam je posljedica, a ne uzrok

Najmanje 20 ljudi poginulo je u prosvjedima u Pakistanu zbog filma "Nevinost muslimana" gdje su neredi iz dana u dan sve veći. Pakistanska vlada ponudila je čak nagradu od 100.000 dolara onome tko ubije producenta filma. Ministar željeznica Ghulam Ahmad Bilour rekao je kako će iz svog džepa dati novac ako treba. Predložio je čak Talibanima i al-Qa'idi da ubiju filmaše.

Najveći prosvjedi zabilježeni su u Karachiju i Peshawaru, piše BBC. Do sukoba je danas došlo i u glavnom gradu Bangladeša Dhaki gdje su deseci ljudi ozlijeđeni u tučnjavi između policije i prosvjednika. Osim u azijskim i afričkim zemljama, prosvjedovalo se i u njemačkom Dortmundu gdje se okupilo oko 1.100 pripadnika islamske vjere, ali i u brazilskom Sao Paolu gdje su se islamistima pridružili i kršćani te židovi. Zbog prosvjeda u islamskim zemljama, Francuska je zatvorila ambasade u 20-ak zemalja, a SAD je svojim građanima savjetovao da ne putuju u Pakistan, dok je američka ambasada platila oglas na pakistanskoj televiziji u kojem predsjednik Barack Obama i državna tajnica Hillary Clinton osuđuju film.


- - -
Post Script

VLM, 24.09.2012
Muslimani će biti šokirani: Čak i Louvre izlaže slike Muhameda

U jeku prosvjeda koji potresaju muslimanski svijet zbog filma koji ismijava proroka Muhameda i karikatura koje je prije nekoliko dana objavio francuski satirički list Charlie Hebdo, pariški muzej Louvre otvorio je u subotu novo krilo koje je posvećeno muslimanskoj umjetnosti. No ni ovo očito neće proći bez kontroverzi.

- Mislim da bi dio muslimana mogao biti šokiran - ustvrdila je Charlotte Maury, savjetnica muzeja, referirajući se na činjenicu da se u postavu nalazi i nekoliko slika koje izravno prikazuju proroka Muhameda. Odjel islamske umjetnosti, kako se službeno naziva ovaj dio muzeja, smješten u dograđenoj zgradi koja podsjeća na islamski veo ili leteći ćilim, građen je 11 godina i sadrži 18.000 eksponata.

- Morali smo koristiti lik Muhameda da prikažemo povijest - kažu u Louvreu i ističu da je to ipak samo umjetnost i da slike treba tako promatrati.


= = =
komentari:

# Dio muslimana sunita će biti šokiran, dok kod muslimana šijita slikovne interpretacije su normalne, naravno ako ne služe izrugivanju

# Osim salafista i radikala, nitko šokiran

 Podržavam ovo što kaže Styria.   Nisam za ovo što kaže Styria.

HRT, 2012-10-04 u 09:09:07 na vrh stranice

Cionisti uvlače i Tursku u rat

Turska vojska ide na Siriju, potpora NATO-a

Turski parlament na izvanrednoj je sjednici odobrio slanje vojnih snaga u Siriju. Odluka je donesena s 320 glasova za i 129 protiv. Vlada sada može godinu dana slati vojnike u Siriju i napadati iz zraka mete u Siriji. Posljepodne će se sastati Vijeće sigurnosti UN-a. Raspravljat će o turskom zahtjevu za poduzimanjem nužne akcije kako bi se zaustavila sirijska agresija.

Inače, turska vojska ponovno je topničkom vatrom napala ciljeve snaga sirijskog režima u području Tel Abjada, deset kilometara unutar sirijskog teritorija. Turski topnički napadi počeli su jučer kao odgovor na minobacačku granatu ispaljenu sa sirijskog teritorija na turski pogranični grad Akcakale u kojemu je poginulo pet turskih civila.

Iz sjedišta NATO-a stigao je zahtjev za hitnom obustavom agresivnih poteza prema njezinoj članici Turskoj. Bombardiranje predstavlja razlog za najveću zabrinutost svih članica koje snažno osuđuju takav postupak. Naš savez čvrsto stoji uz Tursku i zahtijeva hitan prestanak agresivnih poteza protiv našeg saveznika te poziva sirijski režim na prestanak očitog kršenja međunarodnih zakona, stoji u izjavi NATO-a nakon sastanka veleposlanika NATO-a održanog sinoć na turski zahtjev. Potpora je stigla i iz Pentagona i iz Bruxellesa.

Sirija je priopćila da istražuje tko stoji iza napada. Ministar informiranja Omran Zoabi izrazio je sućut turskom narodu i pozvao na suzdržanost, rekavši da njegova zemlja poštuje suverenitet susjednih zemalja. Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov, izjavio je kako je Sirija Moskvi rekla da se radi o tragičnoj nesreći koja se neće ponoviti.

Ovo je dosad najveća eskalacija prekograničnih napetosti tijekom 18-mjesečna ustanka protiv sirijskog režima Bašara al-Asada. Europska unija oštro je osudila minobacački napad sa sirijskog teritorija na turski pogranični grad Akcakale i pozvala sve strane na suzdržanost.

 Podržavam ovo što kaže HRT.   Nisam za ovo što kaže HRT.

miX, 2012-10-06 u 09:41:33 na vrh stranice

Za novi rat cionisti koriste i Kurde

Styria, 06.10.2012
Turskim generalima slobodne ruke za akcije protiv Kurda u Siriji

Nitko ne počinje rat (posebno ne svjetski) zbog dvije minobacačke mine. Zbog dvije atomske bombe da, zbog kemijskog ili biološkog oružja da, ali zbog dvije smiješno male mine ne! No zato je Turska slučajni prelet minobacačkih mina i smrt petero civila idealno iskoristila kao povod za rješenje pitanja koje je već dugo mori - kontrolu kurdskih pobunjenika koji se nalaze na teritoriju Sirije. Turski generali trenutačno imaju slobodne ruke za akcije kakve su protiv Kurda godinama poduzimali u sjevernom Iraku, a sukobi pobunjenika i sirijske vojske dali su im izvrsnu priliku da takve akcije u sljedećih godinu dana izvode i u Siriji. Da je to tako najbolje potvrđuje činjenica da su, unatoč verbalnom ratu između Ankare i Damaska koji je eskalirao u posljednjih godinu dana, obje zemlje izbjegavale međusobne sukobe.

>> Turska zapucala prema Siriji, Erdogan: Nismo daleko od rata

Od početka građanskog rata u Siriji, obje strane držale su vojne snage pasivno odmaknute od granice, a kad je do razmještanja snaga i došlo, Turci su se oslonili na graničarsko-policijsku operaciju, primajući izbjeglice i sprečavajući njihov povratak u Siriju. Kako ne bi bila zlorabljena u sukobu kao pasivna oaza za odmor pobunjenika, a opet, aktivno pomažući ugroženim civilima prema međunarodnim obvezama, Turska je vojsci dala mandat čuvanja granične crte.

S druge strane, sirijske snage odane Assadu nisu ni pomislile na to da uđu u sukob s Turcima, čak im je i pomagalo pasiviziranje granice, koju su, u biti, Turci čuvali za njih, jer tko ode, ne može se vratiti. Problem se pojavio kada su pobunjenici pronašli taktičku nišu. Znali su da ako priđu dovoljno blizu nadmoćnijeg protivnika on više neće moći koristiti topništvo i avijaciju zbog opasnosti od pogotka u svoje vlastito pješaštvo. Varijacija te taktičke igre bila je plitko i uzdužno postavljanje pobunjenika uz tursku granicu, gdje su Turci, htjeli to ili ne, postali svojevrsni štit.

Proganjajući protivnike, Assadove snage prilazile su sve bliže granici, ali i oni su lukavo koristili sve manji i manji kalibar oružja. Na kraju se uzak i dugačak pojas sukoba razvukao uz granicu. Pobunjenici su se primakli gradu kako bi zalutali meci prelazili granicu i istodobno djelovali protiv Assadovih snaga. U takvoj taktičkoj situaciji, kada više doslovno nije bilo jasno tko sa sirijske strane granice u blizini Akcakale pije, a tko plaća, što su ujedno iskoristili i Kurdi na sjeveru Sirije da pojačaju svoje aktivnosti, jedna je minobacačka mina preletjela granicu i pogodila kuću u Turskoj gdje je stradala žena i četvero njezine djece.

Pozivanje Ban Ki-moona i zahtjev za zasjedanje predstavnika zemalja NATO saveza bio je samo predstava za javnost. I ne, Hrvatska nije u ratu sa Sirijom jer član 5. povelje NATO-a i dalje stoji, ali on se odnosi na obranu od agresora, a ne na pomoć pri odluci jedne od zemalja NATO-a za napad na drugu zemlju. Uostalom, o aktiviranju članka 5. povelje odlučit će NATO, a ne sama Turska. Znajući situaciju na terenu i znajući za pojačane aktivnosti Kurda koje Turska odavno progoni, parlament u Ankari donio je odluku o mogućnosti pješačkih i zračnih udara na sjeveru Sirije. S time da glavni ciljevi ne bi bile Assadove snage, već Kurdi.

* * *

Yu.WC, 06.10.2012
Sukob se razbuktava: Turska odgovorila na novu sirijsku pucnjavu

Turska vojska ponovno je u subotu ujutro odgovorila na novu pucnjavu topništa iz Sirije koja je napala njezin teritorij u pokrajini Hatay pri čemu nije bilo žrtava, rečeno je iz službenog izvora. "Topovska granata pala je u subotu 50 metara unutar turskog teritorija na praznom prostoru udaljenom 700 m od sela Guvecci i 300 metara od policijske postaje", piše u priopćenju administracije Hataya. Pripadnici sirijske vojske u Aleppu ubili su četiri turska državljanina koja su se borila u redovima pobunjenika. Minobacačima je uništeno sedam putničkih automobila u kojima su se nalazili pobunjenici, a među njima su bila četiri turska državljanina.

Turska vojska odgovorila je na napad, ističe se u tekstu koji dodaje da je paljba bila usmjerena na sirijske ustanike raspoređene na rubu tursko-sirijske granice.

Nakon teške nesreće do koje je došlo u srijedu a koja je stajala života pet turskih civila u pograničnom naselju, Turska sustavno odgovara topničkom paljbom na sirijsku pucnjavu. Guvecci se nalazi točno na sirijskoj granici. Sukobi preko puta u susjednom sirijskom selu Hirbet al-Jozu suprotstavljaju ustanike Slobodne sirijske vojske i redovnu sirijsku vojsku, objavila je ranije turska novinska agencija Anadolija.

Rusija je u petak pozvala Tursku da ostane mirna i izbjegne bilo kakvu akciju koja bi povećala napetost sa Sirijom nakon niza prekograničnih napada koji su izazvali oštra upozorenja Ankare. "Izražavamo nadu da će turska strana iskazati suzdržanost i neće poduzeti korake koji bi vodili daljnjem pogoršanju stanja u regiji", reklo je rusko ministarstvo vanjskih poslova.

Turski premijer Tayyip Erdogan je u petak izjavio da njegova zemlja ne želi rat sa Sirijom ali da "nije daleko" od njega.

Komentator Deutsche Wellea Bahaeddin Güngör smatra kako u konfliktu sa Sirijom Turska mora ostati razumna i ne poduzimati nikakve samostalne vojne akcije kako ne bi izazvala požar velikih razmjera koji odgovara samo Asadu.


- - -
komentari:

# Lakrdija se nastavlja, a Erdogan je dobio zadatak da isprovocira sukob i onda bi se kao NATO trebao uvaliti u Siriju. No izgleda da je ruska diplomacija, ovaj puta uputila puno oštrije upozorenje da neće imati nimalo obzira za moguću stranu invaziju na Siriju te da će odgovoriti primjeren način. Zato su se danas malo stišali profašistički raspoloženi vampiri u pozadini, kad je izgledalo da je prasak neminovan.

# Strani teroristi i domaci izdajnici bombarduju Turske pogranicne gradove,i to se automatski po zapovjedu iz nato-americke teroristicke organizacije, pripisuje Sirijskoj regularnoj vojsci i policiji... vec vidjeni scenarij u Bosni, i Hrvatskoj za vreme rata...

# Pa bi Sirija koja ima rat u svojoj zemlji zaratila sa Turskom? Napala ih minobacačima sa dometom 6 km, a imaju tenkove, haubice,rakete... Sirija je nekada bila turska ,pa francuska kolonija..
Bojim se da je ovo nova-stara podjela svijeta... Sve upućuje na stanje prije WW2 rata... Povjest se ponavlja...

# Turska, Amerika, Izrael, Francuska i još neke arapske dodvorničke zemlje naoružavaju i obučavaju te teroriste koje rade haos u Siriji i oni znaju da su Tursku granatirali ti pobunjenici sa NATO naoružanjem , ali ipak optužuju legalnu Sirijsku vlast !

# Izrael ima oko 300 do 400 atomskih bomba i stalno prijete Iranu sa napadom na njihova postrojenja , njima Amerika dozvoljava da rade što hoće i da ubijaju Palestince , da granatiraju Siriju i da prijete Iranu ima 10-tak godina, a nedozvoljavaju Sirijcima da se brane u svojoj zemlji pa čak finacijski i sa oružjem podržaju te teroriste i al-Qaedu u Siriji !

# ...


= = =
Post Script

"Da nema ruske vojne baze u Siriji i brodova usidrenih u luci Tartus, Turska i NATO bi već odavno pregazile snage predsjednika Bashara al Assada. Građanski rat u toj su zemlji iscenirali britanska obavještajna služba MI5 i američka CIA. Kada su zaključili da na taj način ne mogu srušiti režim, sada u navodnim minobacačkim napadima na Tursku traži opravdanje za vojnu akciju. Sve ovisi o reakciji Rusije, koja još uvijek ne popušta. Zbog toga Turski napad na Siriju ne eskalira, u suprotnom bi to značio početak rata Rusije i NATO-a, za kojeg nitko ne zna kako bi završio", upozorila je u intervjuu za Russia Today nezavisna novinarka Lizzie Phelan.


 Podržavam ovo što kaže miX.   Nisam za ovo što kaže miX.

VLM, 2012-10-09 u 19:59:33 na vrh stranice

Koji idiot?!? I zločinac!

Republikanski predsjednički kandidat Mitt Romney u svom prvom značajnijem predizbornom govoru o vanjskoj politici optužio je svoga protivnika Baracka Obamu da vodi previše mekanu vanjsku politiku, što je rezultiralo time da je Amerika izgubila lidersku ulogu i tako ugrozila brojne procese koji su trebali voditi prema miru i stabilnosti.

- To se prvenstveno odnosi na Siriju koja je veliki Obamin neuspjeh zato što je propustio da Amerika preuzme vodeću ulogu. Prvo je propustio da sirijsku oporbu identificira kao partnera kojeg je trebao naoružati kako bi lakše izvojevao pobjedu nad Assadom - kazao je Romney.

Također je naglasio da Iranu treba nametnuti još strože sankcije i tako ga dodatno izolirati. Naglasio je kako bi on dao apsolutnu potporu Izraelu kao ključnom partneru u rješavanju problema oko Irana i njegova nuklearnog programa.


- - -
Kako bi bilo da netko izvana naoruža prosvjednike s Wall Streeta i ostale koji ne simpatiziraju američku vlast? Majmun idiotski!!! I Obama i ovaj turbo idiot Romney su produkt cionističke politike. To svi znaju, a nitko ne smije javno izreći - poglavito ne državni i ini portali koje drže mainstream mediji.

A da ne pišem kako su upravo CIA i Mossad naoružali sirijsku oporbu te od njih napravili teroriste i zločince. Kao u Vijetnamu, Koreji, Iraku, Afganistanu, Egiptu, Libiji ...


= = =
Post Script

Evo kako njegova država (USA) i njegov narod (Amerikanci) uvode "demokraciju" ili - u normalnom i razumljivom prijevodu - terorizam nad protivnicima zločinačkog pothvata zvanog cionizam:

 Podržavam ovo što kaže VLM.   Nisam za ovo što kaže VLM.

Gost_789, 2012-10-19 u 12:37:59 na vrh stranice

Bill Gates najavio da će uz pomoć cjepiva smanjiti broj ljudi na Zemlji!

Zanimljivo je da je Bill Gates, koji je većim dijelom financirao proizvodnju cjepiva kojim su cijepljene bebe u Bosni i Hercegovine, prije par godina vrlo otvoreno izjavio da će zaklada Billa i Melinde Gates dati 10 milijardi US$ za razvoj novih cjepiva za djecu Afrike i drugih zemalja Trećeg svijeta. Ta je zaklada u partnerstvu sa Svjetskom bankom, Svjetskom zdravstvenom organizacijom (WHO), te industrijom cjepiva, sponzor Globalne aliance za vakcinaciju i imunizaciju (GAVI). Cilj GAVI je cijepljenje svakog novorođenčeta u nerazvijenim zemljama. Kazao je, također, da je cilj te vakcinacije smanjenje populaciju na Zemlji. Smrti novorođenčadi koje su se cijepile Gatesovim cjepivom, dokazuju po svemu sudeći, da je Gates daleko dogurao u svojoj mračnoj misiji.

 Podržavam ovo što kaže Gost_789.   Nisam za ovo što kaže Gost_789.

miX, 2012-10-23 u 09:12:17 na vrh stranice

Nalog za rat je potpisan

Dnevno.hr, 15.10.2012
Švicarska se priprema za europske nemire

Ministar obrane Švicarske Ueli Maurer izjavio je za časopis Sonntag da se vojska priprema za nemire u Europi. 'Ne isključujem da ćemo u sljedećim godinama trebati vojsku.', rekao je. Dodao je i kako Europa postaje slabija i kako će oni koji se neće moći braniti biti ucjenjivani. Iza Maurerovih riječi čvrsto stoji i glavni vojni zapovjednik André Blattmann, koji će četiri bojne sa 1600 vojnih policajaca raspodijeliti po strateškim točkama u četiri švicarska kantona.

Da nije riječ o floskuli senzacionalističkih medija, potvrdio nam je i glavni urednik portala švicarskih Hrvata (croatia.ch), Zvonimir Mitar. No, on upozorava kako Maurera treba shvatiti s rezervom.

- Ueli Maurer je istaknuti član desne populističke stranke SVP, najjače u Švicarskoj, ali svejedno u opoziciji. U zadnje vrijeme stranka je uzdrmana skandalima pojedinih članova iz vrha stranke, pa i on, kao i naši (ekstremni) desničari, sve vidi u najcrnjim bojama i plaši narod da bi birali njega i stranku. Jer ih, 'kao fol', samo oni mogu spasiti, a svi ostali su 'izdajnici' - kaže Mitar.

Vojna vježba u rujnu

Maurera s rezervom ipak nije shvatio profesor nacionalne sigurnosti na U.S. Naval War College (Sveučilište vojne mornarice) John R. Schindler.

- Ministar Maurer, zbog šaputanja visokih vojnih dužnosnika Švicarske, pokušava podići svijest da bi europska kriza mogla postati vrlo neugodna. Švicarska vojna vježba u rujnu, zvana Stabilo due, je bila usmjerena na mogućnost da europska nestabilnost izmakne van kontrole. (...) To što švicarska vojska dodaje četiri nove bojne vojne policije, koji će se raspršiti diljem zemlje, pokazuje da je prijetnja o kojoj razmišljaju prijetnja nereda i kaosa, a ne invazije - piše Schindler na The XX Committee u članku pod naslovom 'Može li europska kriza postati jako, jako gadna?'. Schindler kaže kako Švicarska, s obzirom na broj stanovnika, ima ogromnu vojsku.

- Održavaju svoj poseban vojni sistem, koji se temelji na uvježbavanju gotovo cijele muške populacije, ali vrlo malog aktivnog kadra. (...) Švicarci mogu mobilizirati 200.000 uvježbanih vojnika, što je trećina broja od prije dvadeset godina - kao i svi, smanjili su broj vojnika zbog smanjenja prijetnje nakon pada Sovjetskog bloka - opisuje Schindler švicarski vojni sustav.

>>> Europska će se unija kao komunistički SSSR i Jugoslavija raspasti u krvavim etničkim sukobima

Obrana od vala izbjeglica

Zvonimir Mitar upozorava nas na to kako se Švicarci ne boje samo europskih nemira nego i 'nezaustavljive bujice imigranata' iz Europe i svijeta. 'Ozbiljno je:
Švicarska se priprema za obranu od vala izbjeglica', piše Kopp online. Podsjećaju kako je šef vojske André Blattmann ismijan kada je prije dvije godine grčki scenarij predvidio Španjolskoj, Italiji, Francuskoj i Portugalu. Rekao je tada kako je europska budućnost puno drugačija od one koju predviđaju političari te kako se vojske svih zemalja moraju pripremiti za borbene misije. Tada je nazivan čudakom, no njegova su se predviđanja pokazala točnim.

- Ključne poruke su: kriza eura povećava potencijal za nasilje. Zemljama poput Španjolske, Grčke i Italije prijeti velika, masovna nezaposlenost i daljna radikalizacija stanovništva. Švicarska se treba bojati širenja nemira na njihovom teritoriju. (...) Riječ je o potencijalnim nemirima, masovnim demonstracijama i izbjeglicama iz okolnih, susjednih zemalja, Francuske, Njemačke i Austrije. Obranu od takvih izbjeglica uvježbavalo je 2000 najviših časnika u vježbi 'Stabilo due'. Švicarska vojska želi četiri nove bojne vojne policije, s ukupno 1600 vojnika čuvati strateške točke u sva četiri dijela zemlje. Slogan glasi: Oprez, građanski rat - piše Kopp online.

Europu posljednjih mjeseci potresa niz prosvjeda i nemira. Od Grčke, preko Španjolske, prosvjedovati se počelo čak i u Hrvatskoj. Nadajmo se da su tradicionalno precizni Švicarci u krivu kada predviđaju nemire na 'starom kontinentu'.

22 nova borbena aviona

Švicarska je ove godine objavila kako kupuje 22 borbena aviona Saab Gripena od Švedske. Kupnja je izazvala kontroverze jer je parlamentarna komisija za sigurnost utvrdila kako je Federalno vijeće odabralo avion koji nosi najviše tehničkih, komercijalnih i financijskih rizika. Maurer je tada rekao kako je Gripen najjeftinija opcija (2,6 milijuna eura), u usporedbi sa francuskim Dassault Rafaleom i EADS Eurofighterom. Protivnici kupnje aviona, kojim se mijenjalo zastarjele F-5 Freedom Fightere, željeli su održati referendum.

Vojna neutralnost u dva svjetska rata

Švicarska vojska je od prosinca 1914. do proljeća 1918. bila pripremna djelovati uz granicu s Francuskom iz straha da se rat ne prelije u neutralnu Švicarsku. Ova zemlja tada je mobilizirala 220.000 vojnika. Neutralnost je ugrožena 1917. kada je Robert Grimm, socijalistički političar, otputovao u Rusiju kao aktivist da ispregovara separatni mir između Rusije i Njemačke, predstavljajući se kao švicarski diplomat.

Početkom Drugog svjetskog rata Švicarska je mobilizirala gotovo 500.000 vojnika. Tijekom invazije na Francusku, Njemačka je konstantno prolazila kroz švicarski zračni teritorij, zbog čega je 1940. godine srušeno 11 Luftwaffe borbenih aviona. Nijemce je posebno naljutilo što Švicarci za rušenje njemačkih aviona koriste njemačke avione Bf-109. Do američkog slučajnog bombardiranja grada Schaffhausena, Švicarci su Saveznicima progledavali kroz prste kod kršenja zračnog teritorija. Švicarska je do 1945. godine 'ugostila' oko 300.000 izbjeglica, od čega je trećina bila stranih vojnika. Ulazak nije odobren za 10 do 24.000 Židova. 'Naš mali čamac za spašavanje je pun', rekao je tada jedan vladin dužnosnik.

* * *

Dnevnik.hr (židovska truba), 22.10.2012.
Izgubljena generacija EU mogla bi pokrenuti revoluciju poput Arapskog proljeća

Podaci studije OECD - Organizacije za ekonomsku suradnju i razvoj - pokazuju da je EU pala na ispitu socijalnih prava. "Izgubljenoj generaciji" pripadaju mladi između 15 do 29 godina koji nemaju posao niti su u nekom obrazovnom programu, piše B92. Njih u zemljama EU ima čak 14 milijuna i koštaju EU godišnje čak 153 milijarde eura. Poražavajući podaci govore kako su mladi od 15 do 29 godina koji nemaju posla i koji nisu nastavili dalje školovanje, u EU dostigli rekordni nivo te da njihovo zbrinjavanje košta 3 milijarde eura tjedno.

Zaključuje se da je EU pala na ispitu socijalnih prava i da bi ovakva alarmantna situacija vrlo lako mogla pretvoriti u akciju koju su prije dvije godine pokrenuli mladi u Sjevernoj Africi. 'Posljedice nisu isključivo ekonomske nego i duboko društvene jer postoji rizik da se ovi mladi ljudi isključe iz bilo kakvog demokratskog sudjelovanja u našem društvu', navodi se u studiji. Poražavajuć je podatak i da 42 posto mladih u EU radi na privremenim poslovima. Od početka globalne ekonomske krize 2008. godine do danas nezaposlenost među mladima od 15 do 29 godine porasla je za 28 posto i dalje raste.

Stefano Skarpetta šef odjela OECD-a zadužen za studiju kaže kako je EU pala na velikom ispitu. "Mi tim mladim ljudima ne nudimo nikakve opcije, a ni priliku da pokažu ono što znaju. Ukoliko nešto ubrzo ne učinimo uskoro će porasti društvene i političke tenzije", upozorava on. Skarpetta dodaje i kako su 'arapsko proljeće', koje krenulo od zemalja Maghreba, pokrenuli mladi ljudi koji nisu imali ni posao ni priliku da se iskažu, pa su počeli mijenjati stvari revolucijom na ulicama ...

 Podržavam ovo što kaže miX.   Nisam za ovo što kaže miX.

Kazarska TV, 2012-11-08 u 15:55:11 na vrh stranice

Netanyahu: Ne treba mi odobrenje SAD-a za napad na Iran!

Izraelski premijer Bejamin Netanyahu ponovio je svoju odlučnost da napadne iranski nuklearni program što bi se, kaže, moglo dogoditi i bez sudjelovanja SAD-a ili bilo kojeg drugog međunarodnog faktora. "Kada je David Ben-Gurion proglasio osnivanje države Izrael, je li to bilo učinjeno uz odobrenje Amerike?", rekao je Netanyahu u intervjuu koji se emitirao na izraelskoj televiziji u ponedjeljak navečer, piše The New York Times. "Ako netko ovdje sjedi kao premijer Izraela i ne može poduzeti ništa vezano za stvari koje su ključne za egzistenciju njegove zemlje, njezine budućnosti i sigurnosti, te potpuno ovisi o dobivanju odobrenja od drugih, onda on nije vrijedan vodstva. Ja mogu donijeti takvu odluku", bio je odlučan i jasan Netanyahu.

>> Netanyahu pred UN-om s dijagramom bombe: "Svijet ima vremena do ljeta"

Osim stvaranja diplomatskih tenzija ukoliko Izrael i bude djelovao protivno željama Washingtona, postoji veća praktična zabrinutost. Izraelskoj vojsci, naime, nedostaje kapacitet da probije sva iranska podzemna nuklearna zdanja i tako bi vrlo vjerojatno mogao samo odgoditi potencijalni razvoj nuklearnog naoružanja za nekoliko godina. Amerikanci za razliku od Izraelaca posjeduju oružje koje bi moglo iranskim nuklearnim postrojenjima nanijeti daleko više štete.

 Podržavam ovo što kaže Kazarska TV.   Nisam za ovo što kaže Kazarska TV.

dst, 2012-12-07 u 07:37:33 na vrh stranice

Cionisti opet podmeću i bezočno lažu

Smrdi, smrdi, užasno smrdi ...

Na njihovom krvavom pljačkaškom putu ako ne prolaze planovi A, B, C, D... i tako dalje, onda idu planovi ŽNJ, FRLJ, KNJ, PRD, SMRD, ŠMRK, RRR, DRR, ZVRR, UK, BUK, ŽVRNJ, ŽVRC, PRC, KRC, BIG BANG, DOOM, BOOOM ... Gadovi cionistički tako su izmasakrirali i opljačkali Indijance, Japance, Vijetnamce, Korejance, Iračane, Libijce, Afganistance ... i koga sve ne ...

 Podržavam ovo što kaže dst.   Nisam za ovo što kaže dst.

..., 2012-12-11 u 10:23:45 na vrh stranice

Spin pušiona

Proizvođači ljudskog zla i trgovci životima opet vrte spinove te se okreću onome čime ih pamti duga krvava povijest:

Niti jedan imperij tijekom povijesti nije svrgnut dekretom, niti milom - to proizvođači ratova vrlo dobro znaju - pa zato ...


- - -
Post Script

Ovo nije špijunski rat nego bezočno, kriminalno i do neba pokvareno cionističko podmetanje za novi rat, nove zločine i nove pljačke ...

 Podržavam ovo što kaže ....   Nisam za ovo što kaže ....

HRT, 2013-01-31 u 14:23:05 na vrh stranice

Izrael napao Siriju!?!

Sirijska vojska tvrdi da je Izrael izveo zračni napad na tu zemlju. No opovrgnuli su izvještaje da su pogođeni kamioni puni oružja. Dvije su osobe ubijene u napadu, a pet ih je ranjeno. Libanonski sigurnosni izvori, zapadni diplomati i sirijski pobunjenici potvrdili su da je pogođen konvoj pun oružja blizu libanonske granice. Napad je izveden jer se izraelske vlasti boje da bi sirijski projektili i kemijsko oružje mogli doći u ruke Hezbolaha. Izreal i SAD odbili su komentirati incident.

Moskva je duboko zabrinuta zbog izvješća o izraelskim zračnim udarima na sirijski teritorij. Ako ta infromacija bude potvrđena znači da se radi o neisprovociranim napadima na teritorij suverene države kojima se grubo krši Povelja UN-a i koji su neprihvatljivi bez obzira na motive, priopćilo je rusko ministarstvo vanjskih poslova. Ponovno pozivamo na okončanje nasilja u Siriji, nedopuštanje miješanja izvana te pokretanje svesirijskog dijaloga na temelju ženevskih sporazuma od 30. lipnja 2012.

* * * * * *

HRT, 23.01.13.
U Maliju 2.300 francuskih vojnika

Broj francuskih vojnika raspoređenih u Maliju popeo se na 2.300 i Francuska dvanaestog dana vojne operacije nastavlja slati pojačanja u tu zemlju, objavilo je francusko ministarstvo obrane. Francuske vojne snage organiziraju nužnu pomoć i logistiku te zapovjedno središte operacije. Skupina sa 150 vojnika mornaričkog pješaštva koja je iz Francuske stigla u ponedjeljak, zadužena je za sigurnost pozadinske baze operacije Servala, dodaje u srijedu ministarstvo na svojoj mrežnoj stranici.

BPC Dixmude, zapovjedno-desantni brod, isplovio je u ponedjeljak iz Toulona s jedinicama kopnene vojske s oko 120 lakih oklopnih transportera koji će sudjelovati u operaciji. Pojačanje borbene sposobnosti francuskih snaga trebalo bi im omogućiti da brzo dostignu, pa i prestignu, prvotno najavljen broj od 2.500 francuskih vojnika u Maliju.

Francuski vojnici na terenu konsolidiraju snage za odvraćanje kako bi spriječili svaku ofenzivu naoružanih islamista prema jugu zemlje, rekli su iz istog izvora. Zračni udari na islamističke položaje nastavljaju se, uz desetak polijetanja borbenih zrakoplova na dan. Istodobno, vojne sastavnice iz afričkih zemalja koje trebaju pomoći malijskoj vojsci u oslobađanju sjevera zemlje sada raspolažu s gotovo 1.600 ljudi u Maliju i u Nigeru, dodaje ministarstvo obrane.

Oko 1.000 vojnika iz Nigera, Nigerije, Toga i Benina i prve jedinice glavnog stožera snaga "sada sudjeluju u okviru AFISMA-e" (Međunarodne snage za pomoć Maliju). U Niamey, prijestolnicu Nigera, stiglo je i 500 vojnika iz Čada.


= = =
Francuzi su već okupirali Mali, a imperijalne sluge to nazivaju "pomoć". Al Kaida, islamisti, Vietkong, ustaše... i tako redom - sve izmišljeni neprijatelji čiju zemlju treba pokoriti i dati na upravljanje kazarskim činovnicima i njihovim slugama. Te sluge kazarskog imperija negdje se zovu partizani, negdje ustanici, negdje demokrati, negdje antiteroristi, negdje antifašisti, negdje antisemiti ... A svima je zajedničko to da provode terorizam po naputku imperija - negdje po naputku cionizma, negdje po naputku Kominterne, negdje po naputku NATO-a, negdje po naputku civiliziranog svijeta ...


- - -
Post Script

Dnevno, 01 Veljača 2013
Nova rekolonizacija Afrike?

- Borba protiv terorizma u Sjevernoj Africi trajati će desetljećima - izjava je to britanskog premijera Davida Camerona kao osvrt na posljedne vojne intervencije koje se događaju na ovom kontinentu. Nakon događaja u Libiji i Egiptu centar zbivanja sada postaje afrička država Mali u kojoj se pokreću nove ratne operacije u borbi protiv Al Qaeda-e i ostalih islamsko-magrebskih pobunjenika. "Zaboravljena" francuska bivša kolonija opet je došla u centar zbivanja nakon što su francuske vojne snage krenule u ratne operacije na sjever ove zemlje gdje će se boriti protiv islamističkih terorističkih skupina koje izazivaju pobune.

"Cilj je ponovno osvajanje Malija", kaže francuski ministar obrane Jean Yves Le Drain. "Intervencija u Maliju će trajati koliko bude potrebno za to." On sam ističe kako takav poduhvat nije lagan jer su pobunjenici izmješani sa lokalnim stanovništvom. Francuska je već poslala 2000 vojnih trupa koje su prvo preuzele gradove Diabaly i Douentza, te nakon toga pozicionirale svoje snage prema sjeveru. Iako se prvo činilo da će samu intervenciju odraditi Francuska, ona je vrlo brzo pozvala druge članice NATO pakta - Veliku Britaniju i SAD koje su pomogle tijekom transporta vojnika i opreme.

Britanski predstavnici iniciraju ovih dana sastanak u Bruxellesu na kojem će raspravljati o slanju vojnih trupa kao dio misije EU na afričkom kontinentu. Planira se poslati 500 dodatnih trupa u Mali od kojih će 350 biti britanske. Ovo također uključuje i 40 dodatnih vojnih savjetnika i 200 vojnika koji će biti poslani u susjedne zemlje. Udruženje ECOWAS (Economic Community Of West African States) će se također pridružiti francuskim vojnim snagama. Sama cijena ove operacije procjenjuje se na 950 milijuna dolara, a koju će kako kažu, financirati međunarodni sponzori.

Nedavno umirovljeni kongresnik Ron Paul u svojoj tjednoj kolumni za 'Texas Straight Talk' naziva umješanost SAD-a u Maliju "nedeklariranim ratom". Kaže kako je američka asistencija francuskoj intervenciji u Maliju znak da Obamina administracija ulazi u novi rat. "Obama je započeo svoje tjedno obraćanje naciji sa obećanjem kako je desetljeće rata za nama", ističe Paul, "a odmah nakon toga užurbano ulazi u novi rat, ovaj put to je afrička zemlja Mali."

Francuzi su ubrzo zamolili SAD za pomoć koji je pomogao prevesti tankere ne bi li pomogao u opskrbi francuskih letjelica koje su se zatekle na zaraćenom sjevernom dijelu zemlje i na taj način pokazao svoju umješanost u ovom sukobu. Prije nekoliko dana uspješno je dogovorena gradnja nove vojne baze sa Nigerijskom vladom. Američki predstavnici uspjeli su dobiti dozvolu za izgradnju baze koja se nalazi u neposrednoj blizini granice sa Malijem, a sve u svrhu kako bi mogli nadgledati trenutnu situaciju i intervenirati po potrebi.

Paul ističe kako se boji da će Obamina administracija intervenirati u Maliju bez pregovora sa Kongresom o tome - identično kao što je učinila u Libiji. Radi li se o novoj (re)kolonizaciji Afrike ili borbi protiv islamskih pobunjenika koji su posljedica ratnih zbivanja u Libiji? I dok neki analitičari ovim operacijama daju isključivo ekonomsko značenje, drugi pozivaju na ratne pripreme oko budućih događaja u Africi i ostatku svijeta. Na ovaj način, kako neki ističu, učvršćivanje vojnih položaja na ovom području stavilo je susjednim zemljama - Maroku i Alžiru - "omču oko vrata".

 Podržavam ovo što kaže HRT.   Nisam za ovo što kaže HRT.

Cynthia Boaz, 2013-02-07 u 20:55:02 na vrh stranice

Tehnike pranja mozga

Kako manipulirati javno mnijenje putem propagande i tehnika "pranja mozga" pokušala je razjasniti Dr. Cynthia Boaz kroz četrnaest bitnih točaka. Doktorica Boaz asistentica je profesora političkih znanosti na Sonoma sveučilištu i ekspert za pitanja demokracije, nenasilnih prosvjeda, građanskog otpora i političke komunikacije s medijima. "Ironično je da u eri neprekidnog prijenosa programa kabelskih televizija i kreiranja stvarnosti, odnos žutog tiska i istinitost vijesti drastično se mijenjaju. Prosječan Amerikanac gleda do 50 sati televizijskog programa tjedno, a kulturni značaj svega gotovo je neznatan. Više nisu samo mainstream mediji ti koji toleriraju krive interpretacije činjenica i povijesnih situacija nego i ostali mediji sve potvrđuju prijenosom informacija", navodi Boaz. "Kao primjer, uzmimo u obzir ogromnu količinu krivih informacija putem, recimo, Foxa - ljudi i danas vjeruju da je Saddam Hussein imao oružje za masovno uništenje i da stoji iza napada 11/9, tu je i mišljenje da ne postoje klimatske promjene, da su svi muslimani teroristi itd. Jasno je da su te tvrdnje neistinite, a Fox iste i dalje održava kao moguće", zaključuje Boaz i navodi četrnaest tehnika kojima se manipuliraju gledatelji, a mi smo ih usporedili sa stanjem u Hrvatskoj.

Tehnike manipulacije:

Prodaja panike - Ovo je samo korak ispod sijanja straha. Ovaj plan uključuje zastrašivanje i teroriziranje publike kroz svaki trenutak. Muslimani, svinjska gripa, recesija, homoseksualci, imigranti, komunisti, partizani, ustaše, ćirilica, seksualni odgoj ...

Uništavanje karaktera / Ad Hominem - Mediji poput Foxa ne vole debatu, oni preferiraju napad na nečiji kredibilitet, motive, inteligenciju, karakter ili čak zdrav razum. Ad Hominem ("argumentum ad hominem" pokušaj je negiranja istinitosti neke tvrdnje ukazivanjem na negativne karakteristike ili vjerovanja osobe koja je iznijela tu tvrdnju kao takvu ...

Projekcija / Izvrtanje - Ovo frustrira gledatelja koji zaista pokušava slijediti argument. Pod time se podrazumijeva da pomoću taktike upotrebljavate niz radnji i onda svog protivnika optužite da je on s tim počeo prvi ...

Povijesni revizionizam - Razne medijske kuće koriste ovaj alat da bi vlastitu propagandu uklopili u svjetonazor ...

"Žrtveni jarci" / "Stavljanje u isti koš" - Najbolji alat za nesigurne i preplašene osobe. Ovo je kombinacija izazivanja straha i diverzije. Pronađi grupu za etiketiranje i okrivljavanje za razne probleme da bi opravdao nasilje ili dehumanizaciju te grupe i banaliziraj odgovornost za bilo koju štetu koju im naneseš ...

Konflacija (spajanje) nasilja s moći i borbe protiv nasilja sa slabošću - Ovo je više "meta-okvir" nego medijska tehnika, ali ih dnevne vijesti konstantno lansiraju. Tako su termini poput 'demonstracije snage' često vezani uz represiju. Ciljevi ovoga su senzibiliziranje ljudi s prikazivanjem sile pa ratovi postaju poput sportskih događanja. Također i političko nasilje postaje "moralno" i "borba za ljudska prava" - pa se izmjenjuju Ustavi i odlazi se u nepotrebne ratove "zbog pomoći i širenja demokracije". Nasilje postaje sinonim za patriotizam ...

Nasilništvo - Omiljena tehnika pojedinih komentatora. Nasilje nad gostima i izderavanje uz ismijavanje najbolje odgovara voditeljima s manjkom samopouzdanja ili argumenata prema sugovorniku ili temi ...

Konfuzija - Strategija koja odlično djeluje na publiku s niskim samopouzdanjem i zabetoniranošću u problemima. Obavlja se na način da se namjerno uzdrmava argument radi zbunjenosti - ukoliko se netko ne složi s iznesenom "istinom", ili je preglup ili je prefanatičan. Ljudi podložni manipulaciji će biti uvjereni kako se radi o sofisticiranoj ideji što dodatno ojačava moguću dogmu ...

Populizam - Tehniciranje koje uvijek dolazi pred izbore. Komentatori se prozivaju 'jednima od nas' i 'glasom naroda', pa nastupaju protiv protivnika naroda koji je 'elitist', 'birokrat' ili neka treća nedefinirana osoba. Gotovo uvijek ide ruku pod ruku s tehnikom 'žrtvenog jarca'. U svemu je skriven značaj ...

Buđenje 'vjerskog zajedništva' - Iznimno slična tehnika sa 'stavljanjem u isti koš' i populizmom. Novinari promoviraju moral ...

Zasićenje - Moćna tehnika kojom laž plasiramo ponovivši je sto puta, te je javnost zbog zaluđenosti prihvaća kao neospornu istinu samo da je se riješi. Repetitivnost, širokopojasnost i jednoumlje tri su glavna aspekta s kojima ovo uspijeva ...

Omalovažavanje obrazovanja - Mediji se konstantno bore protiv obrazovnog sustava, znanosti i intelektualaca ...

Institucionalna krivnja - Diskreditacija ljudi zbog sudjelovanja njihovih suradnika ili njih samih u 'sumnjivim' organizacijama u davnoj prošlosti ...

Diverzija - Situacija kada je voditelj programa ili komentator 'stjeran u kut' pa je primoran odvesti debatu u čudnom smjeru kojeg je ranije postavio kao 'plan B'...

Autorica sve zaključuje s razmišljanjem kako većina tehnika utječe na gledateljevo poistovjećivanje s određenim medijem i PR tijekom rasprave s prijateljima ili kolegama na poslu. Publika sve više generalizira medijske kuće bez praćenja pojedinih novinara što također odgovara manipulatorima - bilo kakav tekst će automatizirano biti branjen od strane čitatelja, jer će isti napad na takve sadržaje smatrati napadom na sebe. U budućnosti se sigurno može očekivati još veći rast tehnika i spajanje s propagandom - uz novogovor, spinove i implementacije.

 Podržavam ovo što kaže Cynthia Boaz.   Nisam za ovo što kaže Cynthia Boaz.

Wall St., 2013-03-13 u 11:37:17 na vrh stranice

Vojna industrija je jača nego ikada, a samo u pretprošloj godini stotinu najvećih distributera vojne opreme prodalo je 410 milijardi dolara svojih proizvoda. Kada izdvojimo prvih deset dolazimo do brojke od čak 208 milijardi. Međunarodni institut za mirnodopska istraživanja u Stockholmu izradio je popis, a '24/7 Wall St.' obradio je najutjecajnije dobavljače kroz detaljnu analizu. Zanimljivo, samo SAD godišnje potroši 712 milijardi na vojne usluge. Podaci su iz 2011. jer se ažuriraju s godinu dana zadrške.

10. United Technologies (SAD)

Trgovina oružjem: 11.6 milijardi dolara
Prodaja: 58.2 milijardi dolara
Profit: 5.3 milijardi dolara
Broj zaposlenih: 199.900
Prodajni sektor: Zrakoplovstvo, elektronika, oružje, helikopteri (Black Hawk i Seahawk)
Posebnosti: Najviše zaposlenih na svijetu uz najveći profit
Ostali proizvodi: Dizala, klime, zamrzivači

9. L-3 Communications (SAD)

Trgovina oružjem: 12.5 milijardi dolara
Prodaja: 15.2 milijardi dolara
Profit: 956 milijuna dolara
Broj zaposlenih: 61.000
Prodajni sektor: Elektronski sustavi, komunikacija, obavještajni sektor, nadzor i izviđanje
Posebnosti: Proizvodnja bespilotnih letjelica
Ostali proizvodi: ---

8. Finmeccanica (ITA)

Trgovina oružjem: 14.6 milijardi dolara
Prodaja: 24.1 milijardi dolara
Profit: -3.2 milijardi dolara
Broj zaposlenih: 70.470
Prodajni sektor: Zrakoplovstvo, artiljerija, motori, elektronika, vojna vozila, projektili, municija
Posebnosti: Suđenje zbog mita prema indijskoj vladi za ugovor oko dvanaest helikoptera, uhićena uprava
Ostali proizvodi: ---

7. EADS (NIZ)

Trgovina oružjem: 16.4 milijardi dolara
Prodaja: 68.3 milijardi dolara
Profit: 1.4 milijardi dolara
Broj zaposlenih: 133.120
Prodajni sektor: Zrakoplovstvo, elektronika, projektili
Posebnosti: Uz BAE Systems najjača kompanija za svemirske letjelice
Ostali proizvodi: Sve vezano uz putovanja u svemir

6. Northrop Grumman (SAD)

Trgovina oružjem: 21.4 milijardi dolara
Prodaja: 26.4 milijardi dolara
Profit: 2.1 milijardi dolara
Broj zaposlenih: 72.500
Prodajni sektor: Zrakoplovstvo, elektronika, projektili, brodovi, svemir
Posebnosti: Tvrtka je među najvećim zagađivačima zraka
Ostali proizvodi: Obrambeni radari, sustavi za odgovor u kritičnim trenucima

5. Raytheon (SAD)

Trgovina oružjem: 22.5 milijardi dolara
Prodaja: 24.9 milijardi dolara
Profit: 1.9 milijardi dolara
Broj zaposlenih: 71.000
Prodajni sektor: Elektronika, projektili
Posebnosti: Jedan od glavnih suradnika američke Vlade, tvorci Tomahawk projektila
Ostali proizvodi: ---

4. General Dynamics (SAD)

Trgovina oružjem: 23.8 milijardi dolara
Prodaja: 32.7 milijardi dolara
Profit: 2.5 milijardi dolara
Broj zaposlenih: 95.100
Prodajni sektor: Artiljerija, elektronika, vojna vozila, municija, brodovi
Posebnosti: Čak 18.000 transakcija uz najveći rast prodaje od čak 73%
Ostali proizvodi: Električni brodovi, bojni spremnici

3. BAE Systems (ENG)

Trgovina oružjem: 29.2 milijardi dolara
Prodaja: 30.7 milijardi dolara
Profit: 2.3 milijardi dolara
Broj zaposlenih: 93.500
Prodajni sektor: Zrakoplovstvo, artiljerija, elektronika, vojna vozila, projektili, municija, brodovi
Posebnosti: L-ROD oklopni sustav, 'Hawk Advanced Jet Trainer' simulacijski sustav za pilote
Ostali proizvodi: ---

2. Boeing (SAD)

Trgovina oružjem: 31.8 milijardi dolara
Prodaja: 68.7 milijardi dolara
Profit: 4.0 milijardi dolara
Broj zaposlenih: 171.700
Prodajni sektor: Zrakoplovstvo, elektronika, projektili, svemir
Posebnosti: Drugi najveći proizvođač oružja sa samo 46% udjela profita od vojne industrije u ukupnom poslovanju
Ostali proizvodi: Komercijalni i putnički zrakoplovi - Boeing 747, 757, 787 Dreamliner, ugovori s NASA-om

1. Lockheed Martin (SAD)

Trgovina oružjem: 36.3 milijardi dolara
Prodaja: 46.5 milijardi dolara
Profit: 2.7 milijardi dolara
Broj zaposlenih: 123.000
Prodajni sektor: Zrakoplovstvo, elektronika, projektili, svemir
Posebnosti: Rast profita svake godine, najjača svjetska korporacija vojne opreme s najviše ugovora
Ostali proizvodi: Radari, bespilotne letjelice

 Podržavam ovo što kaže Wall St..   Nisam za ovo što kaže Wall St..

The American Dream, 2013-04-23 u 12:34:56 na vrh stranice

Krvavi maraton

Bombaški napad na Bostonski maraton već je od prvog dana bio pravi poligon kontroverzi, teorija zavjere i velikih sigurnosnih propusta. Nakon svega ostala su brojna pitanja, a portal 'The American Dream' podcrtao je sedamnaest najbitnijih, uz još tri isto tako ključna. Izuzev tih ključnih mozganja, tu su i fotografije koje su iz dana u dan podizale veliku prašinu na društvenim mrežama.


Pitanja koja mediji ne postavljaju:

1. Zašto je službeni komentator tijekom utrke najavio bombašku vježbu specijalnog odreda bostonske policije sudionicima i gledateljima?

"Objave su čitali na razglasu, te su jasno naveli kako su ovi psi i potraga samo dio velike vježbe. Unatoč tomu što se činilo da se nešto čudno događa, govorili su da je riječ o vježbi", izjavljuju očevici. "Danas će se održati kontrolirana eksplozija preko puta gradske knjižnice u sklopu vježbe jedinice za bombaške aktivnosti", rekli su glasnogovornici maratona, a iz tog razloga je u početku objavljeno kako je posrijedi "nesreća prilikom vježbe".

2. Zašto službeni izvori opovrgavaju održavanje te vježbe, unatoč svjedocima?

3. Zašto je The Mirror objavio kako je riječ o "dvanaestočlanoj terorističkoj 'spavačkoj' ćeliji čiji su članovi braća Tsarnaev"?

"Nema sumnje da braća nisu djelovala sama. Uređaji potrebni za detonaciju dviju bombi visoko su sofisticirani i ne mogu se naučiti putem Googlea. Jednostavno su prenapredni. Netko je braću osposobio, a mi moramo otkriti o kome se radi. Agenti sumnjaju na terorističku skupinu od dvanaest članova, koja već godinama čeka na akciju", citirali su službene kanale.

4. CBS je objavio kako je FBI ispitivao Tamerlana Tsarnaeva još 2011. godine. Majka pak tvrdi kako je riječ o pet godina. Zašto je FBI prvotno odbacio istinitost tih tvrdnji i koja je zapravo priroda odnosa između američkih obavještajaca, agenata i braće?

5. Debka je objavila kako su braća Tsarnaev "dvostruki agenti unajmljeni od strane SAD-a i Saudijske Arabije kako bi prodrli u Wahhabi džihadističku mrežu unutar ruske zajednice". Postoji li mogućnost da su ovakve insinuacije i poveznice istinite?

6. Njihov ujak smatra kako su određeni "mentori" radikalizirali inače mirnu braću. Zašto se ne otvori istraga o tome postoje li i tko su ti mentori?

7. Što se točno dogodilo Tamerlanu Tsarnaevu tijekom njegovog putovanja u rodnu Mahachkalu (Dagestan) i odlaska u Čečeniju prošle godine?

8. Koja je stvarna poveznica između braće i poznatog vođe pobunjenika u Čečeniji, Doke Umarova?

9. Stoji li Tamerlan Tsarnaev iza objave videa na YouTubeu o dvanaestom Imamu Mahdiju koji će uskoro doći, te će se uzdići islamska vojska s crnim zastavama iz iranske provincije Khorasan?

10. Zašto nikome nije odmah rečeno da je ovakav oblik "ekspres lonac bombi" sličan onome upotrebljavanom u Pakistanu i Afganistanu, ukoliko je to "općepoznata činjenica"?

11. Prvotni osumnjičeni bio je državljanin Saudijske Arabije Abdulrahman Ali Alharbi. Unatoč "teškim ozljedama" već napušta SAD. Postoji li mogućnost da je nekome u interesu njegovo napuštanje države?

12. Zašto su fotografije Abdulrahmana Ali Alharbija s dva nepoznata Saudijca tijekom Bostonskog maratona na svu silu zataškavane?

13. Zašto su mediji u početku ignorirali rođačke veze Abdulrahmana Ali Alharbija i brojnih članova Al Qaede?

Od osamdeset i pet najtraženijih terorista u Saudijskoj Arabiji čak su šestorica (Badr Saud Uwaid Al-Awufi Al-Harbi, Muhammad Atiq Uwaid Al-Awufi Al-Harbi, Khalid Salim Uwaid Al-Lahibi Al-Harbi, Raed Abdullah Salem Al-Thahiri Al-Harbi, Abdullah Abdul Rahman Muhammad Al-Harbi, Fayez Ghuneim Humeid Al-Hijri Al-Harbi) bliski rođaci prvoosumnjičenog. Čak i ukoliko dotični nije kriv za napade, u najmanju ruku ga je trebalo ispitati o djelatnostima njegovih rođaka, a ne ga pustiti da ode iz SAD-a.

14. Zašto je neposredno nakon što je Alharbi osumnjičen za napad, državni tajnik SAD-a John Kerry imao privatni sastanak s ministrom vanjskih poslova Saudijske Arabije?

15. Zašto se Barack Obama sastao izvan protokola s veleposlanikom Saudijske Arabije neposredno nakon napada?

16. Zašto je Michelle Obama posjetila Abdulrahmana Ali Alharbija u bolnici?

17. Zašto su brojni mediji poput CNN-a otvoreno izvještavali o "desničarskim ekstremistima" kao o potencijalnim bombašima, i to bez ikakvih dokaza da je o tome riječ?

18. Zašto su braća Tsarnaev konstantno prozivani "Čečenima" čisto jer su, kako je Fox naveo, iz "područja blizu Čečenije"?

Riječ je Dagestanu, a braća su inače podrijetlom iz Kirgistana.

19. Tko su pripadnici specijalnih postrojbi fotografirani tijekom Bostonskog maratona i gdje im je nestala "oprema" neposredno prije bombaškog napada?

20. Tko je tajanstvena osoba koja stoji na krovu jedne od zgrada tijekom aktivacije eksploziva?


- - -
Ovakav, krvavi Bostonski maraton, moguće je smisliti samo u glavama cionističkih plaćenika, što CIA i AL Kaida svakako jesu. Henry Kissinger & Co. ne prestaju osmišljavati zla, a taj kartel svakako ima brojne sljedbenike prokletog i krvavog boga Novca. U isto to vrijeme u Iraku, Libiji, Rusiji i ostalim užarenim kotama imperija ginu civili, a "naši medii o tome samo par riječi, dok krvavi Bostonski maratn ne skidaju s naslovnica. I ovo samo dokazuje aktivnosti izraelsko-američkih plaćenika i šijuna koji nešto kuhaju na Bliskom i dalekom istoku:

Oni ovim svakako pvezuju Iran iako pišu kako "nema dokaza". Bitno je stvoriti mržnju prema novom (starom) neprijatelju da bi lakše prodobili javnost za neki novi terorizam i rat. Ovaj cionistički etatizam je gori od fašizma inacizma - fakat. Sve je to plan istih prokletnika, jer su i komunizam i fašizam i nacizam i ovaj atatizam plod izopačenog uma cionsitičkih bankara koji prljavim krvavim novce rade što god hoće. Oni su stvarno izabrani - ali ne kako bi na Zemlji provodili ljubav i dobro nego su izabrani da po Zemlji siju ZLO ...

 Podržavam ovo što kaže The American Dream.   Nisam za ovo što kaže The American Dream.

Hina, 2013-05-04 u 10:17:33 na vrh stranice

Teroristi napadaju ...

WASHINGTON - Izrael je izveo zračni napad na Siriju, a cilj je vjerojatno bilo jedno skladište, objavio je u subotu neimenovani američki dužnosnik. Dužnosnik, koji je zahtijevao da ostane anoniman, nije želio iznijeti druge pojedinosti. Nešto ranije je CNN, pozivajući se na dva američka izvora, objavio da je Izrael vjerojatno izveo zračni udar na Siriju "u četvrtak ili petak". CNN-ovi izvori kažu da meta nije bila tvornica kemijskog oružja, a CBS navodi da se najvjerojatnije radilo o jednom skladištu.

Izraelska vojska nije željela komentirati vijest. Međutim, jedan je izraelski izvor rekao Reutersu da je premijer Benjamin Netanyahu u četvrtak u tajnosti sazvao sjednicu svog sigurnosnog kabineta, što je često znak da slijedi vojna akcija.

"Ne možemo to komentirati. Možemo jedino reći da je Izrael odlučan u tome da spriječi transfer kemijskog ili bilo kojeg drugog oružja iz ruku sirijskog režima u ruke terorista, posebice Hezbolaha u Libanonu", kazala je glasnogovornica izraelskog veleposlanstva u SAD-u. Pentagon i Bijela kuća odbili su komentirati mogući izraelski napad u Siriji.

Hezbolah i Izrael vodili su 34 dana dug rat 2006. godine. U siječnju ove godine Izrael je bombardirao konvoj u Siriji, kojim se vjerojatno prevozilo oružje za Hezbolah.

* * * * * *

Američki predsjednik Barack Obama rekao je u petak u Kostarici da ne namjerava poslati američke kopnene snage u Siriju i ponovio da će pričekati čvrste dokaze da sirijska vlada koristi kemijsko oružje protiv ustanika. Obama je istaknuo da Sjedinjene Države ne isključuju sve opcije kada je riječ o Siriji, u svjetlu sumnji da vlada sirijskog predsjednika Bašara al-Asada koristi kemijsko oružje. No, naglasio je da nije sklon slanju kopnenih snaga u Siriji, kazavši kako "ne predviđa" takav scenarij. Američka administracija razmatra slanje ubojitog oružja sirijskim ustanicima ...


- - -
bullshit

 Podržavam ovo što kaže Hina.   Nisam za ovo što kaže Hina.

dodatak, 2013-05-05 u 12:04:53 na vrh stranice

Izraelski je dužnosnik u nedjelju ujutro potvrdio da je Izrael tijekom noći izveo zračni napad blizu Damaska u Siriji, uz tvrdnju da je napad bio usmjeren na iranske rakete namijenjene Hezbolahu. Izraelci su u noći na nedjelju izveli zračni napad blizu Damaska, rekao je za France presse visoki izraelski dužnosnik koji je želio ostati anoniman. "Napad je izveden u blizini zračne luke Damask, a cilj su bili iranske rakete namijenjene Hezbolahu", rekao je.

Sirijska državna televizija ranije je objavila da su izraelske rakete u noći na nedjelju pogodile vojni istraživački centar Džamraja u sjevernom predgrađu Damaska. "Novi izraelski napad pokušaj je da se podigne moral terorističkih skupina koje posustaju pod napadima naše plemenite vojske", objavila je sirijska televizija. Očevici su kazali da su u trenutku eksplozija na nebu vidjeli zrakoplove, objavio je Sirijski opervatorij za ljudska prava sa sjedištem u Velikoj Britaniji.

Izraelci to nisu odmah željeli komentirati. (Hina)

 Podržavam ovo što kaže dodatak.   Nisam za ovo što kaže dodatak.

HRT, 2013-05-29 u 09:48:06 na vrh stranice

Ukinut embargo na uvoz oružja sirijskim pobunjenicim

Europska unija ukinula je embargo na uvoz oružja sirijskim pobunjenicima. Pregovori šefova diplomacija nisu bili jednostavni i trajali su 13 sati. Dogovoreno je da će svaka zemlja sama odlučiti hoće li isporučivati oružje sirijskoj oporbi. Rusija je razočarana.

EU je dogovorio da se ukine embargo na uvoz oružja za sirijske ustanike, dok će sankcije na oružje te gospodarske sankcije sirijskom režimu ostati na snazi, izvijestio je britanski ministar vanjskih poslova William Hauge. Francuska i Velika Britanija obvezale su se da trenutačno neće isporučivati oružje sirijskim ustanicima. No ta obveza praktično prestaje vrijediti 1. kolovoza.

Moskva je oštro kritizirala odluku Unije jer smatra da izravno šteti mirovnoj konferenciji. Odlukom EU-a promiču se dvostruki standardi. Ne možete s jedne strane izjaviti da želite zaustaviti krvoproliće u Siriji, a s druge slati još više oružja u tu zemlju, izjavio je zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova Sergej Riabkov. Rusija je najavila da će Siriji nastaviti isporučivati protuzračne raketne sustave S 300. To će biti faktor stabilnosti, odlučna je ruska strana, jer će spriječiti "neke usijane glave" da se uključe u sukob. U dvogodišnjem ratu poginulo je više od 80 tisuća ljudi.

Sjedinjene Države pozdravile su odluku EU-a. "Podupiremo ublažavanje embarga EU-a na oružje kao dio napora međunarodne zajednice da pokaže svoju punu potporu sirijskoj oporbi", kazao je pomoćnik glasnogovornika State Departmenta Patrick Ventrell.


- - -
Kojim i kakvim "pobunjenicima"?!? To su najobičniji teroristi koje naoružavaju cionistički mešetari.

Što ovo u stvarnosti znači: "Podupiremo ublažavanje embarga EU-a na oružje kao dio napora međunarodne zajednice da pokaže svoju punu potporu sirijskoj oporbi"?

To znači da amerikenjci preko svojih sluga na starom kontinentu žele rat, rat i samo rat. Gdje se to u (normalnom) svijetu oporba naoružava i tako naoružana ide protiv vlasti? Dao Bog da se u Americi i Izraelu to isto dogodi ...

 Podržavam ovo što kaže HRT.   Nisam za ovo što kaže HRT.

dst, 2013-06-05 u 10:54:32 na vrh stranice

Bilderberška ovulacija

Bilderberška ovulacija

Znao sam da hrvatski medijski prostor nema ama baš niti jednog jačeg portala koji nije pod nečijom (uglavnom cionističkom) kontrolom. Najčešće su to mediji koje kontrolira masonsko-udbaški kartel, a evo se - konačno - otkkrio i razlog postanka portala "advance.hr". Portal "dnevno.hr" je već provaljen kao udbaški, a ovaj sa stranim nazivom je masonski; dok su i jedan i drugi plod cionističkog kartela.

Ovaj članak je otkrio razlog zašto usrani "advance.hr" ima profesionalne novinare i bezbroj priloga koje netko prevodi i plasira na našu scenu:

Ne posjećujem često taj portal, ali se da skontati kako neki članci zahtijevaju pretplatu. I zašto je baš ovaj i ovakav članak "besplatan"? A?!? Podnaslovi tipa "Vodenim topovima i pendrecima na mirne prosvjednike koji žele spasiti posljednji park u centru Istanbula", "U slobodi nema mjesta za nemoral" ili "Sudionici prosvjeda 'Free Kisses' u Ankari" jasno ukazuju na ciljeve "objektivnog" pisanja. Među prvima u Hrvatskoj sam stao u obranu Gadafija i el Asada, a čini mi se kako ću i ovaj put stati u obranu režima na vlasti. Jer ovo i ovakvo događanje naroda ne može biti samo od sebe, a još manje može biti da je povod nemira u Turskoj "nekoliko stabala". Imperij kada ne može uzbunu udariti na velika zvona onda koristi i najmanje zvonce da rasturi nešto što im više nije po volji ili im više ne donosi dobit onakvu kakvu su isplanirali. Pod pojmom "profesionalni novinari" najčešće se kriju Soroševi plaćenici ili pripadnici režimskog kartela. Još jedna maska manje.

Prosvjedi u Turskoj su još jedan kotačić na putu Novog svjetskog poretka i cionističkog imperija. Turska se želi destabilizirati jer se turski premijer na tren odmetnuo iz Bilderberške ovulacije; slično kao i Mađarska - samo u nekim detaljima. Kako to da amerikenjcima ne smeta islamizam u Saudijskoj Arabiji i ostalim satelitima na Bliskom istoku? Očito su "islamizam" i "antisemitizam" IN ...


- - -
dodano 11.06.2013:

Očito je kako se najednom pojavljeni portal - uz brdo materijala i s istoka i sa zapada - sve više otkriva k'o jedno od oružja imperijalnih podružnica. Naime, ti i takvi portali će uredno objavljivati "istinu" o zbivanjima na jednom području, a razlog toga je da o drugom području podvaljuju laži jer će mnogi nasjesti na njihovu "istinoljubivost" prateći zbivanja s prostora koji im je cionistički isprdak Soros obilježio posebnom bojom. Tako je ovaj portalić "advance.hr" dobio zadatak da o Siriji (dijelom i o Iranu) piše onako kako to vidi aktualna vlast i američko-cionistička opozicija, dok će o Turskoj i aferi špijunaže koja ovih dana trese USA pisati onako kako to vide masonsko-udbaški plaćenici, tj. cionistička škrabala. Na naslovnici tog javnog zahoda gotovo niti slova o otkrivanju praćenja i prisluškivanja građana diljem svijeta, dok o Turskoj donose brdo materijala i to praćeno s pozicije opozicije. Vijesti koje odgovaraju cionistima su slobodne za čitanje, dok su one vijesti za koje je zainteresirana američko-cionistička oporba prekinute sa: "za nastavak čitanja, molimo pretplatite se". Čifutska posla.

Slično se događa i s nekim mainstream medijima. Kako bi režimski plaćenici ispali dosljedni i stručni novinari te istinoljubivi, neke jači mediji daju prostor nekom oporbenjaku. I što se događa? Usprkos brdu istinitih navoda koje iznesu "teoretičari zavjere", voditelji tih emisija popljuju gosta i isprovociraju ga, pa ga javno nazovu i idiotom.


 Podržavam ovo što kaže dst.   Nisam za ovo što kaže dst.

Hrvoje, 2013-06-05 u 14:05:39 na vrh stranice

Kad je o portalima riječ prije su partizani bili diverzanti po hrvatskim gradovima, a sad su prešli na Internet. Naime dijelovi stranice www.hsp1861.hr su "naseljene" zloćudnim virusom, kao i www.forum.hr kad se pokuša otvoriti teme splitski udbaški krug, služba državne sigurnosti, Hos, Franjo Tuđman,...

 Podržavam ovo što kaže Hrvoje.   Nisam za ovo što kaže Hrvoje.

dst, 2013-06-06 u 10:27:33 na vrh stranice

Jabučni GoogleSoftBook

@Hrvoje, to što si naveo samo je nastavak onoga što sam već pisao. Iluminati već imaju i Microsoft i Apple i Google i Faceboook i gotovo sve ostale moćnike iz IT svijeta, te uvelike kontroliraju ono što svatko od nas ima na ekranu ispred sebe. Zato ja ne koristim Google Chrome niti Microsoft Internet Explorer, već Mozilla Firefox koji je open source te kojega cionistički imperijalni spyware i malware još uvijek nije zarazio. Zato sam izbrisao aplikaciju Facebook for iPhone s ženinog "pametnog telefona", a vjerojatno ću izbrisati i Google Mail (Gmail), jer se preko tih tzv. olakšala veoma lako može zlouporabiti mobitel i sve ono što se nalazi u njemu. Ovo što sam naveo je željezarija imperija i školjka onoga što nam se uvuklo u život, dok su web stranice koje posjećujemo subproizvod koji je također friziran za potrebe davatelja usluga. Tu onda dolaze antivirus i antispam programi koji također vrše cijepljenje naših IT uređaja, cjepivom koje prolazi kroz laboratorije - kako iluminata tako i kroz mini laboratorije regionalnih policajaca. Jabučni GoogleSoftBook sam složio prema najjačim brandovima IT svijeta (AppGoogleSoftBook).

"Svi u području alternativnih medija i oni koji traže odgovore moraju ići zbilja duboko da bi ih pronašli. Postoji manipulirajuća sila kroz čitavu ljudsku povijest, a te krvne linije danas nazivamo 'Illuminatima'. Bogati i moćni ljudi predstavljaju tu silu - shvaćaju da je sve oko nas iluzija, te iz tog razloga koriste sotonističke obrede. Javni rituali i slavljenje kraljevskih obitelji manipuliranje su stvarnosti, a najveći ritual svega je ljudski život - oni ga žele manipulirati da bi stvorili strah i mržnju, vjerojatno da bi stvorili energiju. Dugoročna priča Bilderberga je da kroz dugo vremensko razdoblje putem svojim obiteljskih mreža mijenjaju planet i atmosferu, kao i samo čovječanstvo putem genetske modifikacije. Iz tog razloga ne postoji velika razlika između manipulacije ljudi i uništavanja planeta - ne slažem se da je posrijedi transhumanizam, već dehumanizam. Pretvaranje ljudi u strojeve bez svijesti je uništavanje čovječanstva", kaže David Icke.

"Inženjering straha je ključni element globalne dominacije Bilderberga i Google agende ka kreaciji transhumanizma. Ove godine Eric Schmidt, vlasnik Googlea, dolazi na sastanak da bi promovirao takve ideje putem DARPA-e i vojne inicijative. Najnovije ideje su došle do elektronskih tetovaža, a očigledno je da sve ima veze sa strahom - na taj način ljudi gledaju u svoje okruženje da bi tražili spas, te gube vlastitu moć. Mi smo beskonačno moćni, i to nam nitko ne može oduzeti", dodaje taj britanski Židov.

Drugi medijsko eksponirani Židov Noam Chomsky osudio je nasilje policije nad "mirnim" prosvjednicima u Turskoj rekavši kako te scene "podsjećaju na najsramotnije trenutke u turskoj povijesti". BTW; sve je više lažnjaka i raznih fotomontaža o brutalnosti policije u Turskoj. Medijski stručnjaci (tj. plaćenici cionizma) podvaljuju fotografije iz raznih dijelova svijeta da dokažu brutalnost turske policije i brojnost prosvjednika protiv vlasti turskog premijera Recepa Tayyipa Erdogana.

Skupina aktivista koja sebe naziva Taksim Solidarity Platform (TSP ili mirni PTSP) podnijela je jučer listu sa zahtjevima turskim vlastima, nakon sastanka sa zamjenikom premijera, gdje se između ostalog navodi:
- izgradnja u parku Gezi mora se obustaviti
- moraju se obustaviti svi planovi za rušenje Atatürk kulturnog centra
- guverneri Istanbula, Hataya i Ankare, kao i šefovi policije, koji su naredili napade na prosvjednike, moraju podnijeti ostavke
- moraju se ukinuti zabrane prosvjedovanja na tzv. "prvomajskim" lokacijama kao što je trg Taksim
- uporaba suzavca i sličnih supstanci mora se zabraniti
- svi uhićeni zbog prosvjedovanja moraju se odmah pustiti uz javnu izjavu da protiv njih neće biti pokrenuti postupci ...

Ti zahtjevi "aktivista" samo su markica na koverti cionističkog kartela u kojoj se traži sluganstvo Americi i Izraelu, kao i potpuna podložnost Turske NATO-u i ostalim peglama imperija. Turska je, kao i Mađarska, imala svoje veliko carstvo pa otuda pokušaji tih država da se izvuku iz ralja aktualnog imperija. No, nije to sve što ti i takvi turski aktivisti traže. Organizirali su i prikupljanje donacija kako bi u američkim medijima mogli zakupiti oglašivački prostor putem kojeg bi svijet izvijestili kakva je zapravo demokracija u Turskoj. Organizatori te akcije Murat Aktihanoglu, Oltac Unsal i Suygu Atacan objavili su na internetu informaciju kako prikupljaju donacije za oglašavanje što se zapravo događa u Turskoj. Cilj im je bio prikupiti 53.800 dolara, a u samo nekoliko dana prikupili su više od 90 tisuća digitalnih zelembaća. To je, kažu, dovoljno za oglas u New York Timesu. Mo'š mislit' što se to "zapravo događa" te kolika im je informativna neovisnost i k'o da New York Times već nije na njihovoj strani? Ovo bi prije mogla biti obmana nego stvarna potreba jer tako žele naglasiti kako su i cionisti protiv njih, a o ostalim manipulacijama je suvišno trošiti tipkovnicu. Eto: "Živa ist'na, pisalo u nov'nama." ;) Muko Isusova ;) ...


- - -
Post Script

YU.wc, 06.06.2013
AMERIČKA VLADA ŠPIJUNIRA MILIJUNE SVOJIH GRAĐANA SVAKI DAN

Britanski Guardian došao je u posjed tajne sudske naredbe američkog suda, koja nalaže Verizonu, jednom od najvećih telekom operatera u SAD-u, da Agenciji za nacionalnu sigurnost (NSA) dostavlja ispise svih telefonskih poziva američkih državljana. Prema sudskoj naredbi, Verizon mora svaki dan dostaviti NSA sve podatke o pozivima obavljenim putem njegovih telekomunikacijskih sustava, i unutar SAD-a i u međunarodnom prometu.

Taj dokument dokazuje kako administracija predsjednika Baracka Obame masovno prikuplja podatke o komuniciranju milijuna svojih građana, bez ikakvog ograničenja, bez obzira jesu li osumnjičeni za ikakve nezakonite radnje. Za vrijeme administracije predsjednika Georgea W. Busha, službenici tajnih službi anonimno su priznali novinarima kako NSA nadgleda telefonske pozive većine Amerikanaca, no ovaj dokument je prvi dokaz da se praksa nastavila i nakon dolaska Obame na vlast.

Podaci koji su tom naredbom dostupni NSA-u uključuju telefonske brojeve, vremena uspostavljanja poziva, tko je zvao koga, pa čak i lokaciju korisnika u trenutku poziva. Vjeruje se kako slične ili identične sudske naredbe postoje za sve telekom operatere u SAD-u.


- - -
Ove najnovije čifutarije su Facebook i Twitter prvi promovirali:

Minsk, 19.12.2010
Minsk, 19. prosinca 2010.

Pamplona, 13.07.2010
Pamplona, 13. srpnja 2010.

? Ankara, 02.06.2013 ?
Ova fotomontaža bi trebala biti Ankara, 02. lipnja 2013. ?!?


- - -
dodano 07. lipnja 2013.

Evo, stižu i potvrde za ono što sam prije pisao:

Mogu se te uložine pravdati koliko hoće, ali svaki imalo pametniji IT tehničar ili programer zna da to ONI NAPROSTO RADE. George W. Obama je samo jedan cionistički isprdak više na globalnoj sceni ...


Damir Grund se, kao revni plaćenik udbaškog portala, naprosto morao posrati na bit onoga što je g. Engdahl rekao, stavljajući poveznicu na "UZNEMIRUJUĆI VIDEO: Policija je izmasakrirala prosvjednike u Istanbulu!" i spominjući žrtve prosvjeda, na kraju priloga. To samo potvrđuje moje teze kako trenutno niti jedan "novinar" - bolje reći piskaralo - bilo kojega portala u Hrvatskoj, koji redovito objavljuje nove materijale na internetu, nije svoj niti je slobodan iznositi analize koje u potpunosti raskrinkavaju cionistički imperij i njihove masonsko-udbaške bojovnike. 'Dnevno.hr' očito pokušava s par članaka iz domene "teorija zavjere" zavarati priučene i tzv. nadobudne kroničare, ali ne i iskusne analitičare. Kod mnogih to ipak ne prolazi; poglavito ne nakon angažiranja Vukojevića, Vukušića, Bošnjaka, Baćka, Dujmovića i ostalih Šeks-Karamarkovih bojovnika, što ih je Titin general Tuđman, dr. Franjo ostavio iza sebe u toj jazbini ili toru ...


- - -
dodano 12. lipnja 2013.

Nekako mi se u mozgu urezala teza kako su čudomotvarajuća vratašca "dnevno.hr" čisto udbaški isprdak. No, evo nas njegovo veličanstvo F. William Engdahl osobno uvjerava da je to možda i masonski iscjedak, pa si sada i to hrvatsko čudo po defaultu može dodati full pridjev: "masonsko-udbaški". Evo što je objavljeno na fejsu g. Engdahla, da bi na kraju stavio i poveznicu na taj članak što ga je objavila lisa* dnevno.hr, kao primjer konkretne prijevare. Teorija i praksa zavjere nikada ne spava.

Eto, nije se Damir Grund posrao samo na misli g. Engdahla, nego i na njega osobno. To je pak praksa zavjere, dok je teorija zavjere u biti samo utilitarna matematika za neznalice. Istina je ipak nešto drugo od onoga što nam podmeću cionisti ili masonsko-udbaške sluge i plaćenici. Za nalogodavca tog piskarala ovih par komentatora puno toga kaže:

- - -
* lisa [lìsa - kratkosilazno i] je (mala) improvizirana ograda od grubo obrađenih ili neobrađenih grana drveća ili pruća

 Podržavam ovo što kaže dst.   Nisam za ovo što kaže dst.

VLM, 2013-06-09 u 12:03:45 na vrh stranice

Nastavak:

Barack Hussein Bushama: Da, špijuniramo vas, ali za vaše dobro

Iako je sam predsjednik SAD-a Barack Obama potvrdio da je 2007. godine uveo program pojačanog nadzora stranaca kroz program kodnog imena PRISM iza kojeg su Američka NSA (Agencija za nacionalnu sigurnost) i FBI izravno spojeni na servere devet vodećih američkih internetskih tvrtki, giganti poput Facebooka i Googla uporni su u demantiranju da su NSA-i dali izravan pristup serverima. Naime, u javnost je procurila informacija o tajnom programu na 41 stranici u kojem se navodi da vladina Agencija za nacionalnu sigurnost ima pristup serverima vodećih "internet giganata" te samim time i uvid u povijest pretraživanja, chat-ove, mail poruke korisnika. No, iz tih tvrtki stižu snažni demantiji da su ikojoj vladinoj organizaciji dopustili izravno spajanje na njihove servere i time ugrozili privatnost korisnika, javlja Guardian ...

* * * * * *

Američki predsjednik Barack Obama izjavio je u petak da će Amerika "morati donijeti neke odluke" radi balansiranja privatnosti i sigurnosti energično braneći projekt PRISM kojim su NSA i FBI pratili komunikaciju milijuna ljudi putem interneta, e-maila i društvenih mreža. "Nitko ne prisluškuje vaše telefonske razgovore. Ono što vlada radi provjeravanje je telefonskih brojeva i trajanja poziva, traži linkove koji bi mogli 'identificirati potencijalne klijente sklone terorizmu'". Predsjednik uvjerava Amerikance da je svrha projekta spriječiti terorističke napade, ali mnogima je teško povjerovati da se takva špijunaža ne koristi i u privatne i političke svrhe, nadgledanje novinara, pa možda i poslovnih kontakata. Analitičari su složni da je Obama suočen s najvećim skandalom od dolaska na vlast. Projekt PRISM, naglasio je predsjednik, pomogao je u otkrivanju terorističkih planova o napadima, a sada je takva metoda ugrožena jer su otkriveni "top tajni alati". Uza znanje devet najvećih svjetskih internetskih kompanija - Microsoft, Yahoo, Google, Facebook, PalTalk, AOL, Skype, YouTube i Apple - pratila se sva internetska komunikacija.

... Dok se Obama brani da je takve metode naslijedio od Georgea Busha, javnost traži odgovore na pitanje koliko je zaštićena njihova privatnost i tko ima odgovornost procijeniti što je sumnjivo i ugrožava li sigurnost. U Kongresu su podijeljena mišljenja o projektu PRISM, a stručnjaci za ustavno pravo prozivaju Obamu, koji je radio kao profesor ustavnog prava, da uime otkrivanja terorističkih prijetnji krši osobna prava građana. "Mislim da će američki narod shvatiti da postoje kompromisi koji su uključeni kad se borimo protiv terorizma. Važno je prepoznati da ne možete imati 100 posto sigurnost i onda imati 100 posto privatnost i nula posto neugodnosti. Morat ćemo kao društvo napraviti neki izbor. A sve što ja mogu reći jest da ti programi doprinose našoj sposobnosti da predvidimo i spriječimo moguće terorističke aktivnosti. Ne gledaju se imena ljudi i ne sluša ih se", poručio je Obama ...

* * * * * *

29-godišnji bivši tehnički pomoćnik pri američkog agenciji CIA Edward Snowden je odgovoran za jedno od najvažnijih "curenja" podataka u javnost u američkoj političkoj povijesti, piše 'Guardian'. Snowden trenutno radi u tvrtki Booz Allen Hamilton, a ranije je četiri godine radio u Agenciji za nacionalnu sigurnost (NSA) kao zaposlenih raznih vanjskih tvrtki, uključujući i Bozz Allen te Dell. Od početka afere praćenja telefonskih razgovora i interneta građana, Snowden nije želio ostati "anoniman izvor".

- Nisam imao namjeru skrivati tko sam zato što znam da nisam napravio ništa loše - kazao je Snowden koji je od trenutka kada je prvu grupu dokumenata predao medijima bio svjestan da će patiti zbog svojih akcija. No, on ne želi previše biti u medijima.

- Ne želim pozornost javnosti, jer ne želim da se priča vrti oko mene. Želim da priča bude o tome što radi američka vlada - kazao je Snowden.

- Stvarno želim da se fokus rasprave o dokumentima među građanima diljem svijeta usmjeri na činjenicu u kakvom svijetu živimo. Moj motiv je bio informirati javnost što se čini u njihovo ime i protiv njih - kazao je Snowden. Dosad je imao dobar život, plaću od oko 200 tisuća dolara godišnje, djevojku s kojom je počeo živjeti na Havajima, stabilnu karijeru i obitelj koju voli.

- Voljan sam sve to žrtvovati jer ne želim da američka vlada razori privatnost, slobodu na internetu i osnovne slobode ljudi diljem svijeta sa ovom velikom 'mašinom' za praćenje koju tajno grade - rekao je Snowden koji je prije tri tjedna u uredu NSA na Havajima kopirao posljednje dokumente koje je želio pokazati javnosti. 20. svibnja je odletio u Hong Kong gdje se i danas nalazi. To mjesto je izabrao jer vjeruje da je jedno od rijetkih na svijetu koje će se oduprijeti diktatu američke vlade. Boji se da ga špijuniraju. Očekuje da će američka vlada pokrenuti istragu protiv njega zbog kršenja zakona o špijunaži i pomaganja neprijateljima.

- No, to mogu koristiti protiv svakoga tko pokaže kako je ogroman i upadački sistem postao. Jedino čega se boji da mu ne naude obitelji "kojoj više ne može pomoći". Otkrivanje dokumenata je za njega stvar principa.
- Vlada si je uzela moć na koju nema pravo - kazao je Snowden.


- - -
komentari:

# Dragi američki građani, špijuniramo vas u svakoj prilici i kršimo vaša zakonom zajamčena temeljna ljudska prava jer vi živite u Diktaturi multikorporacija,koju mi nazivamo demo(n)kracijom.

# Ne špijuniraju oni samo Amerikance već cijeli svijet. Svako slovo, svaki znak koji se pritisne na tastaturi a spojen si na internet, je zabilježen i spremljen za vijeke, vjekova. Pa ako im to bude trebalo, lako do toga dođu. Svaka zemlja svijeta to radi i radiće u budućnosti samo više.

# Husein Obama: Da spijuniramo vas, i rusimo vlade u svijetu za "vase dobro"

# Špijuniramo vas i organiziramo terorističke napade.

# Kad mediji ovako javno prenesu vijest o špijuniranju od strane jednoga američkog predsjednika, onda znajte da je stanje što se tiče špijuniranja još sto puta gore.

# Još samo malo do čipiranja ! Zion jews žele sve gojime imati pod kontrolom.

# amerika je sada kao Njemacka u tridesetim godinama proslog stoljeca, Drzavu vode kriminalci s Wall Streeta, dnevno manipuliraju trzista dionica i kapitala upotrebom algoritamskih programa, imaju legendarno korumpirani kongres, ubijaju ljude bespilotnim letjelicama(vecinom civile), NSA je ugradila spijunski software u sve verzije windowsa od 1999 godine... sada ce tek pokazati pravo lice

# ameri su zato i dozvolili internet kako bi mogli s manje love lakše kontrolirati(špijunirati).. za razliku od nas američke tvrtke rade za ameriku...

# Ne nisu,samo su ih Tajne službe osnovale ,baš radi prikupljanja podataka. Što mislite da su tamo nekakvi budalaši ala Zuckber, izmislili mrežu koja će biti najveći svjetski arhiv za pohranu privatnih podataka ? ! I
Isto vrijedi i Google, Yahoo, Microsoft, Apple itd. Nema šanse da takvi servisi budu neovisni od kontrole tajnih službi.

# Prije par godina sam u jednom njemačkom časopisu pročitao članak u kojem autor tvrdi da su Facebook i Googl izravni produkti američke tajne službe!Meni se to onda činilo pretjerano ...danas mislim da tu ima puno istine!

# Nema tog informacijskog sustava koji moze ici u optjecaj a da se ne moze spijunirat. Samo do sada su ovi iz tajnih sluzbi uzimali podatke, danas ih ljudi daju dobrovoljno, ne samo vlastima, vec i neznancima iz svoje blize ili dalje okoline, jer ima se neda uopce razmisljat o posljedicama svojih postupaka.
Mnogi ti servisi ni ne mogu zazivit bez potrebne financijske injekcije. A novac uvijek diktira pravila igre. Nije slucajno da su ti ljudi uspjeli izkomercijalizirat svoje ideje.

# "Kao što vidite, bez zviždača nema otkrivanja za javnost najstrože čuvanih tajni. Zviždači su odradili Hypo banku, banke u Njemačkoj, a sada i špijuniranje građana preko mreža Googla i ostalih. Hrabrost i znanje ljudi koji su spremni otkriti takve podatke je nemjerljiva, sustav ih ne štiti jer se boji za sebe", prokomentirao nam je ovaj trend Sulejman Tabaković, naš pravni ekspert za pretvorbu i privatizaciju.
U Manningovom slučaju je interesantno za naglasiti i činjenicu kako su ga odbili The Washington Post i The New York Times, te se tek onda odlučio na slanje podataka WikiLeaksu. Snowden se pak odlučio obratiti britanskim medijima koji su odmah pristali na razgovor, te je sve isplanirao još tijekom boravka na Havajima. Tada je uzeo godišnji zbog "tretmana epilepsije", pa je otišao u Kinu.

# ...


- - -
YU.wc, 09.06.2013
ISKLJUČITE FACEBOOK I GOOGLE!

Sad smo dobili prvi konkretan dokaz da velike američke high-tech tvrtke zajedno s američkim tajnim službama provode sveobuhvatni nadzor nad nama, nad svim neamerikancima i kompletnim ostatkom svijeta, uključujući mene i tebe, istaknuo je Mikko Hypponen iz finske tvrtke koja se bavi sofverskom zaštitom. "Malo je toga što pojedinac može učiniti, jedva da ima alternativu popularnim servisima koje nude američke tvrtke Facebook, Google ili Apple", rekao je finski stručnjak Mikko Hypponen za Reuters.

Dok se američki mediji uglavnom zgražaju što je Barack Obama pošao stopama Georgea Busha i nastavio s masovnim nadzorom iako je baš to u tvrtki žestoko kritizirao, reakcije iz Europe i ostatka svijeta zasad su malobrojne. Prvo je Guardian objavio tajni sudski nalog američkoj tvrtki Verizon da dnevno dostavlja podatke o svim uspostavljenim pozivima američkoj tajnoj službi NSA. Dan poslije su Washington Post i Guardian objavili interni dokument NSA o sveobuhvatnoj kontroli internetske komunikacije u cijelom svijetu: možete biti mirni ako ne koristite Microsoftove ni Appleove programe, niste na Facebooku, ne koristite ni Google ni Yahoo za pretraživanje, chatanje ili slanje mailova, ne koristite Skype ni YouTube. No, to bi značilo da nemate računalo i ne služite se njime.

Prema karti koju je objavio Guardian, Amerikanci najviše drže pod nadzorom komunikaciju u zemljama poput Irana i Pakistana, ali i Jordana i Egipta, a Njemačka je pod lupom koliko i Rusija. "Američke vlasti moraju osigurati objašnjenja za te monstruozne optužbe o totalnom nadzoru telekomunikacijskih i internetskih servisa", poručio je Peter Schaar, njemački povjerenik za zaštitu podataka i slobodu informacija. Ministar pravosuđa njemačke pokrajine Hessen Jorg-Uwe Hahn pozvao je na bojkot svih američkih tvrtki za koje je objavljeno da su uključene u Prizmu, tajni sustav nadzora američkih tajnih službi NSA i FBI. "Frapiran sam neozbiljnošću kojom kompanije poput Googlea i Microsofta tretiraju podatke svojih korisnika", izjavio je Hahn.

U EU su umjereniji: potpredsjednica Europske komisije Vivien Reding poručila je da afera Prizma pokazuje kako "jasan pravni okvir za zaštitu privatnih podataka nije luksuz niti suvišno organičenje, nego fundamentalno pravo". EUobserver prenosi kako je afera s prisluškivanjem izbila upravo u vrijeme pregovora između SAD-a i Europske Unije o novom sporazumu o razmjeni informacija. Pregovori su zastali upravo na protivljenju SAD-a da prihvati europske standarde zaštite osobnih podataka. I dosad se znalo da Amerikanci bez dozvole njuškaju po računima Europljana i po podacima o njihovim avionskim putovanjima, a sad se doznalo da imaju nadzor i nad našim osobnim podacima na internetu, prenosi portal EUobserver iz Bruxellesa.

 Podržavam ovo što kaže VLM.   Nisam za ovo što kaže VLM.

YU.wc, 2013-06-12 u 08:52:53 na vrh stranice

ŽESTOKI SUKOBI U ISTANBULU
Ozlijeđeno više od pet tisuća prosvjednika i oko 600 policajaca

Turska policija za suzbijanje nereda upotrijebila je suzavac i vodene topove u borbi protiv tisuće protuvladinih prosvjednika za nadzor nad istanbulskim Trgom Taksim u utorak navečer nekoliko sati nakon što je premijer Recep Tayyip Erdogan zatražio da odmah prestanu 10-dnevni prosvjedi.

Guverner Istanbula rekao je da će policija nastaviti operacije protiv prosvjednika na trgu Taksim noću i danju sve dok ne ukloni prosvjednike i pozvao je ljude da se drže podalje zbog vlastite sigurnosti. "Nastavit ćemo naše mjere neprestance, danju ili noću, sve dok marginalni elementi ne budu uklonjeni i trg otvoren narodu", rekao je guverner Huseyin Avni Mutlu u kratkoj izjavi za televiziju.

>>> RATNO STANJE NA ULICAMA ISTANBULA Sukobi policije i prosvjednika sve žešći!

Unatoč upozorenjima nemiri su se nastavili u srijedu ujutro. U ranu zoru, na trg Taksim proslijeđeni su buldožeri kako bi trg očistili od krhotina, barikada i privremenih skloništa. Protest je počeo prije 13 dana. Trg Taksim u središtu je prosvjeda protiv premijera Erdogana kojega prosvjednici optužuju za autoritarnu vladavinu nakon 10 godina na vlasti i tri izborne pobjede.

Policija je ispalila plotune spremnika sa suzavcem u gomilu od tisuća ljudi otjeravši ih u pokrajnje ulice i obližnje hotele. Vodeni topovi zalili su trg ciljajući one pod maskama koji su bacali kamenje. Postupno su se mnogi od njih počeli vraćati nazad na trg nakon što se policija povukla te se okupili oko vatri od zapaljenih otpadaka.

U prosvijedima je do sad ubijen četvero ljudi, uključujući i jedan policajac.

Više o 5000 prosvjednika je zatražilo liječničku pomoć zbog ozlijeda ili gušenja suzavcem, dok je oko 600 policajaca ozlijeđeno za vrijeme prosvijeda, javlja BBC.

Erdogan je ranije pozvao prosvjednike da ne dolaze na Taksim, središte prosvjeda koje je potaknuo nasilni policijski udar na skup protiv izgradnje u malom parku Gezi na ovom trgu. Erdogan, koji niječe optužbe za autoritarno vladanje, kaže kako neće popustiti. "Kažu da je premijer bahat. Pa što će se dogoditi ovdje? Treba li da kleknemo pred ovima?", rekao je Erdogan dok je počinjala akcija za raščišćavanje trga. "Ako ovo zovete bahatošću, žalim, ali ovaj se Tayyip Erdogan neće promijeniti", rekao je on na sastanku kluba zastupnika svoje stranke Pravde i razvitka. (Hina, Portal Jutarnji.hr)


- - -
Uz dobro začinjene priloge fofografijama i videom, proizvodnja medisjkog nasilje i nemira se nastavlja. Masonsko-udbaški plaćenici rade punom parom - "sve u šesnest". Yu.WC pak ne ostaje za danas samo na tom članku, nego im cionistički komesarijat štanca agitprop da to sve ide dalje i dalje:

POLICIJA UPALA NA SUD, UHITILI 50 ODVJETNIKA
Tukli ih i priveli jer su stali na stranu prosvjednika na trgu Taksim!

Turska policija privela je u Istanbulu oko 50 odvjetnika koji su se pridružili prosvjedima na trgu Taksim. Sramotna uhićenja odigrala su se jučer prevečer na sudu Caglayan. U zgradu suda ušle su posebne jedinice. Brojni mediji tvrde kako je uhićeno 50 ljudi, no neki tvrde kako ih je bilo čak i više od 70.

Svjedoci tvrde kako je policija prema prosvjednicima postupala grubo. Odvjetnica Fatma Elif Koru nazvala je uhićenja svojih odvjetnika "brutalnim činom". "Skupili smo se kako bi dali izjavu vezano uz stanje u parku Gezi kada nas je policija napala. Bili su jako gubi i brutalni. Sada su moje kolege u pritvoru, a mnogi od njih su ozlijeđeni. Udarali su ih po glavama, gurali ih na pod. Bilo je strašno.", kazala je Elif za 'Guradian' ...

 Podržavam ovo što kaže YU.wc.   Nisam za ovo što kaže YU.wc.

WORLD KENJAC, 2013-06-13 u 09:23:59 na vrh stranice

probajte kroz "http://hidemyass.com" provuc‡i stranicu "http://www.dnevno.hr" vidjet c‡e te sto vas ceka ?
To je cisti znak da te stranice drzi netko iz tajnih sluzbi - bivsa udba .
LJUDI , dnevno.hr JE CŒISTA NAVLAKUSA !

cilj im je navuci ljude na tzv istrazivacke i istinite tekstove pa onda prate sto ko cita i sto tko komentira ..

ODVRATNO I TIPICNO ZA UDBU I TAJNE SLUZBE ! MRSS U MP3 .! !

 Podržavam ovo što kaže WORLD KENJAC.   Nisam za ovo što kaže WORLD KENJAC.

dst, 2013-06-13 u 13:26:45 na vrh stranice

Desničarski komesarijat za silovanja pameti

@WORLD KENJAC, pravo kažeš!
Ako netko želi otkriti istinu i želi da se istina prenosi svijetom, onda nema što braniti pregled sadržaja bilo kome niti s bilo koje adrese.

Prva naznaka da je čuvar neke stranice dio Sorosevog stada jeste komentiranje preko Fejsa, jer CIA i NSA imaju izravan pristup tom servisu - ma koliko god se ta žgadija opirala navodima koji upućuju na to.

Druga naznaka da neke stranice kontroliraju tajne službe jeste zabrana pristupa ili komentiranja na stranicama preko TOR-a ili neke free web proxy adrese.

Dakle, lisa "dnevno.hr" ima upravo te dvije premosnice koje mnogi koriste kada žele ostati anonimni dok su na internetu. Uz to, "dnevno.hr" na svoje stranice redovito stavlja sadržaj koji "ukazuje na nečiste radnje oligarhije i establishmenta"; kako u Hrvatskoj tako i u svijetu. Pa kada tamo još pišu i ljudi koji su pušteni iz doživotnog zatvora, za potrebe udbaške (HDZ-ove) oligarhije, onda je fakat jasno koliko to sve smrdi i s čime je povezano.

Evo sam i ja pokušao web adresu "http://www.dnevno.hr" provući kroz http://hidemyass.com i dobio od šake do lakta:

Content Encoding Error


The page you are trying to view cannot be shown because it uses an invalid or unsupported form of compression.

Please contact the website owners to inform them of this problem.


- - -
Post Script

'Dnevno.hr' je službeni promotor udbaškog desničarenja, na čijemu čelu se nalaze Vice Vukojević i Bože Vukušić. Oni naime pokušavaju poput drljače poravnati tlo koje je pripremio i uzorao uzorni KOS-ovac Franjo Tuđman, promovirajući laži i smicalice kroz knjige, brošure i ostala sranja HDZ-ovog komesarijata za silovanja pameti ...

 Podržavam ovo što kaže dst.   Nisam za ovo što kaže dst.

Hina, 2013-06-14 u 12:00:11 na vrh stranice

Turska odbacuje rezoluciju Europskog parlamenta

Turski ministar vanjskih poslova Ahmet Davutoglu ocijenio je "neprihvatljivom" rezoluciju koju je u četvrtak donio Europski parlament koji u njoj osuđuje "prekomjernu" upotrebu sile nad protuvladinim prosvjednicima. "Takvo stajalište je neprihvatljivo", istaknuo je Davutoglu pred novinarima, rekavši da je Turska "prvorazredna demokracija" i da joj nitko ne treba davati pouke. "Ovu rezoluciju ćemo odbaciti čim je dobijemo", rekao je turski ministar.

Nešto ranije, i turski premijer Recep Tayyip Erdogan oštro je kritizirao rezoluciju europskih zastupnika. "Tko ste vi? S kakvom drskošću se usuđujete donijeti takvu odluku? Ne priznajem je!", odbrusio je Erdogan, glavna meta dosad neviđenih prosvjeda koji već dva tjedna potresaju Tursku i u kojima su poginule četiri osobe a ozlijeđeno je gotovo 5.000.

Europski zastupnici su u rezoluciji izrazili "iskrenu zabrinutost" zbog "prekomjernog nasilja" i "grube intervencije policije" nad sudionicima "mirnih i legitimnih" prosvjeda. Parlament usto "upozorava" vladu u Ankari da ne donosi "oštre mjere prema mirnim prosvjednicima" i "poziva premijera da se zauzima za jedinstvo i pomirbu kako bi spriječio svako pogoršanje stanja".


- - -
Ova vijest se ne može pročitati niti na jednom tzv. mainstream portalu. Uzgajanje nacije i građana teče prema planu Komiteta 300 i Protokolima sionskih mudraca ...

 Podržavam ovo što kaže Hina.   Nisam za ovo što kaže Hina.

..., 2013-06-16 u 08:07:33 na vrh stranice

Cionisti misle da su i Egipćani stoka

T-com, 15.6.2013 21:35
Egipat prekinuo diplomatske odnose sa Sirijom

Egipatski predsjednik Muhamed Mursi potvrdio je da je ta zemlja prekinula sve diplomatske odnose sa Sirijom, a od Hezbollaha je zatraženo da napusti Siriju, čime se Egipat, kao najmnogoljudnija arapska zemlja, svrstala kontra sirijskog predsjednika Bašara Al-Asada.

"Odlučili smo u potpunosti prekinuti odnose sa Sirijom i aktualnim sirijskim režimom", kazao je Mursi na sastanku sunitskih vjerskih vođa. Upozorio je pritom i sve Asadove saveznike. "Protivimo se nasilju Hezbollaha nad sirijskim narodom. Hezbollah mora napustiti Siriju - to ozbiljno mislim. Nema mjesta za Hezbollah u Siriji", kazao je Mursi.


- - -
To američke sluge i plaćenici odrađuju svoj posao i zadatke ...


- - -
Yu.WC, 15.6.2013
Al-Asad zaprijetio Europljanima zbog pomaganja pobunjenika:
TERORISTI ĆE NAPASTI EUROPU DA OSVETE SIRIJU


Sirijski predsjednik Bašar al-Asad izjavio je za jedan njemački list da će Europa platiti cijenu mogućih isporuka oružja pobunjenicima. "Ako Europljani isporučuju oružje, Europa će postati teren za terorizam i Europa će za to platiti", rekao je Bašar al-Asad u razgovoru u Damasku za 'Frankfurter Allgemeine Zeitung' od utorka. "Posljedica isporuke oružja će biti izvoz terorizma u Europu", nastavio je. "Iskusni teroristi će doći u Europu", dodao je.

Odbacio je optužbe Zapada po kojima sirijska vojska koristi kemijsko oružje protiv pobunjenika. "Kada bi Pariz, London i Washington imali i jedan jedini dokaz tih optužbi, već bi ga pokazali svijetu", rekao je. Sirijski zamjenik ministra vanjskih poslova Fajsal Mekdad je rekao u ponedjeljak da je naoružanje pobunjenika poziv na ubojstva.

Bijela kuća je bitno pooštrila svoje stajalište prema sirijskom režimu prošlog tjedna i po prvi puta ga jasno optužila da je upotrijebio kemijsko oružje, posebice sarin u ratu protiv pobunjenika.


- - -
Ovo je krajnje degutantno; što sve podmeću cionistički plaćenici i gamad kakva rade u Jutarnjem listu? Ako je al-Asad i rekao to onda je sigurno mislio da će pobunjenici terorizirati Europu jer je te iste pobunjenike Europa obučila za terorizam pa poslala u Siriju. Sad ti miljenici Izraela i Zapada vrše terorizam u Siriji, ali će doći vrijeme kada će ta ista žgadija terorizirati i Izrael i Europu i Ameriku. Jer, naoružavanje pobunjenika ne samo da je poziv na ubojstva nego je to izravno poticanje na terorizam i izravno pomaganje terorizma. A znamo da sve završava tamo odakle i pođe; dakle u Americi, Europi i Izraelu.

Kad amerikenjcima ili čifutariji bude trebao novi rat tada će ti cionistički miljenici i plaćenici Zapada - tj. trenutni "pobunjenici u Siriji" - napraviti novi 9/11 i eto ti nove trgovine oružjem, naftom i tko zna sve čime ne ...


- - -
Post Script

Kako ne pratim sve ono što objavljuju "naši" mediji i portali, ovo mi je pobjeglo:

VLM, 10.06.2013
Kolika je opasnost od selefija u Njemačkoj?

Napadi radikaliziranih pojedinaca na vojnike u Velikoj Britaniji i Francuskoj izazvali su zabrinutost i u Njemačkoj. Naime, u ovoj je zemlji oko četiri milijuna muslimana. I to ne samo doseljenika iz Turske, arapskih zemalja ili Bosne i Hercegovine. I brojni Nijemci prešli su na islam.

Premda većina njih živi u skladu s demokratskim načelima i zakonima ove zemlje, postoje i neke radikalne skupine koje ne drže puno do demokracije. Jedna takva skupina su selefije. I u Njemačkoj su selefije sve aktivniji, a dio njih otišao je boriti se na strani islamista u Siriji. Njemačke vlasti strahuju da bi oni, kad se vrate u Njemačku, mogli i u ovoj zemlji posegnuti za nasiljem.


- - -
Tu se lijepo vidi ono na što je al-Asad mislio, što su seratori - tj. novinari ili Soroševi plaćenici Jutarnjeg lista - svakako znali, pa ipak su napisali onaj i onakav naslov. Islamisti su IN; to sam već pisao. Kao i antisemitisti, kao i sve što služi moćnicima za neki novi rat ...


- - -
# Koja glupost, Njemačka strahuje? Pa upravo je Njemačka i njezina politika 40-tih zaslužna za ovoliko imigranata. Nacisti su bili protiv mnogih naroda, ali protiv muslimana nikad. Njemačka je uvijek imala dobar odnos prema njima,pa čak im i osiguravala radna mjesta gdje samo oni rade, a žene mogu raditi i u burkama. Dobiti azil i sva prava ako si musliman u Njemačkoj je mačji kašalj, dok naše šutiraju i većinom ih ne prime u državu!

# Treba svim islamistima u EU oduzet državljanstvo i protjerati ih od kuda su došli oni ili njihovi preci. Eu bez talibana, imaju pravo što ljudi dižu pobunu protiv njih jer svuda žele nametati svoja stajališta, a što ako u njihovim državama samo sumnjaju u vas ode glava ili robija

# Rat u Siriji je puni pogodak za zapad. Hezbollah protiv Al Qaide, sukob iz snova bez obzira ko će pobijediti samo da sto duže traje i sa sto vise žrtava .. Tako da je i ova zabrinutost Njemaca ( isto tako Francuza, Engleza...) lažna. Naime, oni ( kao i ostali ) se nadaju da će većina tih radikalnih muslimana ostati zauvijek u Siriji ( u ovom ili onom obliku ) a da će oni koji se vrate biti u lošem stanju i bezopasni po okolinu. Nije dobro sto Zapad ne brine mnogo za civilne žrtve u Siriji, ali istini za volju treba reci da Hezbollah i Al Qaida brinu još i manje.

# Selefisti su opasnost za svaku drzavu gdje god da zive ,jer oni ne priznaju ni zakone te drzave ,cak ni u muslimanskim zemljama ne priznaju lokalnu islamsku organizaciju. Oni kazu da priznaju samo "Allahove zakone" a nicim ne dokazuju da je to sto uce istina osim terorizmom. Pa od njihovih bombi je umrlo mnogo vise muslimana nego drugih. Ja se bas pitam ko njih organizuje I finansira jer oni dobijaju pare od nekog to svi znaju, na necijem su platnom spisku

# Klasicno medijsko izokretanje naslova (u svrhu obmane) na koje se onda lozi ekipa, naime nije zaprijetio vec upozorio na posljedicu naoruzavanja radikalnih islamista u Siriji.

#? Neka se usudi napsti Europu,pa neka se pozdravi sa svojom državom i svojim narodom... Jedan takav potez će zbrisati tzv. Siriju sa lica Zemlje...

# Ne prijeti da će on napasti Europu, nego teroristi koje Eng. I Fra. naoružavaju u Siriji...


- - -
Hina, 01.07.2013.
Napad na središnjicu Muslimanskog bratstva

U jučerašnjim sukobima između pristaša i protivnika egipatskog predsjednika Mohameda Mursija poginulo je 7 osoba, a ozlijeđeno ih je više od 600.

... Po procjenama vojnih izvora, u prosvjedima na ulicama egipatskih gradova sudjelovalo je više milijuna ljudi, samo na kairskome trgu Tahriru oko 500.000. Oni na prvu godišnjicu inauguracije islamističkoga predsjednika Mursija zahtijevajući da se on povuče, što je dosad najveći izazov njegovu Muslimanskome bratstvu.

Ovolikih demonstracija nije bilo od ustanka kojim je 2011. svrgnut dugogodišnji predsjednik Hosni Mubarak.


- - -
VLM, 02.07.2013
Nemiri u Egiptu: Sedmero mrtvih u sukobima

Sigurnosni dužnosnici i liječnici kazali su da je sedam ljudi poginulo u sukobima između pristaša i protivnika egipatskog predsjednika Mohammeda Morsija, piše AFP. Tvrde da je sedam osoba poginulo u tri odvojena sukoba, ali više detalja nisu rekli. Dužnosnici su govorili pod uvjetom da ostanu anonimni, jer nisu ovlašteni za razgovor s medijima. Sukobi su se u Kairu dogodili dan nakon što je vojska dala ultimatum predsjedniku Morsiju i njegovim protivnicima da se dogovore ili će se oni umiješati kako bi riješili političku krizu.

Prema pisanju Reutersa, vojska je jučer dala političarima rok od 48 sati da postignu sporazum i smire masovne prosvjede ili će suspendirati ustav, raspustiti parlament i izazvati nove izbore. Stotine tisuća prosvjednika protiv predsjednika Morsija večeras je zauzelo ulice Kaira, piše Al Jazeera. Njihov novinar na Trgu Tahrir prenosi kako prosvjednici smatraju da je vojska na njihovoj strani. Njihovi izvori iz ministarstva zdravstva su im potvrdili da je četvero ljudi poginulo u sukobima u Gizi, troje je ubijeno na demonstracijama za Morsija na Trgu Nahda blizu Kairskog sveučilišta.

Navodno su prosvjednici upali u ured Muslimanskog bratstva u Helwanu te su ga opustošili i zapalili. Američki predsjednik Barack Obama je nazvao Morsija te mu je poručio da sluša "sve glasove u Egiptu uključujući i mnoge Egipćane koji prosvjeduju diljem države". Mnogi ministri i savjetnici su već podnijeli ostavke na svoje pozicije u Morsijevoj vlasti.


- - -
HRT, 03.07.13.
Egipatska vojska preuzela vlast - Mursi više nije predsjednik

Egipatska vojska objavila je da predsjednik Mohamed Mursi više nije šef države, a vojni vrh, čelnici liberalne oporbe te muslimanski i kršćanski poglavari usuglasili su smjernice za kratko razdoblje prijelazne vlasti nakon koje će uslijediti predsjednički i parlamentarni izbori. Pojedinosti dogovora, ostvarenog pod pokroviteljstvom vojske, objavit će u zajedničkom priopćenju oporbeni vođa Mohammed ElBaradei, patrijarh Koptske crkve Tawadros II. i veliki imam Ahmed Al-Tayeb nakon višesatnog sastanka u Kairu.

Pozivajući se na predsjednički izvor, državni list 'Al-Ahram' objavio je na svojim internetskim stranicama kako je vojska Mursiju u sedam sati navečer priopćila da više nije šef države.

Novinar Reutersa prenosi da su tenkovi i vojnici okružili predsjedničku palaču u glavnome gradu, a savjetnik za nacionalnu sigurnost predsjednika Mursija izjavio da je u tijeku vojni udar. Zbog povjesne istine, nazovimo ono što se trenutno događa pravim imenom, vojnim udarom, rekao je savjetnik Essam El-Haddad upozoravajući da dolazi strašno krvoproliće.

Mursi, koji pripada vladajućem Muslimanskom bratstvu, navodno se nalazi u vojarni Republikanske garde okruženoj bodljikavom žicom, metalnim zaprekama i vojnicima, no vojni izvori opovrgavaju da je uhićen. Vojska je uokolo rasporedila oklopna vozila kako bi spriječila njegove pristaše da s obližnjeg prosvjeda dođu do predsjedničke palače.

Reutersov novinar izvještava da se vojnici kreću prema području oko džamije gdje su se deseci tisuća pristaša Muslimanskog bratstva okupili dajući potporu demokratski izabranom predsjedniku i, kako kažu, ustavnome poretku. Vojska je u priopćenju objavila da samo osigurava područje te je opovrgnula izvješća da napada Mursijeve sljedbenike. Egipatska vojska pripada svim Egipćanima, ističe vojska.

O napetostima u Kairu oglasio se američki State Department s porukom kako je SAD vrlo zabrinut stanjem u Egiptu. Stanje u Egiptu je i dalje neizvjesno i SAD ne može potvrditi je li u tijeku vojni udar. Vrlo smo zabrinuti zbog onoga što se događa, rekao je glasnogovornik Jen Psaki. Naime, ultimatum egipatske vojska dan predsjedniku Mursiju je istekao u 17 sati, a on je objavio kako neće odstupiti. Pozvao je vojsku da ne zauzima stranu. Također je pozvao na osnovanje koalicijske vlade i dogovor oko organiziranja parlamentarnih izbora.

Načelnik stožera vojske general Abdel Fatah El-Sisi 1. srpnja zatražio je od Mursija da se u roku od 48 sati dogovori s drugim političkim snagama o podjeli vlasti te je zaprijetio da će u protivnom vojska provesti svoj plan za budućnost zemlje. Predsjednik je ultimatum odbacio, a glavna liberalna i lijeva oporba je odbila razgovarati s njime i zajedno s mladim aktivistima zatražila njegovu ostavku. Na trgovima i ulicama Kaira i Aleksandrije nekoliko je stotina tisuća ljudi - i pristaša Mursijeve vlade Muslimanskog bratstva i njegovih protivnika, pa se strahuje od nasilja.

Egipatska vojska popodne je preuzela nadzor nad državnom televizijom. Oklopnim vozilima osigurava studija državne televizije u Kairu. Zaposlenici koji ne sudjeluju u emitiranju programa napustili su zgradu, objavili su sigurnosni izvori. Vojni vrh najavio je da je spreman na sve kako bi Egipat spasio od terorista, radikala i budala. Što to znači, nije jasno. I egipatski predsjednik Mursi najavljuje da je spreman životom braniti svoj legitimitet. Egipat je na rubu građanskog rata.


- - -
Američka invazija na Egipat bi mogla biti kota na kojoj će cionizam polomiti zube, čak i prije nego se Izrael i USA usude napasti Iran. Ovo je silovanje zdrave pameti i izravno miješanje američko-cionističkog terorizma u zemlju koja je važila za lidera u regiji i koja je slovila za američkog saveznika. Pametni su Egipćani jer su vidjeli prave plodove američke "demokracije" u Iraku i Libiji, a vide kako i sada ta ista "demokracija" djeluje prema Siriji i Iranu. Cionisti su mislili kako će Egipćane lako prevariti Mubarakovom smjenom, ali ...


- - -
VLM, 05.07.2013
Arapsko proljeće je propalo, počeo je obrnut proces

Iako Washington podržava, kako ih je sam nazvao - umjerene islamističke režime na Bliskom istoku (Turska, Egipat), stanovnici tih zemalja počeli su ih odbacivati. Egipat je samo početak. Islamist Mursi pao je ekspresno, nakon samo godinu dana vlasti tijekom koje je unazadio Egipat. Islamistička struja izgubila je od sekularne jer je vojska ustala protiv Muslimanske braće. Počeo je obrnuti proces od Arapskog proljeća - sekularizacija na brzinu islamiziranih društava. U Egiptu je vojska ta koja želi sačuvati sekularni poredak jer samo u takvom društvu i ona sama može profitirati. Egipatska vojska, naime, drži 40 posto gospodarstva, a u Mursijevim islamističkim vizijama nigdje nije bilo oporavka ekonomije. A to je za vojsku značilo samo jedno - bankrot. Osim toga, vojska je bila svjesna da je bolje preventivno zaustaviti razmahane islamiste i salafite nego se suočiti s građanskim ratom koji je bio na pragu.

I Mursijev prijatelj Erdogan imao je sličnu krizu koja je za njega završila hepiendom. Naprosto zato što je on puno pametnije mijenjao ustav, oduzimao vojsci ovlasti i posmicao generale kemaliste koji su mu prijetili pučom. No sada bi turska vojska, ponesena događajima u Egiptu, mogla razmisliti o svojoj ulozi koju joj je prije 90 godina namijenio otac nacije Kemal Mustafa Atatürk. Jer narod je i Erdoganu poručio: dosta je te tvoje islamističke ideologije, dosta nam je tebe, hoćemo Atatürkovu Tursku. Turci su pokazali da, kao i Egipćani, ne trpe religijsko nasilje.

Najzanimljiviji procesi ipak bi se mogli dogoditi u nepredvidljivom Iranu. U zemlji u kojoj je na predsjedničkim izborima jedini kandidat reformist bio klerik, a protukandidati radikalni civili događa se najimpresivnija promjena: Hassan Rohani, novi predsjednik, najavio je ukidanje cenzure na interentu, deblokadu Facebooka, ukidanje obveze nošenja hidžaba ženama... Iran daje jedan novi zanos cijelom islamskom svijetu. A taj dio svijeta neće dosegnuti pravi ekonomski, kulturni i društveni preporod dok se ne izvuče iz ralja nepodnošljivih religijskih zakona. Dugo je cijeli taj svijet čekao reformatora. Možda ga je dobio u Rohaniju.


Gamal Zahran, 05.07.2013
Zašto samo Obama žali što je Mursi pao?

Rušenjem Mursija egipatski narod piše novu povijest jer je time spriječeno uništenje kulture i identiteta jednog naroda. Nikada nismo sumnjali u egipatsku vojsku. Znali smo da će biti uz nas, što je dokazivala kroz cijelu našu povijest. Znamo da još nije vrijeme za veliko slavlje jer postoji opasnost od tih terorista i radikala. Ali egipatski narod ih se ne boji. Da se boji, ne bi izišao na ulicu i tražio njihovo smjenjivanje. Imamo povjerenje u vojsku, koja je jedina garancija za naš narod.

Egipat čeka bolje sutra. Više nema Mursija, čovjeka koji je sve radio protiv svog naroda samo da se domogne vlasti i stvara islamsku državu. Dok je on bio na vlasti, pred benzinskim crpkama bile su kolone jer nije bilo goriva, nije bilo vode, struje... Sat vremena nakon što je svrgnut, dobili smo sve. Htio je da narod gladuje kako bi se zadržao na vlasti. Nije se samo Egipat spasio od najgore elementarne nepogode u svijetu (Muslimanske braće), već cijelo čovječanstvo. Dok je cijeli svijet s olakšanjem dočekao svrgnuće najopasnijeg čovjeka nakon Hitlera i Musolinija, Obama tuguje. Zašto? Samo on zna.

* Gamal Zahran je profesor na sveučilištu Suez Canal u Ismailiju


- - -
# Postoje dva temeljna razloga zbog kojih Iran (i Sirija) i ostatak muslimanskog svijeta rijetko ili gotovo nikada ne idu istim kolosijekom:

1. Iransko stanovništvo nije arapsko, dok je velika većina muslimanskog svijeta na bliskom istoku arapsko. Iako se nama čini "svi su oni isti", kod njih je to itekako značajna osobina.

2. Iranci su šijiti, a većina drugih su suniti. Ovo je vjerojatno i značajnije od prvoga. Jer kao što promjene predvođene katoličkom crkvom ostavljaju malo utjecaja ili gotovo nikakav na pravoslavne zemlje, tako je gotovo sigurno da promjene u Iranu ne motiviraju previše sunite.

Upravo radi toga nije iranska revolucija sedamdesetih ostavila nikakav utjecaj na arapski svijet, kao što neće ni sada bilo kakva iranska promjena utjecati na ostatak bliskog istoka. Odnos Turska - Egipat s druge strane sasvim je drugačija priča.

# Muslimanska braća zajedno sa vladom SAD-a su sotonistički saveznici cionističkih vlasti u Izraelu koje za cilj imaju ekspanziju Izraela, uništenje kršćanstva te porobljavane i degradaciju muslimana.

# ...


- - -
Kako novi prosvjedi u Egiptu idu kontra cionističkih planova i želja, evo se njihove podružnice po svijetu aktiviraju te koristeći kazarske društvene mreže Facebook i Twitter pozivaju na pobunu protiv - prosvjednika, muko Isusova. Kazarski "dnevnik.hr" uredno poziva cionističke plaćenike (lažno ih nazivajući "pristaše svrgnutog egipatskog predsjednika Mohameda Mursija") da se "pripremaju u petak na prosvjede kako bi osudili državni udar i val uhićenja čelnika njegovog pokreta Muslimanskog bratstva, pribojavajući se novog nasilja i ponovne uspostave čvrste ruke u zemlji".

Prokleti kazarski imperij NE POPUŠTA!!! A poznata je činjenica kako su kroz povijest lokalni ratovi bili uvod u nešto puno, PUNO VEĆE I GORE. I ovaj pak stereotip pisanja razbacanih rečenica u kojemu se gubi povezanost cjeline i smisla je produkt pranja mozga te proizvodnja pristanka na manipulacije; na što nas Hina i ostali kazarski mediji tjeraju već godinama ...


- - -

- - -
Na internetu se pojavila snimka koja pokazuje brutalan napad pripadnika Muslimanske braće na četvoricu mladića na krovu zgrade u Aleksandriji, od kojih je jedan mladić (19) je umro, a dvojica njegovih prijatelja su teško ozlijeđeni. Bradati napadač Muslimanske braće sa sobom je nosio zastavu al-Qa'ide. I zahvaljujući internetu istina se gotovo uvijek pokaže suprotna od onoga što objavljuju imperijalni pro cionistički mediji.
Cijelu operaciju praćenja i nadgledanja građana na zapadu vodi NSA odjel za odnose sa stranim zemljama te je odgovoran za suradnju sa zapadnoeuropskim službama. Facebook i Twitter su dio te mreže, kao i Microsoft, Apple, Google i Yahoo, koji se više bavi medijima. Te sumnje je potvrdio i američki bjegunac Edward Snowden koji je u izjavi za njemački magazin 'Der Spiegel' izjavio: "Oni su u krevetu s Njemcima, baš kao i sa svim zapadnoeuropskim zemljama. Suradnja se odvija na način koji omogućava drugim zemljama da izoliraju svoje političke elite od odgovornosti za praćenje, koje se prema zakonima u njihovim zemljama odvija ilegalno. Druge agencije koje surađuju s NSA-om nas ne pitaju odakle smo dobili informacije koje im proslijeđujemo, niti mi pitamo njih odakle njima njihove. Tako oni štite svoje političare od odgovornosti za masovno nadgledanje građana a zbog kojeg bi političari snosili posljedice jer je ilegalno." - izjavio je Snowden za 'Der Spiegel'.

 Podržavam ovo što kaže ....   Nisam za ovo što kaže ....

CBK, 2013-07-09 u 11:09:01 na vrh stranice

Goran Jurišić
Egipatski poučak

Glavni stožer egipatske vojske najbrojnije arapske zemlje na svijetu postavio je ultimatum demokratski izabranom predsjedniku, da sjedne za stol s oporbom i postigne konsenzus o stabilizaciji društva, ili će biti smijenjen. Predsjednik Mursi je 3. srpnja 2013. ekspresno smijenjen u državnom udaru koji, s jedne strane pokazuje da nema državnog udara bez vojnog udara, i nema šale s budućnošću jednog naroda!

Sada već bivši šef države, silom smijenjeni Mursi, predsjednik najsnažnije vladajuće stranke Sloboda i pravda, i vođa islamističkog pokreta Muslimanska braća, prvi je demokratski izabrani predsjednik u povijesti Egipta i prvi demokratski izabrani predsjednik u povijesti ove drevne zemlje na povijesnoj rijeci Nil, u zemlji faraona i piramida, koji je smijenjen kroz narodni bunt i uz pomoć vojske. Odlučne patriotske snage u egipatskom društvu, milijunski prosvjedi nezadovoljnika, razočarani u revolucionarne promjene s kojima nisu ostvarene istinska demokracija i pravni poredak, uzele su stvari u svoje ruke, spašavajući budućnost egipatske mladeži. Naime, previše se bivši predsjednik bavio ideologijom (fundamentalističkom islamizacijom Egipta), a premalo je vodio računa o stvaranju uvjeta za stvaranje novih radnih mjesta, s obzirom na visoku stopu nezaposlenosti egipatske mladeži.

Previše je Mursi koketirao s autoritarnim režimom u Kataru, od kojega je u godinu dana primio, ni manje ni više nego osam milijardi US$ pomoći, ali egipatski građani od ove pomoći očito nisu imali koristi, jer su na benzinskim crpkama stajali u kolonama u redu, kao što je dolazilo i do zastoja u opskrbi stanovništva osnovnim prehrambenim namirnicama, što je sve bilo umjetno izazvano, dok se odmah nakon državnog udara normalizirala situacija s opskrbom. Nasuprot tome nicale su islamističke televizije i novine kao gljive poslije kiše, s kojih se vršila agitacijska propaganda s kojom su ljudima ispirani mozgovi, odnosno barem je to bio cilj koji nije uspio, jer se mladi Egipćani nisu dali prevesti žedni preko vode. Među prosvjednicima koji su rušili demokratski izabranog predsjednika nalazio se nemali broj njegovih prošlogodišnjih birača. Drugim riječima, Mursi nije ispunio svoja predizborna obećanja koja je dao nakon revolucije i rušenja diktatora Hosnija Mubaraka koji se po duljini vladavine približio nekadašnjem jugoslavenskom komunističkom diktatoru Titu.

Mursi je bio blagonaklon prema američkoj politici, dakle, sredio je stanje na Sinaiskom poluotoku i suzbio premoć palestinskog Hamasa, odnosno smrtnog neprijatelja Izraela. Kao fundamentalist bi trebao biti protiv cionističkog režima, međutim, slanjem borbenih dobrovoljaca u Siriju sa ciljem rušenja predsjednika Asada, bivši egipatski predsjednik pokazao je svoju licemjernu stranu, i sklonost podupiranju terorističkih bandi, a koliko mu je stalo do pravne države svjedoči činjenica da je dobrovoljce unaprijed abolirao ako bi počinili ratne zločine u Siriji; pored toga je kao guvernera u jednoj egipatskoj provinciji postavio čovjeka koji je prije nekoliko desetljeća izvršio teroristički napad u kojemu je poginulo nekoliko desetaka ljudi. Stoga službeni Teheran nije imao ništa protiv rušenja Mursija i Muslimanske braće, dok je zabrinutost pokazao jedino predsjednik Obama, navodno zbog demokracije i ljudskih prava, ali otkad je ubijen predsjednik Kennedy od tzv. unutarnjeg neprijatelja koji nikada nije razotkriven, procesuiran i kažnjen, nego uživa državnu zaštitu, kao u Hrvatskoj udbaši, američka priča o demokraciji i ljudskim pravima ne drži vodu, kao ni u Hrvatskoj.

Poznati američki redatelj i oscarovac Oliver Stone pozvao je predsjednika Obamu da prestane progoniti „heroja“ Snowdena, i umjesto toga neka prekine masovno prisluškivanje, dakle, drugim riječima, pozvao je razvikanog američkog predsjednika da počne razlikovati dobro od zla. Rekao mu je istinu, što je u ovo orwellističko vrijeme revolucionaran čin, kao svojedobno kada je njemački nobelovac i književniki Günter Grass, ikona ljevice, pozvao njemačko društvo i Zapad da prestane sa samoobmanom, jer da nije Izrael ugrožen od Irana, nego obratno, jer Izrael sa svojim potencijalom atomskog oružja može Iran izbrisati s lica zemlje.

Što nam govori egipatski poučak? Govori nam, da kad vlada/predsjednik države ne ispuni predizborna obećanja, mora otić s vlasti! Ako tvrdoglavi vlastodršci ne prepoznaju bilo naroda, onda ih svjesni narod u revolucionarnoj oluji otpuhne s vlasti. Po egipatskom poučku bi Kukuriku koalicijska vlada i predsjednik Republike trebali već sada odmah dati ostavke, jer su razočarali hrvatski politički narod, bavili su se ideologijom (forsiranjem titoizma) umjesto stvaranjem radnih mjesta i zaustavljanja gladi među stanovništvom, jer kao što vidimo i dan-danas mnogi umirovljenici po hrvatskim gradovima kopaju po containerima za smeće.

Zamislimo si da je egipatski bivši predsjednik Mursi odjednom najavio uvođenje hebrejskog pisma u javnu uporabu u neki egipatski grad u kojemu živi židovska manjina. Vjerojatno bi Egipćani pomislili da je dobio sunčanicu. Ništa drukčije nije s uvođenjem srpske ćirilice u Vukovaru – gradu heroju koji je stao na branik Domovine za vrijeme velikosrpske agresije; još bi uvođenje hebrejskog pisma u, npr., Aleksandriji imao smisla iz povijesnih razloga, dok je uvođenje srpske ćirilice u Vukovaru potpuno promašeno, ali to je politika na valu rušenja hrvatske nacionalne sigurnosti. Ne čujemo ultimatum s trgova o ostavci kukuriku-koalicije i predsjednika Republike. Što to znači? Gdje su hrvatski prosvjednici na ulicama i trgovima hrvatskih gradova? U Hrvatskoj je sve kako treba? ...

 Podržavam ovo što kaže CBK.   Nisam za ovo što kaže CBK.

HRT, 2013-08-16 u 10:32:45 na vrh stranice

Najkrvaviji dan u novijoj povijesti Egipta

Egipatsko ministarstvo zdravstva objavilo je da je ukupan broj poginulih u sukobima diljem Egipta u srijedu porastao na 638, dok je gotovo 4000 ljudi ranjeno. Napetosti se i dalje ne smiruju. Snage sigurnosti sukobile su se noćas s desecima pripadnika Muslimanskog bratstva, koji su zapaljenim granama i betonskim blokovima blokirali most zapadno od Kaira, te ih uhitile.

Sukobi su počeli u srijedu u zoru kad je policija pokrenula akciju uklanjanja dvaju prosvjednih kampova na trgovima u Kairu koje su uspostavile pristaše islamističkog predsjednika Mohameda Mursija, prvoga demokratski izabranog egipatskog čelnika kojega je vojska svrgnula 3. srpnja. Egipatski dužnosnici kazali su da je najviše poginulih, 228 osoba, bilo na trgu Raba al-Adaviji, glavnom mjestu okupljanja promursijevih pristaša u posljednjih mjesec i pol dana. Na drugom trgu u Kairu na kojemu su se okupljali pristaše svrgnutog predsjednika ubijeno je 90 osoba.

Vlasti su objavile da su u sukobima ubijena 43 pripadnika snaga sigurnosti. Policija je zauzela oba kairska trga, ali je ta akcija izazvala eskalaciju sukoba suprotstavljenih strana diljem Egipta. Egipatska vlada najavila je da će skratiti trajanje policijskog sata uvedenog u Kairu i još 13 gradova nakon političkog nasilja. Policijski sat počet će u 21 sat umjesto u 19 sati i trajat će do 6 sati ujutro, priopćila je vlada.

Egipatsko ministarstvo unutarnjih poslova priopćilo je da je dalo odobrenje za otvaranje vatre na prosvjednike koji napadaju državne institucije ili snage reda. Ministarstvo unutarnjih poslova dalo je upute svim svojim snagama da upotrijebe pravo streljivo kako bi odgovorili na svaki napad usmjeren protiv snaga sigurnosti ili vladinih ureda, navodi se u priopćenju ministarstva.

Nasilje se nastavilo kada su pristaše svrgnutog predsjednika Mohameda Mursija ubili dvojicu policajaca u dvije egipatske pokrajine i upali u jednu od vladinih zgrada u Kairu, objavili su dužnosnici dan nakon krvavog napada vojske i policije na njegove pristaše u Kairu.

Egipatske pravosudne vlasti objavile su u četvrtak da su za mjesec dana produljile pritvor Mursiju, koji je uhićen pod optužbama za ubojstva i špijunažu te smješten na nepoznatoj lokaciji. Potpredsjednik Mohamed ElBaradei, dobitnik Nobelove nagrade za mir, dao je ostavku i poručio da odbija preuzeti odgovornost za posljedice odluka s kojima se ne slaže.

Francuski predsjednik Francois Hollande u Elizejsku palaču pozvao je egipatskog veleposlanika u Parizu Mohameda Kamala i rekao mu da se mora poduzeti sve da se izbjegne građanski rat u njegovoj zemlji. Egipatski veleposlanici u Londonu, Berlinu i Rimu također su pozvani na razgovor. Europska povjerenica za vanjske i sigurnosne poslove Catherine Ashton zatražila je što brže ukidanje izvanrednog stanja. Turski premijer Tayyip Erdogan pozvao je Vijeće sigurnosti UN-a i Arapsku ligu da poduzmu hitne mjere za zaustavljanje masakra.

I američki predsjednik Barack Obama osudio je nasilje vojnih snaga nad prosvjednicima. Sjedinjene Države snažno osuđuju korake koje su u Egiptu poduzele prijelazna vlast i snage sigurnosti. Osuđujemo nasilje nad civilima. Podupiremo univerzalna prava koja su temelj ljudskog dostojanstva, uključujući i pravo na mirne prosvjede, rekao je Obama.


- - -
post script

Hina, 20.08.2013
Iza krvavih nemira u Egiptu stoji Izrael

Turski premijer Recep Tayyip Erdogan izjavio je u utorak da Izrael stoji iza vojnog svrgavanja predsjednika Muhameda Mursija u Egiptu. "Znate što kažu u Egiptu, da se demokracija ne temelji na glasačkim kutijama. Tko stoji iza toga: Izrael", kazao je on u Ankari na sastanku svoje stranke. Erdogan je iznio svoju tezu ustvrdivši da su na jednom forumu u Francuskoj prije izbora 2012., koji su doveli na vlast Muslimansko bratstvo, izraelski ministar pravosuđa i jedan židovski intelektualac upotrijebili ove riječi: "Ako Muslimansko bratstvo i pobijedi na izborima, neće izaći kao pobjednik jer demokracija ne počiva na glasačkim kutijama".

Turska je žestoko osudila smjenjivanje predsjednika Mursija i zauzela vrlo oštro stajalište spram odmazde egipatskih snaga sigurnosti protiv okupljanja pristaša svrgnutog predsjednika. Turska je opozvala svojeg veleposlanika u Kairu na što je Egipat odgovorio opozivom svojeg veleposlanika u Ankari, što predstavlja pogoršanje tradicionalno dobrih bilateralnih odnosa. Erdogan je snažno ojačao veze svoje zemlje s Egiptom u vrijeme dok je Mursi bio predsjednik, a Ankara je Kairo učinila jednim od svojim privilegiranih partnera u ostvarivanju strateškog utjecaja u regiji.

Muslimansko bratstvo svrgnutog predsjednika Muhameda Mursija je meta krvave odmazde nove vlasti u Egiptu, objavilo je u utorak da je imenovalo Mahmuda Ezata za privremenog vrhovnog vođu umjesto Muhameda Badija, uhićenog tijekom noći. Ezat je jedan od Badijevih pomoćnika u izvršnom tijelu Bratstva. "Obnašat će dužnosti vrhovnog vođe na privremenoj osnovi nakon što su snage krvavog državnog udara uhitile" Muhameda Badija, piše na internet stranici Bratstva. Mursija, legalno izabranog islamističkog predsjednika, svrgnula je i uhitila vojska 3. srpnja.

 Podržavam ovo što kaže HRT.   Nisam za ovo što kaže HRT.

dst, 2013-09-25 u 19:59:03 na vrh stranice

Bitka za mrtvace

Dok se u Hrvatskoj vodi bitka za kosti - izbjegavajući osuditi svoje sudrugove - i u svijetu se opet prebrojavaju mrtvi.

Već sam pisao kako je bivši iranski predsjednik Ahmadinedžad - iako je iznosio istinu - sijao vjetar za neku buduću oluju, zato vjerujem kako je ovo što radi sadašnji predsjednik Irana Rohani puno pametniji način u pripremama za treći svjetski sukob, kojega na sve načine pokušavaju pokrenuti cionisti. A i u Hrvatskoj se vodi bitka za kosti i mrtvace. Tako je pred izbore - naravno - udbaš Tomislav Karamarko najavljivao obračun s prošlošću, a evo večeras mu se u tome pridružuje i SDP-ov sluga cionističkog imperija i hrvatski ministar pravosuđa Orsat Miljenić. Znamo kako Karamarko nakon toga nije ništa napravio - osim što je i dalje štitio Boljkovca, Manolića i Perkovića - zato sumnjam da će i pripadnik crvenih kmera učiniti išta za hrvatske žrtve komunizma i partizanštine ...

Sva, ama baš sve što iznjedri snaga i volja pojedinca ili naroda, ili pak ono što ostvari napredak civilizacije, to zajašu Židovi. Kupujući krvavim i prljavim novcem oni sve pretvaraju u materijalnu korist od koje onda ubiru kamate i razno-razne povlastice u koje pak instaliraju svoje podobnike ili plaćenike. Zajahali su oni tako i Ameriku i Veliku Britaniju i Njemačku i Rusiju i Francusku i Španjolsku i ostale primate civilizacije, pa kako neće i malu tada novoosnovanu Hrvatsku. A holokaust su instalirali jer Talmud, davno prije nacista i Hitlera, spominje brojku od 6 milijuna ubijenih Židova.

A evo što je to partizanima i ostalim masonskim plaćenicima smetalo na sjevernom Mediteranu ili zapadnom Balkanu, pa su krenuli u obračun s "klasnim neprijateljem":

Nitko ne spori kako su i hrvatski vojnici - nakon što su partizani pozvali na rušenje ne samo hrvatske vlasti nego i na rušenje hrvatske države - činili zločine, jer su naprosto bili usisani u onaj prokleti nacizam. Ali među onima koji nam non stop drže Damoklov mač nad glavom, ubirući time kamate na krv žrtava iz proteklih ratova, nitko ne spominje zločine partizana, pa čak niti udbaša. I nema tjedna a da neki mainstream portali ne objave prilog o genocidnosti cionističkih neprijatelja ...


- - -
post script:

Na Bliskom istoku se ipak događa nešto - u najmanju ruku - neočekivano. Umjesto rata u Siriji i priprema za napad na Iran, ovih dana mediji iznose sasvim suprotne stavove od onih prijašnjih. Jesu li ovo i mrtvi progovorili o tome kako ratovi ne rješavaju savjest čovječanstva? Te, je li ovo počinje bitka za žive ili je po srijedi samo još jedan privid nakon kojega slijedi ono što znaju samo mudraci sa Siona?

Ja sam već pisao kako su i Sion i Wall Street oglasili internu uzbunu najvišeg stupnja, pa sumnjam kako je ovo dugoročni plan cionističkog imperija. No, svaki mir - pa i onaj od jedne minute - je pobjeda dobra nad zlim i onda neka bude MIR. Ali pravda nije za svakoga ista? Kolone mrtvih što stoje na šalterima za naplatu prošlosti zasigurno neće šutjeti, kada se opet probudi pohlepa "izabranih" ...


- - -
post post script:

Od danas je oko 800.000 državnih službenika u SAD-u na prisilnom i neplaćenom odmoru, jer je Bijela kuća naredila američkim vladinim agencijama zatvaranje. Sve to događa se zbog političkog igrokaza republikanaca i demokrata. Posljedica toga je da je vlada u novu fiskalnu godinu ušla bez Zakona o financiranju. Predstavnički dom, u kojem su republikanci većina, uporno Senatu šalje prijedlog zakona koji uz financijski plan vezuje i amandmane na Zakon o zdravstvu. Senat, koji kontroliraju demokrati, taj prijedlog uporno odbacuje. A za to vrijeme krvoločni cionisti ne pristaju ni na kakav mir!? Ti i takvi čifuti su stvarno ruglo civilizacije. Ako je u svijetu mir više od tjedan dana, odmah se jave te krvopije tražeći nove doze infuzije:

Tko je to tvrdoglav? Zar to nisu čifuti; sramota ove i ovakve civilizacije?

 Podržavam ovo što kaže dst.   Nisam za ovo što kaže dst.

miX, 2013-10-07 u 11:09:01 na vrh stranice

Palestinci moraju "priznati da je Izrael država židovskog naroda" kako bi se postigao stvaran mir, rekao je u nedjelju navečer izraelski premijer Benjamin Netanyahu. "Korijen sukoba je židovska država", naglasio je Netanyahu te ponovo odbacio argumente prema kojima su izraelsko naseljavanje i okupacija potaknuli sukob s Palestincima. Tako govori aktualni jastreb cionizma, dok u Egiptu padaju nove žrtve.


- - -
Inače, zadnji svrgnuti egipatski predsjednik Mohamed Mursi je kao marioneta Zapada instaliran u Egipat, nakon što je prije njega i Hosni Mubarak - također marionate Zapada - prislino odstupio, u vrijeme dok je trajalo tzv. "Arapsko proljeće". A te i takve islamiste (Musrijeve pristaše) podupiru CIA i Mossad. Samo što budaletine to ne kontaju, iako je "Muslimansko bratstvo" označeno kako teroristička organizacija. To Muslimansko bratstvo, punim nazivom "Društvo muslimanske braće" (arapski: الإخوان المسلمون al-ikhwān al-muslimūn), najveća je i najutjecajnija sunitska islamistička organizacija.

I dok cionistički jastrebovi nadlijeću stratišta koja njihovi vampiri ostavljaju iza sebe, za to vrijeme pljačkaši svih vrsta i boja koloniziraju te zemlje. Tako i židovski državni tajnik u Americi John Kerry ocjenjuje kako Sirija u rekordnom roku uništava kemijsko oružje, govoreći da se radi o pozitivnom početku. A glavni jastreb u pripremama za napad na Siriju bio je upravo taj John Forbes Kerry, dok se u fazi ovog mini primirja tog posla prihvatio izraelski premijer Benjamin Bibi Netanjahu. Ma, oba Židovi i oba svašta brljaju - dok ih štiti Obama ...

 Podržavam ovo što kaže miX.   Nisam za ovo što kaže miX.

anarhist, 2013-12-07 u 11:15:38 na vrh stranice

Molim vas, gramatickih gresaka je tu Milijun. Teme su kriticne i ozbiljne, a zadaca vam je, prekontrolirati tekstove, prije nego ih objavite na ovom Sajtu! Inace je Sajt neozbiljan!
Citam Clanke, i ne mogu se nacuditi, da ima takvih, koji pisu, a ne znaju se izrazavati?!!!

 Podržavam ovo što kaže anarhist.   Nisam za ovo što kaže anarhist.


NOVI KOMENTAR
ime (i prezime)
e-mail (nije nužno)
komentar na tekst od 07. 03. 2012.

Unesite tekst za komentar !


na vrh stranice  
 
 
  ae  d.s.t

Galerija     fotografijE

]   ovaj dnevnik je vjerojatno najstariji i prvi hrvatski blog   [

  I kao što istinu ne možemo posjedovati, niti njome upravljati, tako smo samo suputnici ovozemaljskih bića gdje istina svijetli upravo onim čime mi prihvaćamo njezinu bit.
  Povijest nije ono što se dogodilo, nego ono što je imperij ostavlja iza sebe. Iako te događaje imperij plaća tuđom krvlju, službena povijest je već napisana, a činjenice negdje stoje. Zar se može promijeniti ono što je bilo? Mi smo samo svjedoci istine o događajima kojih se dotakla prolaznost osobne naravi i života po kojima tumačimo svijet oko sebe. A laž; zar se može svjedočiti laž? Laž je samo iskrivljena interpretacija tuđe nesreće u kojoj zaboravljamo kako se obećana radost krije u nama; u našim mislima i u našim nakanama.


 
danas je:

fotografija dana

Stipanjići 2010.

Stipanjići 2010.

dobar aforizam

Laž ljude spaja, a istina razdvaja.

pretraživanje dnevnika
izbor tekstova Poginuli hrvatski branitelji
ZAKLJUČCI KOMISIJE ZA VUKOVAR
Josip Perković otkriva istinu
Udbaška Država Hrvatska
Činjenice ostaju činjenice
pošalji privatnu poruku

Kontakt obrazac

Na današnji dan

fotografija mjeseca

Photo session

Photo session

Sretno i zaljubljeno VALENTINOVO

Fender Stratocaster
... abC
Gibson Les Paul